Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ μιας αγωνιστικής, αριστερής, αντικαπιταλιστικής παρέμβασης στο Δήμο Μαρκόπουλου

Magical Snap - 2014.03.11 00.38 - 001

Βιώνουμε τέσσερα χρόνια βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης και επιβολής αλλεπάλληλων μνημονίων και την ώρα που μας λένε παραμύθια για το success story της κυβέρνησης, η κοινωνική, πολιτική και οικονομική κρίση βαθαίνει, κάνοντας του φτωχούς φτωχότερους και περισσότερους και τους πλούσιους λιγότερους και πλουσιότερους. Η ανεργία απογειώνεται στο 27% (61% στους νέους), οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι ζουν με τη μόνιμη απειλή της απόλυσης και των συνεχών περικοπών, τα μικρομεσαία στρώματα και οι αγρότες ξεκληρίζονται. Τα χαράτσια δεν έχουν τέλος ενώ οι πλειστηριασμοί, οι ιδιωτικοποιήσεις, η εμπορευματοποίηση και το γενικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η διάλυση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών (Παιδεία, Υγεία, Ασφάλιση, Πρόνοια, Πολιτισμός, υπηρεσίες κλπ) προχωράει με τη μορφή του κατεπείγοντος.

Κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ – Κεφάλαιο προσπαθούν με κάθε τρόπο να επιβάλλουν αυτή την αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική με το δόγμα «νόμος και τάξη», τη σκληρή καταστολή την κοινοβουλευτική δικτατορία αλλά και την αντιδραστική θεωρία των «δύο άκρων» και την αξιοποίηση, ως μπράβο και δολοφόνο, της νεοναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

«Πεδίο βολής» οι δήμοι και οι Περιφέρειες

Η τοπική αυτοδιοίκηση, ειδικά μετά την αντιδραστική μεταρρύθμιση του «Προγράμματος Καλλικράτη» και τους επιτρόπους της ΕΕ – τρόικας, μετατρέπονται σε τοπικό κράτος και σε βασικό μοχλό εφαρμογής των πολιτικών των μνημονίων, αφαιρώντας και το τελευταίο «φύλλο συκής» από κάθε έννοια αυτοτέλειας και αυτοδιοίκησης.

Κόβοντας τους την κρατική χρηματοδότηση, απαιτώντας ισοσκελισμένο προϋπολογισμό , μειώνοντας το προσωπικό και απαγορεύοντας τις προσλήψεις οδηγούν τους δήμους στην αδυναμία άσκησης κοινωνικής πολιτικής, κατάργηση προνοιακών δομών, και μετατροπή τους σε «μακρύ χέρι» κυβέρνησης –ΕΕ και μηχανισμό:

· επιβολής δημοτικών φόρων – αφαίμαξης των πολιτών,

· προώθησης της ανταποδοτικότητας και επιχειρηματικότητας και ιδιωτικοποίησης λειτουργιών του Δήμου (παροχών και υπηρεσιών -καθαριότητα κλπ) κάθε κοινωνική υπηρεσία

· παραχώρησης για εκμετάλλευση και κέρδος σε ιδιωτικά συμφέροντα των ελεύθερων χώρων και του περιβάλλοντος (εκτάσεις γης, παραλίες, κλπ) αλλά και των όποιων ελάχιστων έργων θα χρυσοπληρωθούν σε όφελος αυτών των ιδιωτικών συμφερόντων.

· επιβολής των νέων εργασιακών σχέσεων, όπου την ώρα που καταργούν θέσεις εργασίας στους ΟΤΑ με τις απολύσεις – διαθεσιμότητες, προσλαμβάνουν μέσω ΜΚΟ, Κοιν. Συν. Επ. , προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» του ΟΑΕΔ με αμοιβές – χαρτζιλίκι στους εργαζόμενους και προκλητικές «αποζημιώσεις έργου» σε εταιρείες.

