Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥΧΟΥΣ – ΟΙΚΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

«ΠΟΙΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΤΟ ΨΕΜΑ»

Στην  τελευταία συνάντηση με συνεταιριστές κατοίκους του ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες μας για παραπληροφόρηση από ανθρώπους της «ΑΙΟΛΙΣ» με στρεβλώσεις της αλήθειας και με διογκώσεις συκοφαντικών απόψεων στο πρόσωπο του Διοικ. Συμβουλίου. Από όλους αυτούς που μας κατονόμασαν οι παρευρισκόμενοι δεν μπορώ να πιστέψω το ότι ο εκλεκτός  κ. Μπουράνης διαδίδει απόψεις  περί καταχρήσεως των χρημάτων του Συν/σμού και  δεν μπορεί κανείς να το πιστέψει διότι εγγράφως εξυμνεί την χρηστή διαχείριση του Συν/σμού. Σας ανακοινώνω τη δήλωση του εκλεκτού  κ. Μπουράνη την οποία υπόγραψε για να καταθέσει  στο Προεδρείο Δικαστηρίου της Ελληνικής Δικαιοσύνης προκειμένου εμείς να αποσύρουμε την μήνυση στο πρόσωπο του κ. Μπουράνη.

Σας παραθέτουμε την κάτωθι δήλωσή του:

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΓΝΩΜΗΣ
Του κατηγορουμένου επί συκοφαντική δυσφημήσει ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΜΠΟΥΡΑΝΗ του Αλεξάνδρου, κατοίκου Πικερμίου Αττικής
ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ
Στα Πρακτικά του Β΄ Τριμελούς Πλημ/κείου Αθηνών:


Δηλώνω καθαρά και ανεπιφύλακτα, ότι τιμώ, σέβομαι και υπολήπτομαι απόλυτα τους από την υπό κατηγορία πράξη μου (συκοφαντική δυσφήμηση) δικαιολογημένα προσβληθέντες κ.κ. Γεώργιο Σωτηρόπουλο του Χαραλάμπους και Νικόλαο Καραγιαννίδη του Ιωάννη, Πρόεδρο και Γεν. Γραμματέα του εν Αθήναις εδρεύοντος Οικοδομικού Συνεταιρισμού Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ Συν.Π.Ε., αντίστοιχα, ιδίως δε τιμώ και αναγνωρίζω τις ανιδιοτελείς υπηρεσίες και το ανεπίληπτο έργο που προσέφεραν και προσφέρουν αυτοί υπό την ως άνω ιδιότητά τους στον παραπάνω Συνεταιρισμό επ’ ωφελεία του και επ’ ωφελεία των μελών του, χωρίς κανένα ιδιοτελές κίνητρο και χωρίς ποτέ να αποκομίσουν ατομικά κανένα όφελος, ανακαλώ ως απολύτως άδικες, δυσφημιστικές γι’ αυτούς και εντελώς αστήρικτες και αδικαιολόγητες όλες τις φράσεις μου «είστε κλεφτρόνια, ό,τι φάγατε, φάγατε, στέρεψε ο κουβάς κ.τ.λ, που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο και τις οποίες πράγματι είπα από εσφαλμένη πληροφόρηση στις 3-5-2007 μέσα στο Κοινοτικό Συμβούλιο Πικερμίου Αττικής χωρίς καμία πρόθεση προσβολής της τιμής και της υπολήψεώς τους, αναγνωρίζω απόλυτα την εντιμότητα και την ακεραιότητά τους και υπόσχομαι ότι αφενός θα τους αποκαταστήσω σε όλους τους τρίτους που άκουσαν ή πληροφορήθηκαν τις φράσεις μου αυτές, αφετέρου ότι δεν θα επαναλάβω ποτέ στο μέλλον καμία τέτοια όμοια ή παρόμοια φράση και διάδοση, αλλ’ αντιθέτως θα στηρίξω το έργο τους στον παραπάνω Συνεταιρισμό, και κατόπιν όλων αυτών των ειλικρινών δηλώσεών μου ζητώ να με συγχωρήσουν.


ΑΘΗΝΑ 30-11-2010
Ο ΔΗΛΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΟΥΡΑΝΗΣ
Κατατέθηκε στον Συν/σμό την 30-10-2010 με αρ. πρωτ. 31649.

Ευχαριστούμε τον εκλεκτό  κ. Μπουράνη που με την δήλωσή του έδειξε την αλήθεια αλλά «κακόβουλοι» φίλοι του – ίσως και με προτροπή του - την διαβάλουν διασπείροντας συκοφαντίες σε βάρος των μελών του Διοικ. Συμβουλίου.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους κ.κ. συνεταιριστές – μέλη  του Αγ. Σπυρίδωνα για την χρηματική διαχείριση του κεφαλαίου μετά την πώληση των 15 οικοπέδων το 2006.

