Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2010


Ιορδάνης Λουίζος: «Ο προϋπολογισμός αυτός είναι πιθανότατα ο τελευταίος που καλείται να ψηφίσει το Δημοτικό Συμβούλιο σε έναν Δήμο όπως τον γνωρίζουμε μέχρι σήμερα».

Μέσα σε ένα ήρεμο και πολιτισμένο κλίμα ψηφίστηκε την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009 ο Προϋπολογισμός του Δήμου Νέας Μάκρης για το έτος 2010. Μετά από 2 περίπου ώρες συζήτηση ο φετινός Προϋπολογισμός υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο από τα μέλη της πλειοψηφίας και για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια έγινε αποδεκτός και από μέλη της μειοψηφίας.

Στην εισηγητική του έκθεση ο Δήμαρχος κ. Ιορδάνης Λουίζος μεταξύ των άλλων είπε ότι:

«Ο σημερινός προϋπολογισμός, πιθανότατα ο τελευταίος που καλείται να ψηφίσει το Δημοτικό Συμβούλιο σε έναν Δήμο όπως τον γνωρίζουμε με σήμερα, κινείται σε σωστές κατευθύνσεις και σε προτεραιότητες που είναι αποδεκτές από όλες τις πλευρές, ένθεν και ένθεν.

Τα έργα που έγιναν την χρονιά που πέρασε πιστεύω ότι σηματοδοτούν συνολικά πολύ σημαντικά πράγματα για την πόλη της Νέας Μάκρης.

Στα έργα υποδομής ολοκληρώσαμε ένα σημαντικότατο για την πόλη μας αντιπλημμυρικό έργο, το συλλεκτήρα ομβρίων επί της Λεωφόρου Διονύσου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι έχουμε πλέον τον υποδοχέα για να οδηγήσουμε εκεί όμβρια νερά, χωρίς περαιτέρω έγκριση, από όσες περιοχές παρουσιάζουν εστιακά προβλήματα.

Ξεκίνησε και ολοκληρώνεται ένα πολύ σημαντικό έργο οδοποιίας αξίας 900.000 € για την αναβάθμιση του οδικού μας δικτύου.

Ο μηχανολογικός μας εξοπλισμός αναβαθμίστηκε σημαντικά με τα 500.000 € που μας ήρθαν από το Υπουργείο Εσωτερικών. Εξοπλιστήκαμε με ένα τρίτο κοντέινερ μεταφοράς απορριμμάτων, με δυο φορτηγά με τσιμπίδες και το λειοθρυμματιστή που μας επιλύει και θα επιλύσει στο μέλλον πάρα πολύ σημαντικά προβλήματα.

Στον τομέα των έργων ανάπλασης, τελειώσαμε την Πλατεία της Αγίας Μαρίνας, την παιδική χαρά της Αγίας Μαρίνας, τελειώσαμε την πλατεία στην Αμπελούπολη, την παιδική χαρά του Ερυθρού, εγκαταστήσαμε νέα δάπεδα ασφαλείας σε αρκετές από τις παιδικές μας χαρές. Μετά από το Δημοτικό Σχολείο Νέας Μάκρης διαμορφώσαμε και τους αύλειους χώρους στα Δημοτικά Σχολεία της Ανατολής και της Αγίας Μαρίνας. Ακόμα ολοκληρώθηκε η παιδική χαρά στο Μάτι, μια ευγενική χορηγία της οικογένειας Απόστολου Νικολάου.

Σημαντικές παρεμβάσεις έγιναν και για το περιβάλλον. Ο Πυροσβεστικός Σταθμός Εθελοντών, το καμάρι όλων μας που εγκαινιάσαμε το καλοκαίρι, φιλοξενεί τα πυροσβεστικά μας οχήματα, δραστηριοποιεί και προσελκύει ενεργούς πολίτες που προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στην πόλη μας.

