Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Γ. Σγουρός: Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να απεξαρτηθεί από τα κόμματα

|


Καιρός είναι πλέον η αυτοδιοίκηση να απεξαρτηθεί από τα κόμματα και να διεκδικήσει την ουσιαστική αυτονομία της, ανέφερε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ο Γιάννης Σγουρός, υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής και Επικεφαλής της Παράταξης «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής».
Όπως είπε χαρακτηριστικά «πάντοτε είχα την πολιτική μου αναφορά, αλλά την άφηνα έξω από την πόρτα της Περιφέρειας. Αυτό θα κάνω και τώρα. Η υποψηφιότητά μου, είναι μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα. Στις προηγούμενες εκλογές με στήριξαν 800.000 πολίτες, που προφανώς δεν ήταν ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ. Το χρίσμα μου το έδωσε η κοινωνία της Αττικής».
Αναφερόμενος στην Ρ. Δούρου, χαρακτήρισε μεγάλο λάθος ότι ήταν ταυτόχρονα κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και Περιφερειάρχης. Τα αποτελέσματα αυτής της συνύπαρξης, όπως είπε, ήταν τραγικά και οι πολίτες τα βίωσαν με οδυνηρό τρόπο.  «Δύο καρπούζια δεν χωρούν κάτω από την ίδια μασχάλη» σημείωσε ο Γιάννης Σγουρός.
Για τον Γ. Πατούλη ανέφερε ότι «πρόκειται για μια ευκαιριακή υποψηφιότητα, καθώς η πορεία του ξεκίνησε από τον Δήμο της Αθήνας». Μάλιστα ο Γιάννης Σγουρός θύμισε ότι «ο κ. Πατούλης μέχρι τον Οκτώβριο ήταν ανένδοτος ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και μάλιστα είχε ξεκινήσει κανονική προεκλογική εκστρατεία. Όταν του έκλεισαν από τη ΝΔ την πόρτα, συνέχισε σαν να μην τρέχει τίποτα, στην Περιφέρεια Αττικής».
Σε ότι αφορά την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις προσεχείς εκλογές, την χαρακτήρισε βόμβα στα θεμέλια της αυτοδιοίκησης, καθώς όπως είπε, «ο κάθε ένας πλέον που θα έχει οικονομικό ή άλλο συμφέρον, θα είναι σε θέση να παρεμβαίνει εκβιαστικά και να επηρεάζει τις τελικές αποφάσεις. Σκεφτείτε ότι όταν τα ίδια τα πολιτικά κόμματα δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, τι θα γίνεται στις Περιφέρειες και στους Δήμους με τις δεκάδες παρατάξεις».
Αναφέρθηκε ακόμη στο γεγονός πως επί θητείας του, όποτε χρειάστηκε, η Περιφέρεια Αττικής ήταν πάντοτε παρούσα και ο ίδιος στην πρώτη γραμμή, διασφαλίζοντας τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών και ότι δεν πρέπει ξανά οι πολίτες να νιώσουν απροστάτευτοι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york