Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Κουτσικούρης Τριαντάφυλλος: Η ελπίδα μπορεί και πάλι να ζωντανέψει

Photo 20140309215239

Είναι φανερό, πως στην περίοδο που διανύουμε, όλοι δίνουμε προτεραιότητα στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων και σε κάποιο βαθμό δεν μας απασχολεί το αύριο, τουλάχιστον όσο θα έπρεπε. Κι αυτό είναι φανερό περισσότερο στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπου παρά το ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, το ενδιαφέρον είναι ακόμα σε πολύ χαμηλά επίπεδα, που προκαλεί ανησυχία.

Ανησυχία, γιατί το μειωμένο ενδιαφέρον γι’ αυτό το βάθρο της Δημοκρατίας, που λέγεται Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι απόρροια της γενικότερης απαξίωσης της πολιτικής ζωής. Όμως η ενεργός συμμετοχή των πολιτών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα στον Α’ βαθμό αυτής, είναι εκείνη που θα συμβάλει καταλυτικά, όχι μόνον στην εξυγίανση της πολιτικής ζωής της χώρας, αλλά εκείνη που θα καθορίσει τους όρους της ανάπτυξης και της ποιότητας ζωής και που θα δώσει λύσεις στην καθημερινότητα του πολίτη.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι εκείνη που θα επιλύσει τα προβλήματα που υπάρχουν και είναι της αρμοδιότητάς της σε επίπεδο Δήμου, εκείνη που θα σχεδιάσει την ανάπτυξη της περιοχής, που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις γι’ αυτήν, που θα αναλάβει την υλοποίησή της, ώστε ο πολίτης – δημότης να απολαύσει όλα της τα οφέλη.

Περισσότερο τώρα από κάθε άλλη φορά, ο πολίτης πρέπει πέρα από τη συμμετοχή του, να θέσει υψηλά κριτήρια ως προς την εκλογή των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να βάλει το «εμείς» πάνω από το «εγώ», το γενικό πάνω από το ατομικό και να στηρίξει με την ψήφο του τους πλέον άφθαρτους και ικανούς, τους επιτυχημένους, αυτούς που αγωνίζονται γι’ αυτόν, αυτούς που έχουν και το όραμα και την ικανότητα και την δυνατότητα να κάνουν πράξη τα όσα υπόσχονται.

Ο Δήμος Παλλήνης, είναι γεγονός ότι έχει συσσωρευμένα προβλήματα. Η προσπάθεια που χρειάζεται προκειμένου να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος, πρέπει να είναι συνεχής, αδιάλειπτη, επίπονη και επίμονη. Χρειάζεται μια σύγχρονη αυτοδιοικητική αντίληψη.

Προσωπικά είμαι διατεθειμένος να διαθέσω όλες μου τις δυνάμεις και την εμπειρία δεκαετιών για να βρει ο Δήμος Παλλήνης το δρόμο του και οι κατάλληλες συνθήκες υπάρχουν με την υποψηφιότητα του κ. Παναγιώτη Μερτύρη, με τον οποίον συστρατεύομαι.

Οι τρόποι υπάρχουν. Η θέληση είναι δεδομένη. Η γνώση δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Η ελπίδα μπορεί και πάλι να ζωντανέψει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york