Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Δήμος Παλλήνης: Ερήμην της κοινωνίας των πολιτών και των εκπροσωπών της... εκπονούν μελέτες

|

1-9 Σε ένα κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Συμβούλιο, που οι πολίτες του Νέου Δήμου Παλλήνης βρέθηκαν εκεί για να διεκδικήσουν- απαιτήσουν  από το Δήμαρχο Παλλήνης κ. Θ. Ζούτσο να εισηγηθεί την ουσιαστική συνδρομή της Δημοτικής Αρχής προς  όλους αυτούς, που πιθανόν να υποστούν την ποινή  της διακοπής ρεύματος στο ακίνητο που κατοικούν, αρνούμενοι να πληρώσουν  την έκτακτη εισφορά, μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.

Τους προέκυψε  ξαφνικά και μάλιστα εκτός ημερήσιας διάταξης ένα κτήριο 2500 τ.μ  μπροστά από ένα σχολείο

Τα γεγονότα …

Κατά την έναρξη του  Δ. Συμβούλιου (15/11/11) κατατέθηκαν αιφνιδιαστικά τέσσερα θέματα εκτός ημερησίας διάταξης, εκ των οποίων το ένα ήταν η λήψη απόφασης για την  έκκριση μελέτης κατασκευής κτηρίου 2500 τ.μ. με στόχο να στεγάσει τις Διοικητικές και Κοινωνικές  Υπηρεσίες της Τοπικής ενότητας Παλλήνης στο χώρο μπροστά από 1Ο Λύκειο Παλλήνης επί της Λ. Μαραθώνος.

Η αιφνιδιαστική αυτή κίνηση από πλευράς Δήμαρχου, προκάλεσε τις εντονότατες  αντιδράσεις των παρευρισκομένων που κατήγγειλαν τους εισηγητές του θέματος για έλλειψη Δημοκρατικής ευαισθησίας, ισχυριζόμενοι ότι ένα τέτοιο θέμα προϋποθέτει  τουλάχιστον τη συζήτηση  στο Τοπικό συμβούλιο της Παλλήνης . Εδώ σημειώνουμε ότι τόσο ο Πρόεδρος του Τοπικού συμβουλίου της Παλλήνης  κ.Ζερβας αλλά και τα δυο μέλη του Γερακάρης και Τιλκιτζής με τις τοποθετήσεις τους τόνισαν την υποβάθμιση του ρόλου τους από την Δημοτική Αρχή με τέτοιου είδους διαδικασίες.

Το δικό μας ρεπορτάζ επιβιώνει ότι για αυτό το θέμα δεν ζητήθηκε ούτε καν η γνώμη των Δημοτικών Συμβουλών της πλειοψηφίας,  φέρνοντας τους δυστυχώς αντιμέτωπους σε πολλά και μεγάλα εκβιαστικά διλήμματα .

Το Pressing News.gr  θα επανέρθει  με περισσότερες λεπτομέρειες επί του θέματος, που σίγουρα θα προκαλέσει σημείο τριβής μεταξύ Δημοτών –Γονέων-Εκπαιδευτικών και Μαθητών με το Δήμαρχο Παλλήνης, αλλά και με ΟΛΟΥΣ αυτούς που στηρίζουν με την ψήφο,τις θέσεις και τις απόψεις τους τέτοιες μεθοδεύσεις , θυσιάζοντας στο βωμό των χρηματοδοτήσεων του ΕΣΠΑ τις Δημοκρατικές λειτουργίες του ενός ολόκληρου Δήμου.

Παράλληλα  επισημαίνουμε ότι ΟΛΟΙ όσοι συνέργησαν με την ψήφο τους να ληφθεί  (όπως και τελικά έγινε), θετική κατά πλειοψηφία απόφαση σε μια μελέτη που δεσμεύει  τη χωροθέτηση ενός έργου μπροστά από σχολικές μονάδες, που μεταφέρει το κέντρο της πόλης κατά μήκος μιας  επικίνδυνης λεωφόρου αλλά και που θα  κόψει  για μια ακόμη φορά την Πόλη σα μπακλαβά, θα βρεθούν απολογούμενοι στις κατηγορίες ενός μεγάλου μέρους της  κοινωνία, που ήδη τους χρεώνει για επικίνδυνες  ακροβατικές ασκήσεις στην πλάτη τους.

Γ.Α.

http://pressingnewsgr.blogspot.com/2011/11/blog-post_7813.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york