Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΒΙΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΣ ΣΤΑ ΣΠΑΤΑ

179

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Παρασκευή 15-3-2013, εκπαιδευτικός (δασκάλα) του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σπάτων δέχτηκε επίθεση από γονείς (μητέρα και γιαγιά μαθητή) μέσα στο χώρο του σχολείου, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό της.

Αν και το περιστατικό δεν συνέβη σε σχολείο του Δήμου μας, δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι μπροστά σ’ ένα τέτοιο φαινόμενο.

Γνωρίζουμε ότι η γενικότερη κρίση που χτυπάει τις οικογένειες και τα παιδιά μας (πολιτική, οικονομική, πολιτιστική, κοινωνική) δημιουργεί αντιθέσεις που πολλές φορές οδηγούν σε αντιδράσεις εκτός ορίων.

Όμως με κανένα τρόπο δεν θα βάλουμε τους εκπαιδευτικούς απέναντί μας.

Αντίθετα θεωρούμε ότι είναι δίπλα μας, μαζί μας, γονείς και οικογενειάρχες και οι ίδιοι, βιώνουν την ίδια κρίση και αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με όλους εμάς.

Η πραγματική ευθύνη ανήκει σ’ αυτούς που με τις αποφάσεις και τα μέτρα τους διαλύουν την κοινωνία και βάφουν με μαύρο χρώμα το μέλλον των παιδιών μας.

Ενάντια σ’ αυτούς και στις επιλογές τους καλούμε όλους τους γονείς, μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να απαιτήσουμε δημόσια, δωρεάν Παιδεία, χωρίς φραγμούς και διακρίσεις στη μόρφωση των παιδιών μας.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Παλλήνης εκφράζει τη συμπαράστασή του στην εκπαιδευτικό, θύμα της επίθεσης, καταδικάζει τέτοιου είδους φαινόμενα και καλεί τους γονείς να συμβάλουν με κάθε τρόπο στην ανάδειξη της ουσίας των προβλημάτων της Παιδείας και στη σωστή κατεύθυνση του αγώνα για τη λύση τους.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΡΩΝΗΣ                ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york