Από φέτος ξεκινήσαμε την ανακύκλωση και στον τομέα των ηλεκτρικών συσκευών. Σε επτά σημεία έχουν τοποθετηθεί ειδικοί κάδοι περισυλλογής και υπάρχει ακόμα ο ειδικός πενταψήφιος αριθμός που καλούμε για να μας παίρνουν από το σπίτι μας τις ογκώδες ηλεκτρικές συσκευές.

Στην Κοινωνία της Πληροφορίας ολοκληρώσαμε τις διαδικτυακές πύλες. Μόλις αλλάξει και το θεσμικό πλαίσιο οι δημότες μας θα παίρνουν οποιοδήποτε πιστοποιητικό στο σπίτι τους είτε από φωνητική πύλη είτε μέσω διαδικτύου.

Ξεκίνησε το ασύρματο δίκτυο δωρεάν σύνδεσης των κατοίκων με το Internet. Ήδη καλύπτει επτά μεγάλες περιοχές με πρόβλεψη για την επέκτασή του.

Στα σχέδια πόλης τη χρονιά που φεύγει είχαμε την κύρωση του Σχεδίου Πόλης της 3ης Πολεοδομικής Ενότητας, την τρίτη περιοχή που κυρώνεται στην πόλη μας. Περιμένουν εντολή ανάρτησης, το Μάτι για την πρώτη ανάρτηση και η 2η Π.Ε. που πιστεύω ότι δεν θα επακολουθήσει άλλη για την τελική πράξη εφαρμογής, η 4η και η 6η. Όλα αυτά βρίσκονται ήδη στη Νομαρχία. Αναθέσαμε το τοπικό ρυμοτομικό για την έκταση της Ακαδημίας Αθηνών στο Ζούμπερι ώστε να φιλοξενηθούν εκεί τουλάχιστον τα Ειδικά Σχολεία αφού ο Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων έχει εξασφαλίσει τα χρήματα.

Έχουμε εκπονήσει ένα πλήθος μελετών που περιμένουν χρηματοδότηση. Περιμένει το «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» ύψους 700.000 € στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για να αξιολογηθεί. Περιμένουμε την αξιολόγηση και τον θρυπτικό αγωγό στην Ανατολή ώστε παρότι εκεί οι φίλοι μας πίνουν αρίστης ποιότητας νερό, να πίνουν και εκείνοι αποκλειστικά νερό της ΕΥΔΑΠ όπως πίνουν όλοι οι άλλοι.

Υπάρχει η μελέτη για το πρόσθιο κτήριο του Δημοτικού Σχολείου Νέας Μάκρης. Περιμένουμε να τελειώσει τις εγκρίσεις του ο Ο.Σ.Κ. ώστε να δημοπρατηθεί το έργο και να αναδειχθεί ανάδοχος. Υπάρχουν ακόμα μελέτες για αρκετά έργα οδοποιίας που περιμένουν χρηματοδότηση.

Δημοπρατείται τώρα το έργο της ανάπλασης των κοινοχρήστων χώρων στην Ανατολή με τα 100.000 € που εξασφαλίσαμε από το Πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» και με την οικονομική συμμετοχή του Δήμου μας.

Σε επίπεδο λειτουργίας του Δήμου Νέας Μάκρης διαθέτουμε πλέον την Δημοτική Αστυνομία. Μια Υπηρεσία που μας στοιχίζει πάνω από 100.000 € το χρόνο. Η λειτουργία της όμως αξίζει τον κόπο και τα πρώτα αποτελέσματα νομίζω ότι είναι ορατά. Μας έχει ξελαφρώσει αρκετά από τα χρόνια προβλήματα που αναφέρθηκαν νωρίτερα ένθεν και ένθεν και πιστεύω ακόμα για το μέλλον σε αρκετά περισσότερα.

Βεβαίως, μέσα σε όλα αυτά πρέπει να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα νομικά πρόσωπα του Δήμου μας, για όλα όσα έκαναν μέσα στο 2009. Στον Αθλητικό Οργανισμό, στον Πολιτιστικό Οργανισμό, στο ΚΑΠΗ, στο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό, στη Φιλαρμονική μας.

Με αυτά σας καλώ να ψηφίσετε τον προϋπολογισμό του 2010».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york