Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Έκδηλη και προφανής η ανησυχία του Δημάρχου Παλλήνης για τη θέσπιση της Απλής Αναλογικής



Ο κ. δήμαρχος του Δήμου Παλλήνης σε πρόσφατη εμφάνισή του (15.1.2019) στον τηλεοπτικό σταθμό contra channel κατακεραύνωσε για μια ακόμα φορά τις αλλαγές που επιφέρει στους Ο.Τ.Α. ο νέος αυτοδιοικητικός νόμος (Κλεισθένης) με την καθιέρωση της απλής αναλογικής. 

Έκδηλη και προφανής η αγωνία και η ανησυχία του δημάρχου Παλλήνης.

Όταν επί δεκατρία συναπτά έτη της δημαρχιακής του θητείας αγνοεί κυριολεκτικά την έννοια της συνεργασίας και την συναίνεσης μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων, αγνοεί τη φωνή των δημοτών, αλλά και των δημοτικών συμβούλων, διοικεί αυταρχικά και αλαζονικά με ένα κλειστό διευθυντήριο τριών έως τεσσάρων συμβούλων, με πολλές καταγγελίες για αδιαφανείς διαδικασίες στις αναθέσεις έργων αλλά και πλημμελή εποπτεία στα πρόσωπα που διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα (σκάνδαλο σχολικής επιτροπής για το οποίο υπάρχει ήδη παραπεμπτικό βούλευμα), είναι φυσικό τώρα να ανησυχεί.

Η καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν είναι μόνο θέμα δικαιοσύνης και δημοκρατίας, αλλά και χρηστότερης και αποτελεσματικότερης διοίκησης των δήμων που τα τελευταία χρόνια αναδείχτηκαν πρωταθλητές στη διαφθορά, σύμφωνα με τα πορίσματα των επιθεωρητών της δημόσιας διοίκησης.

Η έννοια της συνεργασίας των δημοτικών παρατάξεων όχι μόνο δεν υποκρύπτει τη συναλλαγή, αλλά αντίθετα αναβαθμίζει το ρόλο των δημοτικών συμβούλων και συμβάλλει αποφασιστικά στη δημοκρατική λειτουργία των δήμων, τον έλεγχο, αλλά και την τακτική λογοδοσία.

Την παρουσία των πολλών φοβούνταν πάντα μόνο όσοι διοικούσαν αυταρχικά και με αδιαφανείς διαδικασίες.

Αντίθετα την καλλιεργούν και την επιδιώκουν όσοι έχουν υψηλό αίσθημα καθήκοντος και ευθύνης για τα δημόσια θέματα.

Και κάτι τελευταίο.

Τα δημόσια πρόσωπα πρέπει να γνωρίζουν πότε να αποχωρούν από την δημόσια ζωή. Κουράζουν τους πολίτες αλλά είναι κουρασμένοι και οι ίδιοι, ιδίως μετά από μακρόχρονη ενασχόληση με τα κοινά.

Οι ιδέες κάποτε στερεύουν, ακόμα και στους μεγαλύτερους ηγέτες. Πρέπει τότε να παραδίνουν τη σκυτάλη σε νέα πρόσωπα για να συνεχίσουν το έργο τους, το οποίο θα καταγράψει η ιστορία, αλλά και η συνείδηση των πολιτών.

Με αυτό τον τρόπο προστατεύεται και η υστεροφημία τους, αλλά και αποφεύγεται η εμφάνιση διαλυτικών συμπτωμάτων που διαγράφουν και αναιρούν τα οποιαδήποτε θετικά έργα έχει επιτελέσει κάποιος στο παρελθόν.

Μιχ. Παπαδογιάννης
Μέλος της αυτοδιοικητικής παράταξης Δήμου Παλλήνης, “ΕΜΕΙΣ η Πόλη μας”

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york