Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Κωστής Σμέρος: Υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος στο νέο Δήμο Παλλήνης

Αποτελεί σίγουρα  μία τεράστια πρόκληση η σημερινή συγκυρία για όλους μας. Ο μετασχηματισμός που συντελείται αυτή τη δύσκολη περίοδο στην κοινωνική διάρθρωση της χώρας θα προκαλέσει βαθιά τομή στην πολιτική μας συγκρότηση αλλά κυρίως στη συμπεριφορά μας ως πολιτών.
Και εδώ είναι  το ζητούμενο για όλους μας. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα της παθητικής στάσης σε ό,τι τον ενοχλεί. Κυρίως εμείς οι νέοι που πρέπει να αποτινάξουμε από επάνω μας παθογένειες και ιδεοληψίες ετών που με άκρατο λαϊκισμό κατακυριεύουν τις δυνατότητες και το μέλλον μας.
Ο ρόλος μας, ως πολιτών, δεν πρέπει να περιορίζεται σε παρακολούθηση των όσων συμβαίνουν και σε αποσπασματική αντίδραση  μπροστά σε όσα μας αδικούν.
Προϋπόθεση για  αυτό είναι να προσδιορίσουμε από την αρχή τι σημαίνει ευθύνη.
Μία έννοια που  πολλοί, οι οποίοι την ανέλαβαν, της  προσέδωσαν στρεβλά χαρακτηριστικά. Είναι οι ίδιοι που αθέτησαν την  ελάχιστη υποχρέωση της εκπροσώπησης μας σε όργανα και διαδικασίες  λήψης αποφάσεων και αδρανοποιήθηκαν απέναντι σε προκλήσεις. Σίγουρα δεν είναι όλοι έτσι, αλλά το αποτέλεσμα δείχνει ότι κάτι δεν έγινε σωστά
Η μεγάλη ευθύνη της γενιάς μας είναι να δείξει ότι έχει μία άλλη αντίληψη, μία άλλη νοοτροπία και μία διαφορετική άποψη για ό,τι συμβαίνει γύρω μας. Δεν είμαστε ούτε απολιτίκ, ούτε απροσδιόριστοι. Θέλουμε να κάνουμε τη φωνή μας να ακουστεί. Έχουμε την ευθύνη να προσπαθήσουμε για τους στόχους μας.
Η πρόσκληση  του υποψηφίου δημάρχου Θανάση Ζούτσου  σε έναν ειλικρινή διάλογο με νέους  πολίτες και η δέσμευση του για ανανέωση στον τρόπο λειτουργίας του νέου δήμου ήταν η αιτία που αποδέχτηκα την τιμητική πρόταση να συμπεριληφθώ στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «Ανθούσα - Γέρακας-Παλλήνη, Μία πόλη για όλους» ως υποψήφιος σύμβουλος στη δημοτική κοινότητα Παλλήνης.
Η τετραετής  θητεία της σημερινής δημοτικής  αρχής Γέρακα της οποίας ηγείται  ο κ. Ζούτσος εγγυάται τη συνέχεια του θετικού της έργου και στο μέλλον. Οι αναπτυξιακές πολιτικές, η ενίσχυση των κοινωνικών υποδομών, η χρηστή διοίκηση και η κατανόηση του όρου «πολιτική ευθύνη» αποτελούν την καλύτερη παρακαταθήκη για να έχουν οι τρεις πόλεις, που αποτελούν το νέο μας δήμο μία συγκλίνουσα ανάπτυξη.
Η προγραμματική  πολιτική πλατφόρμα της παράταξης  «Ανθούσα- Γέρακας-Παλλήνη, Μία πόλη για όλους» είναι απόλυτα συνυφασμένη με τις τομές που φέρει η διοικητική μεταρρύθμιση για ανανέωση με πρόσωπα και ιδέες στον τρόπο λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε αυτή να έχει το ρόλο του αναπτυξιακού μοχλού για τις τοπικές κοινωνίες εμπεδώνοντας την συμμετοχική Δημοκρατία.
Μόνο έτσι θα αλλάξουμε ως πολίτες. Μέσα από την  ισότιμη και υπεύθυνη εκπροσώπηση όλων μας μέσα στα όργανα λήψης αποφάσεων.
Έχουμε το δικαίωμα να αφήσουμε πίσω ότι χωρίζει και  να πάρουμε μαζί μας ό,τι ενώνει.
Δώστε μας τη δύναμη να το καταφέρουμε…  

Κωστής Γ. Σμέρος
Τελειόφοιτος  τμήματος Διεθνών  και Ευρωπαϊκών Σπουδών  Παντείου Πανεπιστημίου
Δημοσιογράφος   

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york