· αντιδημοκρατικής θωράκισης του αστικού πολιτικού συστήματος.

Αυτή την πραγματικότητα αποσιωπούν πλήρως, στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι υποψήφιοι και οι παρατάξεις και στο Δήμο μας οι οποίοι μιλάνε για τοπικά προβλήματα που «δια μαγείας» θα λύσουν και δε συνδέονται κατά ανάγκη με τα κεντρικά πολιτικά ζητήματα! Η ΜΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ και η ΜΗ οργάνωση του λαού για την ανατροπή τους είναι στην ουσία αποδοχή των ορίων της Τρόικα, του Καλλικράτη, της επιτροπείας της ΕΕ και περιορίζεται στη διαχείριση αυτής της πολιτικής.

Η ελπίδα δεν βρίσκεται σε κανέναν υποψήφιο δήμαρχο που υπόσχεται ότι θα «καθαρίσει» για μας χωρίς εμάς, σε κανένα κόμμα που υπόσχεται ότι μέσω της κυβερνητικής και τοπικής διαχείρισης, χωρίς συγκρούσεις με την ΕΕ και τα μεγάλα συμφέροντα, μπορεί να πετύχει καλύτερη διαπραγμάτευση αλλά και σε καμιά πρακτική που παραπέμπει αυτό το καθήκον στο κόμμα και στο μέλλον και δεν το μετατρέπει σε δύναμη αποφασιστικής οργάνωσης και πάλης τώρα

Μαζικό λαϊκό ταξικό κίνημα

Έχει έρθει η ώρα να πάρουμε τη ΖΩΗ μας στα χέρια μας, συμβάλλοντας στη συγκρότηση ενός

μεγάλου νικηφόρου μαζικού λαϊκού κινήματος, στηριγμένο καταρχήν στους εργαζόμενους και σε έναν ανατρεπτικό πολιτικό προσανατολισμό, τοπικά και κεντρικά.

Σε αυτή την υπόθεση θέλει πρώτα απ’ όλα να παρέμβει η Πρωτοβουλία μας.

Για να συμβάλει σε ένα κίνημα που θα παλεύει και στο δήμο Μαρκοπούλου

· Για θέσεις εργασίας και αξιοπρεπή δουλειά ενάντια στις απολύσεις, ελαστικές σχέσεις εργασίας - Δε θα επιτρέπει σε Μ.Κ.Ο & ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., ΟΑΕΔ να παίξουν το ρόλο της «κερκόπορτας» για εργαζόμενους - σύγχρονους σκλάβους.

· Για καλής ποιότητας δημόσιες και δωρεάν παροχές και υπηρεσίες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση (Υγεία – να επαναλειτουργήσει το ΙΚΑ Μαρκοπούλου, Παιδεία, Συγκοινωνίες, καθαριότητα, αποχέτευση-διαχείριση λημμάτων, Πολιτισμό).

· Για να εξασφαλίσει Ελεύθερους χώρους σε όφελος όλων, ενάντια στις παραχωρήσεις δημόσιων εκτάσεων στα μεγάλα συμφέροντα για εκμετάλλευση (λατομεία, Πούντα, αγροτική γη, παραλίες, γήπεδο ποδοσφαίρου στο Αυλάκι κ.λ.π).

· Ενάντια στην φοροεπιδρομή στα λαϊκά εισοδήματα (χαράτσια, πλειστηριασμοί-κατασχέσεις, διακοπές ρεύματος, τοκογλυφικά δάνεια, κ.λ.π)

· Να συμβάλλει στην αντιφασιστική και αντιρατσιστική πάλη.