Η πώληση των οικοπέδων έφερε στο ταμείο του Συν/σμού το ποσό των 1.845.000 € (το ποσό εισπράχθηκε στις 5/1/2007).

Από τα χρήματα αυτά δαπανήθηκαν τα εξής:

ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ – ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ Κ.Λ.Π.

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

EDRACO Α.Τ.Ε.

88.848,20

ΕΞΟΦΛΗΣΗ 24ης & 25ης ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΡΑΪΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ  ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ Δ/ΝΟΥΣΑΣ ΤΕΧ.ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

154.400,11

ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΟΨΙΑΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΟΦΕΙΛΩΝ, 12Η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗΣ ,ΜΑΡΤΥΡΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ, ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟ ΙΟΥΛΙΟ 2004 , ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ, 13η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗΣ , 14η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗΣ

ΤΣΙΒΟΛΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

70.555,10

ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΚΑΠΑΚΙΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ (ΛΟΓΩ ΚΛΟΠΩΝ) - ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟΥ - ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΦΡΕΑΤΙΩΝ

ΚΑΪΝΤΑΣΗ ΖΩΗ & ΚΑΒΑΛΙΕΡΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

64.260,00

ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ

ΡΑΪΣΗ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ

5.355,00

ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΟΔΩΝ – ΑΡΙΘΜΟΙ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ

ΞΥΝΤΑΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

2.380,00

ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΧΑΛΙΚΙ Α3 ΣΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ - ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ - ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΟΔΩΝ

ΝΕΟΓΡΑΜΜΑ

6.902,00

ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΣΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ

GEOPLAN   ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

245.399,01

ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ (ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ)

ΤΕΜ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ Α.Ε.

130.172,31

ΜΕΛΕΤΕΣ ΥΔΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

16.613,35

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΓΧΟΥ Γ΄ & Δ΄ Π.Π.Α.Ε.

ΓΚΙΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

11.075,57

ΑΜΟΙΒΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΔΑΤΟΡΕΜΑΤΩΝ

ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

11.075,57

ΑΜΟΙΒΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΔΑΤΟΡΕΜΑΤΩΝ

ΕΚΑΤΑΙΟΣ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ Ε.Ε.

37.577,81

ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΕΥΧΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΣΕ Α3, ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΔΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΥΝ/ΣΜΟΥ

ΚΑΛΤΣΑΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

18.912,67

ΑΜΟΙΒΗ ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΕΡΓΟΥ , ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΔΡΟΛΟΓΙΑΣ

ΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

37.345,67

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΓΧΟΥ Δ' Π.Π.Α.Ε., ΑΜΟΙΒΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΕΡΓΟΥ , ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΔΡΟΛΟΓΙΑΣ, ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΔΡΟΛΟΓΙΑΣ, ΑΜΟΙΒΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΔΡΟΛΟΓΙΑΣ 1ος ΛΟΓ/ΣΜΟΣ

ΣΕΡΓΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

42.137,66

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΓΧΟΥ Δ' Π.Π.Α.Ε., ΑΜΟΙΒΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΕΡΓΟΥ , ΜΑΡΤΥΡΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΔΡΟΛΟΓΙΑΣ

ΑΚΩΝ Α.Ε.

757.287,65

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ, ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ 26ης & 27ης ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ & ΕΝΑΝΤΙ 28ης ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ - ΣΟΪΛΕ

42.255,00

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΜΜΕΤΡΙΚΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΡΕΜΑΤΩΝ & ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΔΙΑΤΟΜΩΝ ΣΕ Ο.Τ.

ΑΝΑΠΛΑΣΗ - ΚΑΣΤΡΑ Α.Ε. ΣΤΡΑΤΗΓΕΑΣ

13.950,00

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΜΒΡΙΩΝ - ΜΑΡΤΥΡΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ

ΓΚΟΙΜΙΣΗΣ

11.300,00

ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ

23.800,00

ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ

ΣΥΝΟΛΟ

1.791.602,68

 

 

Στα ανωτέρω θα πρέπει να προστεθούν οι δαπάνες για :

Α) Αμοιβές δικηγόρων για είσπραξη οφειλών (αγωγές κατά χρεοφειλετών μελών και τρίτων- 870 αγωγές)

Β) Αμοιβές δικηγόρων για παραστάσεις  τους στους δικαστικούς αγώνες (περίπου 58) που αφορούν τα έργα Πικερμίου

Γ) Πρόστιμα που επιβλήθηκαν από τις υπηρεσίες της Ν.Α.Α.Α. λόγω «περιβαλλοντικών παραβάσεων»  που κατεβλήθησαν στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. (ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ  54.592,12 €)   τα οποία απορρίφθηκαν δικαστικά, αλλά δεν επιστράφηκαν  ακόμη από τις αρμόδιες εφορίες.

