Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Ισίδωρος Μάδης: Οχι στις διχαστικές επιλογές

Όχι σε διχαστικές επιλογές

Λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές που θα καθορίσουν ποιος συνδυασμός θα κληθεί να διαχειριστεί το μέλλον του δήμου μας για τα επόμενα πέντε χρόνια, η απερχόμενη δημοτική αρχή εξασφάλισε 500.000 ευρώ για ασφαλτοστρώσεις.

Στην εποχή των μνημονίων και της κρίσης το ποσό φαντάζει σημαντικό και θα μπορούσε να αλλάξει την εικόνα των δύο δημοτικών ενοτήτων κατά πολύ. Μόνο που για «άγνωστους» λόγους η δημοτική αρχή επέλεξε να διατεθεί το σύνολο του ποσού μόνο για την δημοτική ενότητα Γλυκών Νερών.

Στην κίνηση αυτή ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υποψήφιος δήμαρχοςΙσίδωρος Μάδης ζήτησε το θέμα να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης και εκεί να ληφθεί η απόφαση της αποδοχής.

Η ένσταση του κ. Μάδη ήταν πως ο δήμος είναι ενιαίος και έργα υποδομών δεν μπορούν να γίνονται μονόπλευρα δημιουργώντας εντυπώσεις εις βάρος της μίας δημοτικής ενότητας και σε κάθε περίπτωση η δημοτική αρχή όφειλε να εξηγήσει το σκεπτικό της κίνησής της.

Κατά την συνεδρίαση του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος της πόλης υποστήριξε πως η μελέτη αφορούσε τα Γλυκά Νερά και μόνο δικαιολογώντας την απόφαση λέγοντας πως η Παιανία βρίσκεται σε... οργασμό έργων λόγω του αποχετευτικού και υπονοώντας πως με τον τρόπο αυτό θα αποκατασταθούν και οι οδοί. Το ερώτημα που γεννάται εδώ είναι αν εν τέλει τα Γλυκά Νερά εξαιρούνται του... αποχετευτικού!

Από την πλευρά του ο Ισίδωρος Μάδης ο οποίος και υπερψήφισε το θέμα, τόνισε την ανάγκη να γίνεται ισομερής διανομή των πόρων στις δύο δημοτικές ενότητες. Εξήγησε δε πως είναι δεκάδες οι δρόμοι της Παιανίας που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω φθοράς οδοστρώματος και πως δεν είναι δυνατόν να περιμένει η δημοτική αρχή να αποκατασταθούν αυτοί ελέω αποχετευτικού.

Σε σχετική του δήλωσή ο κ. Μάδης σημειώνει:

«Η δημοτική αρχή που αυτή τη φορά έκανε σωστά την δουλειά της και εξασφάλισε ένα σημαντικό ποσό. Δυστυχώς όμως λειτουργεί διχαστικά για τον ενιαίο Δήμο Παιανίας - Γλυκών Νερών. Μια δημοτική αρχή οφείλει να σχεδιάζει για το σύνολο του δήμου και όχι τμηματικά. Με τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να αποκαταστήσουν το οδόστρωμα και στις δύο δημοτικές ενότητες προς όφελος των κατοίκων. Η προχειρότητα όμως με την οποία αντιμετωπίζονται τέτοια θέματα δεν το επέτρεψαν. Δεν είναι η πρώτη φορά. Ελπίζουμε να είναι η τελευταία».


.

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york