· Να συμβάλλει στη λαϊκή αυτοοργάνωση με δικά του όργανα επιβολής της λαϊκής θέλησης (λαϊκές συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα κλπ.) τη συγκρότηση μαχόμενου λαϊκού κινήματος στην πόλη κόντρα σε λογικές διαχείρισης, την ανάπτυξη της ταξικής εργατικής αλληλεγγύης ενάντια στη φιλανθρωπία και την εκμετάλλευση της φτώχειας, κόντρα στους τοπικούς εκπροσώπους των μνημονίων, που το μόνο πια που προτείνουν είναι το μοίρασμα της φτώχιας. Που θα συμβάλει στο ευρύτερο πολιτικό ρεύμα της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.

Έχουμε συνείδηση ότι οι παραπάνω άξονες πάλης για να υλοποιηθούν απαιτούν την άρνηση πληρωμής και τη διαγραφή του χρέους, την μονομερή κατάργηση των νόμων των μνημονίων για το τοπικό κράτος και συνολικά, όπως επίσης και την κατάργηση της δανειακής σύμβασης. Απαιτείται η κατάργηση του Καλλικράτη και του Οικονομικού Παρατηρητήριου για τους ΟΤΑ. Απαιτείται η απειθαρχία, ρήξη, κατάργηση των οδηγιών της EE που αφορούν τα κοινωνικά δικαιώματα και τις υπηρεσίες, την ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών κ.α. στο πλαίσιο του αγώνα για ρήξη και αποδέσμευση από το ευρώ και την ΕΕ. Απαιτούν την ανατροπή της επιδρομής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και της βάρβαρης κυβέρνησης που την εφαρμόζει.

Αυτή την ανάγκη θέλουμε να εκφράσουμε διαμορφώνοντας ένα αγωνιστικό ανατρεπτικό σχήμα παρέμβασης στο δήμο μας

Να τελειώνουμε με την ανάθεση και την εργολαβική εκπροσώπηση. Τέρμα στους παράγοντες ή τους κομματικά επιλεγμένους υποψήφιους, πολλοί από τους οποίους επί χρόνια αλλάζουν συνδυασμούς και λόγο αλλά παραμένουν αυτοί που «ξέρουν» και μας «σώζουν» (!) και πάλι θα κινηθούν στα όρια της διαχείρισης της ίδιας πολιτικής, που μας έφερε ως εδώ, στο Δήμο μας.

Ποιοι αν όχι εμείς, πότε αν όχι τώρα;

Σήμερα, είναι αναγκαίο όλοι οι κάτοικοι του Μαρκόπουλου και του Πόρτο-Ράφτη που συνειδητοποιούν όχι μόνο ότι «δεν πάει άλλο» αλλά ότι μπορεί και πρέπει «να πάει αλλιώς», όλοι όσοι θέλουν να αγωνιστούν για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, για αξιοπρεπή ζωή, όσοι συναντηθήκαμε στους δρόμους και τις πλατείες του αγώνα ενάντια στα μνημόνια, στην τρόικα, κι εδώ στη γειτονιά μας ενάντια στα χαράτσια, στην έλλειψη και υποβάθμιση των δημόσιων χώρων, στην υποβάθμιση των σχολείων για τη σχολική στέγη, τις μεταφορές, τα κενά κλπ,, ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος (εργοστάσια καύσης βιομάζας, ελεύθερες παραλίες, μαρίνα), στον αγώνα για τα σκουπίδια στα Μεσόγεια- Κερατέα και το δήμο μας, τη φασιστική απειλή, όσοι συναντιούνται και αναζητούν αλληλεγγύη και μια άλλη λεύτερη πολιτιστική δημιουργία που να αναδεικνύει τη δημιουργικότητα και την περηφάνια του κόσμου της δουλειάς, να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και να διαμορφώσουμε μια μόνιμη τοπική πολιτική – δημοτική πρωτοβουλία/κίνηση.

Με τη δημιουργική και ισότιμη συμμετοχή του ο καθένας, στο συλλογικό αγώνα, με όπλο την αλληλεγγύη μέσα στην κοινή πάλη, να καθορίσουμε τις εξελίξεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york