Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Αγροτικές κινητοποιήσεις στα Μεσόγεια

Δεύτερη κατά σειρά κινητοποίηση των αγροτών των Μεσογείων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα στηδιασταύρωση των Λεωφόρων Παιανίας - Μαρκοπούλου και Βάρης - Αεροδρομίου.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε μετά από πρωτοβουλία Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσογείων και συγκεκριμένα των ακόλουθων συνεταιρισμών:Αμπελουργικός Συνεταιρισμός Σπάτων, Αγροτικός Συνεταιρισμός Κερατέας,Αγροτικός Συνεταιρισμός Μαρκοπούλου, Αγροτικός Συνεταιρισμός Παιανίας,Αγροτικός Συνεταιρισμός Σπάτων, Αγροτικός Συνεταιρισμός Κορωπίου,Αμπελουργικός Συνεταιρισμός Παιανίας, Αναγκαστικός Αγροτικός ΣυνεταιρισμόςΚαλυβίων - Σαρωνικού και Αγροτικός Σύλλογος Κορωπίου.

Η συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ήταν πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με την προηγούμενη φορά καθώς είχαν συγκεντρωθεί πολλοί αγρότες από όλες τις πόλεις των Μεσογείων.

Στη σύντομη ομιλία του ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής κ. ΣταμάτηςΓεωργάκης, αφού δήλωσε ότι οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί των Μεσογείων συντάσσονται και αποδέχονται όλα τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού – κτηνοτροφικού κόσμου της Ελλάδας έτσι όπως αυτά έχουν καταγραφεί, συνόψισε τα αιτήματα των αγροτών της περιοχής των Μεσογείων στα κάτωθι:

1.

Ένταξη της περιοχής των Μεσογείων στο καθεστώς δημιουργίας κινήτρων για τους νέους αγρότες καθώς εξαιρείται η πλειονότητα των αγροτικών περιοχών της Αττικής, από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις που ισχύουν σε όλη την υπόλοιπη αγροτική Ελλάδα.

2.

Να μην αντιμετωπίζεται η αγροτική γη απ’ όπου παράγουν οι αγρότες, σαν περιουσιακό στοιχείο, χωρίς να συνδυάζεται με τα κέρδη που αποφέρει. Αυτόδεν συμβαίνει σε καμιά μορφή επιχείρησης (π.χ. στη βιομηχανική παραγωγή δεν φορολογούνται τα ακίνητα). Δεδομένου ότι, υπάρχουν επιπλέον ανισότητες ανά την επικράτεια στον προσδιορισμό της αξίας των αγροτεμαχίων, γίνεται αδύνατη η επιβίωση του αγροτικού επαγγέλματος στην Αττική.

3.
Διατήρηση και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στον νομό Αττικής, όχι μόνο για τη συμβολή του στην οικονομία της χώρας άλλα κυρίως για περιβαλλοντικούς – οικολογικούς λόγους, σε μια ήδη επιβαρυμένη περιβαλλοντικά περιοχή.

Υπόμνημα διαμαρτυρίας με τα παραπάνω αιτήματα θα σταλεί στα αρμόδια υπουργεία και τους βουλευτές Περιφέρειας Αττικής και θα υποβληθεί και αίτημα για συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στους αγρότες η βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής κα Ρένα Δούρου, οι βουλευτές Περιφέρειας Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Αλέξης Μητρόπουλος και Γιώργος Πάντζας και του ΚΚΕ κ. ΓιάννηςΓκιόκας, οι Δήμαρχοι Κορωπίου κ. Δημήτρης Κιούσης, Σαρωνικού κ. Πέτρος Φιλίππου, Μαρκοπούλου κ. Σωτήρης Μεθενίτης και Παιανίας κ. Δημήτρης Δάβαρης, πλήθος δημοτικών συμβούλων από όλους τους δήμους της περιοχής και εκπρόσωποι τοπικών φορέων των Μεσογείων.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς ενώ στο τέλος της αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί πορεία των αγροτών με τρακτέρ προς το αεροδρόμιο. Η Αστυνομία παρενέβη για να απαγορεύσει την πορεία με αποτέλεσμα για λίγη ώρα να κλείσει ο δρόμος και να απειληθούν επεισόδιο, τα οποία τελικά αποφεύχθηκαν χάρη στην υπεύθυνη στάση της Συντονιστικής Επιτροπής και των διαμαρτυρόμενων αγροτών.

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york