Εάν δεν είχαν πουληθεί τα 15 οικόπεδα ο Συν/σμός θα είχε σταματήσει κάθε ενέργεια για τα έργα Πικερμίου , ούτε μελέτες θα έκανε για τα ρέματα κ.λ.π. και κυρίως η περιοχή χωρίς τον Συν/σμό θα ήταν πιθανόν σήμερα εκτός Σχεδίου Πόλεως.

Όλα τα ανωτέρω στοιχεία αντλήθηκαν από τους Ισολογισμούς και Απολογισμούς των αντίστοιχων ετών οι οποίοι μοιράζονται σε όλους στις Γ.Σ. και έχουν ψηφιστεί – εγκριθεί στις αντίστοιχες Γεν. Συνελεύσεις.

Τέλος ανακαλύψαμε ότι οι άνθρωποι του Εξωραϊστικού Συλλόγου «ΑΙΟΛΙΣ» διαδίδουν ότι τα έργα μπορεί να τα ολοκληρώσει το  Δημαρχείο Ραφήνας - Πικερμίου , σας πληροφορούμε ως προς τούτο  τα εξής:

Επί σειρά συνεδριάσεων στην Κοινότητα Πικερμίου , προ 2 ετών , μπροστά στο φόβο της αναστολής του Ρυμοτομικού Σχεδίου λόγω μη ολοκλήρωσης των έργων υποδομής (ο νόμος αναφέρει εντός πενταετίας να ολοκληρωθούν τα έργα υποδομής  από τους Συνεταιρισμούς σε περιοχές που είναι εντός ρυμοτομικού σχεδίου διαφορετικά θα υπάρξουν επώδυνες κυρώσεις) είχαμε την σκέψη να στραφούμε  στην παράδοση της περιοχής στην Κοινότητα ώστε να της καταθέσουμε ότι χρήματα είχαμε για τα έργα. Όμως η ανυπαρξία νομικού πλαισίου για έργο  Συνεταιρισμών , από νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (βλ. ΟΤΑ) , η ύπαρξη του Π.Δ. 93/87 καθώς και το Συνεταιριστικό δίκαιο  το οποίο απαιτεί τα έργα να γίνουν αποκλειστικά από τους συνεταιρισμούς   και κατόπιν να γίνει  παράδοση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση , η προσπάθειά  μας  αυτή ναυάγησε.  Παρόντες στην προσπάθεια αυτή ήταν και ο κ. Χρηστάκης αλλά και όλοι του Δ.Σ. της ΑΙΟΛΙΣ.

Σαν επικύρωση αυτών που σας αναφέρουμε αποτελεί , η παρουσία του Αντιδημάρχου στη Γενική Συνέλευση  της 23 Μαρτίου 2011 ,  ο οποίος διευκρίνισε πλήρως ότι δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για τέτοιου είδους έργα. Μέσα σ’ όλους τους ομιλούντες για τα έργα υποδομής ανακαλύψαμε τελευταίως ότι και ο κ. Μαγκαφώσης  (δημοτικός σύμβουλος) διαλαλεί περί της πρωτοβουλίας της δημοτικής αρχής για την ολοκλήρωση των έργων. Διαμηνύουμε στον κ. Μαγκαφώση δημοτικό σύμβουλο ότι δεν επιτρέπεται «πολιτική ομηρία» σε απληροφόρητους ή σε παραπληροφορημένους για τις επόμενες εκλογές κατοίκους  και εάν ο λόγος του έχει βαρύτητα , ας μας προσκομίσει νόμους ή την νομολογία  ή έστω υπουργική απόφαση ή ακόμα και απόφαση της Περιφέρειας ή ακόμα και απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας – Πικερμίου (που είναι και μέλος) και εμείς αμέσως θα παραδώσουμε ότι σχετικές μελέτες κ.λ.π. αναγκαίες για την συνέχιση των έργων. Ας τρέξει ο κ. Μαγκαφώσης να εκτελέσει το έργο στα όρια του Α.Ο.Ο.Α. (Διώνη) , σε οικόπεδα τρίτων, ο οποίος Α.Ο.Ο.Α. παρέδωσε την περιοχή της Διώνης εδώ και 20 χρόνια στην Κοινότητα. Ακόμα και σήμερα μετά από 20 χρόνια δεν έχουν γίνει έργα οδοποιίας , και για την πλήρη πληροφόρηση δόθηκαν και 4 οικόπεδα δώρο για τα έργα στην αναφερόμενη περιοχή.

Πρόσφατα μάλιστα επισκέφθηκε την περιοχή ο κ. Δήμαρχος Ραφήνας  ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι δεν μπορεί να συμπεριλάβει την περιοχή σαν  τμήμα του Δήμου διότι πρέπει να ολοκληρωθούν τα έργα από τον Συν/σμό.  Να ελεγχθούν από την Πολεοδομία , να ελεγχθούν και οι δαπάνες και κατόπιν να παραλάβει την περιοχή.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΝ/ΣΜΟΥ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ν. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york