Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Εκδήλωση για το παρόν και το μέλλον της Κεντροαριστεράς στο Μουσείο Βορρέ

Μια εκδήλωση που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των πολιτών πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Βορρέ, στην Παιανία, με κύρια θεματολογία τον διάλογο για την κεντροαριστερά. Ομιλητές ήταν ο καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του ΠαντείουΠανεπιστημίου, κ. Βούλγαρης, η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κα Χριστοφιλοπούλου και ο εκδότης του περιοδικού «Μεταρρύθμιση» κ. Μεϊμάρογλου. Τον συντονισμό της εκδήλωσης επιλέχτηκε να έχει ο διπλωματούχος Ε.Μ.Π-ερευνητής Φυσικών Επιστημών και πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Γλυκών Νερών κ. Αλμπάνης, ως ένας νέος άνθρωπος που ασχολείται με τα κοινά καιεκπροσωπείται στο πρόσωπό του η νέα ελπιδοφόρα γενιά της χώρας μας.

Στην εισαγωγική του παρέμβαση ο Βαγγέλης Αλμπάνης περιέγραψε τη δική του οπτική για τον διάλογο στην Κεντροαριστερά και ευρύτερα για τους στόχους της Πρωτοβουλίας των 58. «Η κίνηση αυτή θέλει να ενώσει το χώρο, θέλει να ενώσει τη χώρα, ώστε να δημιουργηθεί όχι απλά ένας τρίτος πόλος, αλλά ο κεντρικός πόλος» είπε. Και μίλησε για τη νέα γενιά των ευρωπαίων πολιτών που καλούνται να εξελίξουν αυτό το κοινωνικο-πολιτικό εγχείρημα, σε μια Ευρώπη, που -ναι μεν απέχει από τα εξιδανικευμένα πρότυπα που πολλοί ονειρεύτηκαν-, αλλά αποτελεί ακόμα ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει ο παγκόσμιος πολιτισμός σε σχέση με την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Στην ομιλία του ο κ. Βούλγαρης είπε ότι η Πρωτοβουλία σέβεται τοΠαΣοΚ, τις ευαισθησίες του και την αφοσίωση που αισθάνονται τα απλά μέλη προς το κόμμα τους.

Ο κ. Βούλγαρης τόνισε ότι «ο απλός κόσμος δεν θέλει προσωπικές στρατηγικές ή μηχανισμούς», γι' αυτό και η παράταξη πρέπει να είναι ένα νέο συμβόλαιο του δημοκρατικού χώρου και έτσι «είτε θασηματοδοτήσει το νέο και θα σώσει τον χώρο είτε το παλιό θα μας πάρει όλους προς τα κάτω».

Η κα Εύη Χριστοφιλοπούλου σχολίασε ότι είναι η ώρα της σύμπραξης με σεβασμό του ενός στην ιστορία του άλλου. Η υφυπουργός, μιλώντας για τη μεγάλη Κεντροαριστερά, τόνισε ότι «δεν οραματίζεται να υποδυθεί τον ρόλο κάποιου νέου μεσσία, ούτε κομίζει ευχολόγια και μαγικές συνταγές». Πρόσθεσε ότι η εποχή των κλειστών κομμάτων, όπου ένας αποφάσιζε για όλους, έχει παρέλθει.

Η κυρία Χριστοφιλοπούλου είπε ότι οι ευρωεκλογές αποτελούν μια πρώτη κρίσιμη ευκαιρία να δοκιμαστεί η κοινή πορεία με σύμπραξη όλων των κομμάτων, των κινήσεων και των πρωτοβουλιών που έχουν πολιτική και ιδεολογική συνάφεια με τις αξίες και τις αρχές τους.

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york