Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

|

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

ΜΑΘΗΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

omosp.anattikis.goneis@gmail.com

Δ/νση: Κολοκοτρώνη & Μητρομάρα 24

13671 Αχαρναί

αρχικη13 Είναι πλέον δραματική η κατάσταση με τη μεταφορά των παιδιών μας από και προς το σχολείο τους και αν ΑΜΕΣΑ το κράτος δεν δόσει λύσει, τότε ουσιαστικά στερεί από τα παιδιά μας το ίδιο το δικαίωμα στην μόρφωση, στην παιδεία. Ζούμε σε μια περιοχή που κυριαρχούν οι μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, τα ελάχιστα σχολικά κτήρια (που τα πιο πολλά είναι μάλιστα απαράδεκτα, παμπάλαια, ή ενοικιαζόμενα, ή ακόμα και... κοντέινερ). Ζούμε σε μια περιοχή που δεν υπάρχουν καν ασφαλείς δρόμοι και πεζοδρόμια. Ζούμε σε μια περιοχή που δεν υπάρχει ικανοποιητικό δίκτυο δημόσιας συγκοινωνίας. Ζούμε σε μια περιοχή που για να φτάσουν τα παιδιά μας στα σχολεία τους θα πρέπει να περπατήσουν σε ερημιές, μέσα σε λάσπες κι ανάμεσα σε αδέσποτα ζώα.

Κι όμως το κράτος στερεί ακόμα και αυτήν την προβληματική μεταφορά που σήμερα υπάρχει, καθώς δεν πληρώνει τους ιδιοκτήτες των πούλμαν, με αποτέλεσμα και αυτοί να διακόψουν τα δρομολόγια που μέχρι σήμερα εκτελούσαν. Την ίδια στιγμή η μεταφορά των μαθητών με τα λεοφωρία της ΕΘΕΛ δεν είναι δωρεάν, και μια οικογένεια θα πρέπει να δαπανήσει 35 ευρώ ανά μαθητή μηνιαία. Ποσό που πλέον οι τσέπες μας ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ.Ήδη χιλιάδες μαθητές των ειδικών σχολείων και στη δική μας περιφέρεια παραμένουν στα σπίτια τους. Αυτό θέλουν να συμβεί σε όλα τα παιδιά; Μαθητές υποχρεώνονται να κατέβουν από τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ επειδή δεν ακύρωσαν εισιτήριο βάζοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα και ασφάλεια. Οι γονείς χάνουν το πολύτιμο μεροκάματο για να πηγαινοφέρνουν τα παιδιά τους στο σχολείο ή χρυσοπληρώνουν ταξί για την καθημερινή μετακίνηση των παιδιών τους.

Η αρμοδιότητα της μεταφοράς των μαθητών από και προς τα σχολεία τους όπως και μια σειρά άλλες αρμοδιότητες του κράτους, με τον Καλλικράτη πέρασαν στους δήμους.

Αυτή τη στιγμή στις πλάτες γονιών και μαθητών εξελίσσεται ένα παιχνίδι εντυπώσεων από την κυβέρνηση, την περιφέρεια και τους δήμους. Οι περιφερειακές και τοπικές διοικήσεις της χώρας είναι συνένοχες για τη σημερινή κατάσταση, γιατί χρόνια τώρα πίεζαν να πάρουν μια σειρά αρμοδιότητες του κράτους και συνέβαλλαν στην τελική διαμόρφωση του πλαισίου του Καλλικράτη. Όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν συνδράμει στην εφαρμογή της αντιλαϊκής και αντιεκπαιδευτηκής πολιτικής. Κάθε χρόνο μας χορταίνουν από υποσχέσεις ότι θα λυθεί το πρόβλημα.

ΑΡΚΕΤΑ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ !!!

Απαιτούμε εδώ και τώρα άμεση και σταθερή λύση :

 Να συνεχιστεί η δωρεάν μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία τους, με ευθύνη του κράτους.

 Δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών όλη την ημέρα με τα Μ.Μ.Μ.

 Να καταργηθεί το όριο των χιλιομετρικών αποστάσεων.

 Να δοθούν οι οφειλές προς τους μεταφορείς.

 Όχι στον Καλλικράτη και την ''αποκέντρωση'' της παιδείας

Φυσικά γνωρίζουμε ότι τα παραπάνω αποτελούν ημίμετρα για την άμεση λύση του προβλήματος της μεταφοράς. Το σημερινό ανεπαρκές και επικίνδυνο σύστημα πρέπει να δόσει τη θέση του σε έναν ενιαίο, κρατικό φορέα για αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους με κατάλληλα διαμορφωμένα και ασφαλή μέσα μετακίνησης, εξειδικευμένους μόνιμους οδηγούς και συνοδούς και απευθείας κρατική χρηματοδότηση.

Η πρόσβαση στην εκπαίδευση είναι λαϊκό δικαίωμα που πρέπει να παρέχεται δωρεάν από το κράτος σε όλα τα παιδιά. Δεν ξεχωρίζουμε τα παιδιά σε κατοίκους πλούσιων ή φτωχών περιοχών, μικρών ή μεγάλων δήμων, σε μαθητές των μουσικών, των ειδικών και άλλων σχολείων. Γιαυτό σε κάθε περίπτωση και με κάθε αφορμή κάνουμε σαφές ότι οι γονείς απαιτούμε αποκλειστικά -ενιαία -δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά μέχρι τα 18 τους χρόνια που θα τους εξασφαλίζει σύγχρονη ολόπλευρη μόρφωση .

Η Ομοσπονδία μας καλεί τις Ενώσεις μέλη της, του Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων της Ανατολικής Αττικής να προχωρήσουν μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά μας, τους μαθητές σε ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ και σε συγκεντρώσεις στα Δημαρχεία (ή όπου αλλού αποφασίσουν οι Ενώσεις) την Τρίτη 9 Οκτωβρίου απαιτώντας ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ που σήμερα ακόμα και αυτό αμφισβητείται.

ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

Αχαρναί 1/10/2012

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york