Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Γιάννης Ράπτης Υποψήφιος Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής με το ΠΑΣΟΚ

056

Ο Γιάννης Ράπτης γεννήθηκε το 1976 στον Κάλαμο Αττικής. Πήγε δημοτικό σχολείο στους Αγ. Αποστόλους, Γυμνάσιο στον Κάλαμο και Λύκειο στο Καπανδρίτι Αττικής. Σπούδασε στο  τμήμα Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ έκανε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με αντικείμενο τα «Τεχνo-οικονομικά συστήματα».

Συμμετείχε ενεργά σε διάφορες κινήσεις πολιτών για θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης, περιβαλλοντικής προστασίας και ανάδειξης της πολιτιστικής παράδοσης των Αρβανιτών. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη της κίνησης των Νέων Μεταρρυθμιστών οι οποίοι κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις για ζητήματα, όπως την αλλαγή του εκλογικού νόμου και του πολιτικού συστήματος καθώς και την ανασύσταση της δημοκρατικής παράταξης. Είναι ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος του Νεανικού Ομίλου Προοδευτικής Έκφρασης (Ν.Ο.Π.Ε.), ενός ομίλου νέων ανθρώπων που δραστηριοποιείται σε κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα. Είναι μέλος της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων (Σ.Τ.Α.) της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Διετέλεσε άμισθος Αντιπρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας. Κατά τη διάρκεια της θητείας του εργάστηκε για τη συγχώνευση του οργανισμού με το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.ΔΕ.ΚΕ) και το Ινστιτούτο Νεολαίας με στόχο την μείωση των δαπανών και την αναδιοργάνωση του ανθρώπινου δυναμικού ώστε με λιγότερα χρήματα να προσφέρονται περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες. Η συγχώνευση αυτή αποτέλεσε μια από τις σημαντικότερες επιτυχίες και, όπως γράφτηκε στον ημερήσιο Τύπο, «αν είχαν προχωρήσει και άλλοι σε τέτοιες συγχωνεύσεις θα είχαμε αποφύγει άλλα επώδυνα μέτρα για τους πολίτες».

Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως σύμβουλος επιχειρήσεων από το 2004, έχοντας σημαντική εμπειρία στη διαχείριση συγχρηματοδοτούμενων έργων. Σήμερα είναι διευθυντής έργων σε ιδιωτική εταιρεία. Παράλληλα, κρατώντας ζωντανή την παράδοση συνεχίζει για τρίτη γενιά τη λειτουργία της οικογενειακής επιχείρησης στην παραλία του Καλάμου.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΟΥ

Νέες Αντιλήψεις, Νέα Πρόσωπα

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Περικοπές σε όλες τις υψηλές μισθοδοσίες και τα προνόμια των αιρετών στην κεντρική πολιτική σκηνή, την τοπική αυτοδιοίκηση και τον συνδικαλισμό. Κατάργηση της Βουλευτικής Ασυλίας για αστικά και ποινικά ζητήματα. Έρευνα σε βάθος για όλους τους επίορκους δημόσιους λειτουργούς και υπαλλήλους, δήμευση περιουσιών και ταχύτερη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ: Ένα διαβρωμένο πολιτικό σύστημα είναι η αφετηρία ενός αναποτελεσματικού και γραφειοκρατικού κράτους. Αλλαγή του Εκλογικού Νόμου, με κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών και δημόσιο έλεγχο του πολιτικού χρήματος. Έλεγχος του πόθεν έσχες όλων όσων εμπλέκονται με δημόσιες θέσεις. Πλήρης διαφάνεια στα έξοδα και τις δαπάνες των δημοσίων λειτουργών.

ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: Σε μία πολύ δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, το κράτος οφείλει να προστατέψει όλους όσους έχουν πραγματική ανάγκη. Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για όλες τις οικογένειες. Δωρεάν προσφερόμενες υπηρεσίες Υγείας και Εκπαίδευσης στους χαμηλοσυνταξιούχους και τους χαμηλόμισθους. Επανέλεγχος των συντάξεων και των επιδομάτων ώστε να τα λαμβάνουν μόνο όσοι τα δικαιούνται. Έτσι αυτοί που έχουν πραγματική ανάγκη θα μπορέσουν να λάβουν περισσότερα χρήματα.

ΝΕΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ: Είναι δεδομένο ότι η χώρα πρέπει να αλλάξει το παραγωγικό της μοντέλο. Έμφαση και επένδυση, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, στην Εκπαίδευση και την Έρευνα. Προσανατολισμός σε συγκεκριμένους τομείς και όχι διάσπαση των δημοσίων δαπανών και επενδύσεων. Έμφαση στην αγροτική ανάπτυξη, τον τουρισμό και την ενέργεια.

Η συμμετοχή νέων ανθρώπων με φρέσκιες ιδέες και όρεξη για δουλειά, ο προγραμματισμός και οι κατάλληλες γνώσεις είναι ο δρόμος για την αλλαγή της σημερινής κατάστασης. Η χώρα μας διαθέτει το κατάλληλο έμψυχο δυναμικό, που μπορεί να ξαναδώσει στους πολίτες την Ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Ας τους εμπιστευτούμε.

http://www.giannisraptis.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york