Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

ΛΑΜΠΡΟΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ

Εορτάστηκε και φέτος με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 στην πόλη της Νέας Μάκρης. Μια επέτειος  που μας κάνει εθνικά  υπερήφανους και μεταδίδει στις νέες γενιές το μήνυμα της αγωνιστικότητας και της ομόνοιας, απαραίτητα στοιχεία για την επίτευξη των στόχων ενός λαού.
Στις 10 και μισή το πρωί τελέστηκε επίσημη δοξολογία στο Καθεδρικό Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην οποία παρέστησαν οι Αρχές της πόλης, μαθητές των Σχολείων με τους δασκάλους και τους καθηγητές, αντιπροσωπείες αναγνωρισμένων τοπικών φορέων και πλήθος κόσμου.
Η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας έγινε από τη δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Ανατολής κα Αικατερίνη Μπέκα. Τελετάρχης των εκδηλώσεων ήταν ο κ. Μάκης Κουλουμπής, υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Νέας Μάκρης.
Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την παρέλαση επί της Λεωφόρου Μαραθώνος στην οποία συμμετείχαν η Δημοτική Φιλαρμονική, μαθητές όλων των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μαθητές του Νηπιαγωγείου Αγίας Μαρίνας, του Παιδικού Σταθμού Παμμακαρίστου και του Λυρείου Ιδρύματος, οι τοπικοί Σύλλογοι και Αδελφότητες Μακρινών και Λιβισιανών, Κρητών, Ηπειρωτών και Ρουμελιωτών με παραδοσιακές  στολές, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και εντυπωσιακό εποχούμενο άγημα του Πυροσβεστικού Σώματος Εθελοντών Νέας Μάκρης.
Στη συνέχεια ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στη Κεντρική Πλατεία Νέας  Μάκρης μπροστά στο Μνημείο Πεσόντων όπου παρατάχθηκαν τα αγήματα, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και έγιναν καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο.
Για τον Δήμο της Νέας Μάκρης κατέθεσε στεφάνι ο Δήμαρχος κ. Ιορδάνης Λουίζος, για την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Αττικής ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Στυλιανός Τόλιας και για την Εθνική Αντίσταση ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Δρακούλης. Στεφάνια κατατέθηκαν ακόμη εκ μέρους των Κομμάτων της Βουλής, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νέας Μάκρης, του Λιμεναρχείου Ραφήνας, των Σχολείων της πόλης, του Κ.Α.Π.Η. Νέας Μάκρης, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και διαφόρων τοπικών Πολιτιστικών φορέων.
Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου ολοκληρώθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο «Βασίλης Ρώτας» όπου ο Δήμος Νέας Μάκρης προσέφερε αναψυκτικά και γλυκά στους παρευρισκομένους.
Όλη η εκδήλωση ήταν  άψογα οργανωμένη και η παρουσία του κόσμου εντυπωσιακή. Ο Δήμαρχος Νέας Μάκρης εξέφρασε την ικανοποίησή του, συγχαίροντας τους μαθητές και τους καθηγητές τους για την άψογη παρουσία τους και για την άρτια οργάνωση του εορτασμού της Εθνικής μας Επετείου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york