Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Παλλήνη - "Χαϊδεμένο παιδί" των κρατικών υπηρεσιών η Ελληνογερμανική Σχολή [Βίντεο]

«Παράνομη η άδεια της Ελληνογερμανικής Σχολής» Μ. Λεβαντή

Το 2ο θέμα της ημερήσιας διάταξης αφορούσε τις εγκαταστάσεις της Ερασμίου Ελληνογερμανικής Σχολής, η οποία όπως διαπιστώθηκε με τα όσα ακούστηκαν στη συνεδρίαση, “με το γρηγορόσημο και τις γνωριμίες” ξεπέρασε νόμους και διατάγματα και έχτισε με τοπικό ρυμοτομικό και χωρίς πράξη εφαρμογής.

Ο τέως δήμαρχος Σπ. Κωνσταντάς ανέλυσε πώς “με το γρηγορόσημο και τις γνωριμίες”, το ελληνικό κράτος προωθεί ιδιωτικές πρωτοβουλίες και χώνει στα βαθιά συρτάρια υποθέσεις του Δημου”!

«4/2/09 έκανε αίτηση η Εράσμιος και εγκρίθηκε αμέσως και ο Δήμος έχει καταθέσει την ίδια εποχή τους φακέλους για γενικό ρυμοτομικό και μέχρι σήμερα τις είχαν βάλει κάποιοι λιμοκοντόροι στο βαθύ συρτάρι και της φυλάγανε. Ο Δήμος δεν έχει πάρει μέχρι σήμερα έγκριση, ενώ αν ήταν κάποιος ιδιώτης θα είχε τρέξει η υπόθεση. Μια ατέλειωτη κοροϊδία που κρατάει 22 χρόνια τώρα, ενώ η Εράσμιος το έχτισε κιόλας».

Το 2009 μας κοινοποιήθηκε από το Υπουργείο ότι δεν μπορούμε να πάρουμε ούτε την εισφορά σε γη και χρήμα από το τοπικό ρυμοτομικό. “Θα τα πάρετε όταν η περιοχή αποκτήσει γενικό ρυμοτομικό και μπει στο σχέδιο”. Βέβαια η γη πλέον δεν υπάρχει αφού χτίστηκε· επομένως μένει το χρημα»...

Κατέληξε δε ο Σπ. Κωνσταντάς ότι πρέπει να βρούμε λύση, ο Δήμος να ελέγξει την κατάσταση γιατί δεν υπάρχει άλλο πράσινο στην Κάντζα. «Αν δεν εξασφαλίσουμε κάποιο κοινόχρηστο για τη γειτονιά αυτή, θα είναι χωρίς ίχνος πρασίνου», τόνισε.

“Εγινε από συγκεκριμένα κέντρα του ΥΠΕΧΩΔΕ για να εξυπηρετήσουν... Πρέπει να δούμε όλες τις παρανομίες και παρατυπίες που έχουν γίνει», είπε ο Θ. Γκοτσόπουλος.

Παράνομη η άδεια τονίζει η Μ. Λεβαντή

«Δεν υπάρχει σήμερα νέα ενταξη στο σχέδιο πόλης χωρίς προεδρικό διάταγμα. Η συγκεκριμένη έκταση συνορεύει με ρέμα. Δεν θέλει οριογραμμές ρέματος η Εράσμιος, στο τοπικό ρυμοτομικό; Δεν ηθελε ανάρτηση; Είναι αυτοτελής ένταξη το τοπικό ρυμοτομικό, ακόμη και με το νόμο του ‘23 να πήγαινε ήθελε ανάρτηση. Αυτοί είναι τυπικοί λόγοι ακύρωσης, που όμως σήμερα δεν μπορεί να γίνει, γιατί παρήλθαν 60 ημέρες από το ΦΕΚ. Απλά ο Δήμος δεν μπορεί πλέον να προσφύγει στο Σύμβούλιο της Επικρατειας (ΣτΕ).

Η υπουργική απόφαση είναι σε όλα της κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της Ερασμίου Σχολής,για να εκδόσει οικοδομική άδεια χωρίς πράξη εφαρμογής.

Ποιος υπουργός έχει το δικαίωμα να είναι υπεράνω του νόμου. Ποιος υπουργός έχει το δικαίωμα να πει στο Δήμο πότε θα κάνει πραξη εφαρμογής

Και κατεληξε ο Μ. Λεβαντή: «Παράνομη είναι η άδεια. Και ο Δήμος πρέπει να ενεργήσει. Αν χτιστει όλο το οικόπεδο, αμφιβαλλω αν θα εισπράξουμε ποτέ τις εισφορές».

038a

πατήστε την εικόνα για μεγέθυνση

πηγή εφημερίδα
039

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york