Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012

Στις 18.00 η σύσκεψη Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη


Αγώνας δρόμου από τον Πρωθυπουργό για τις προγραμματικές δηλώσεις και την επίσκεψη της τρόικας. «Ξεκινάμε» το μήνυμα του Γ. Στουρνάρα προς τους συνεργάτες και τους υφυπουργούς του.

-Σύσκεψη Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη

Στα μέσα της εβδομάδας αναμένεται ότι θα επιστρέψει στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς του, αναρρώνει ικανοποιητικά αλλά ακόμη χρειάζεται προσοχή και απόλυτη προσήλωση στις οδηγίες που έχει λάβει για τη μετεγχειρητική περίοδο.

Όπως εκτιμάται, ο κ. Σαμαράς είναι εξαιρετικά πιθανό να πάει στη βουλή την Πέμπτη για τις προγραμματικές δηλώσεις αν και το ενδεχόμενο να υπάρξει μία μικρή αναβολή κάποιων ημερών δεν μπορεί να αποκλειστεί, καθώς ήδη ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης έχει ζητήσει επίσημη απάντηση από τις νομικές υπηρεσίες της Βουλής ως προς το απώτατο χρονικό όριο μέσα στο οποίο μπορούν να γίνουν οι προγραμματικές δηλώσεις και η ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Ανοικτό παραμένει ακόμη και το πότε θα ορκιστεί ο Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος πάντως από σήμερα μπαίνει κανονικά στο… πρόγραμμα: «Ξεκινάμε» είπε χθες ο ίδιος στους συνεργάτες και στους υφυπουργούς του και σήμερα πριν πάει στο υπουργείο αναμένεται ότι θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιεργκ Άσμουσεν.

Ο κ. Σαμαράς ο οποίος είχε και χθες μπαράζ συναντήσεων με όλους τους στενούς του συνεργάτες και υπουργούς της κυβέρνησης, έχει δώσει σαφή εντολή ώστε να μην υπάρξει καμία χαλάρωση στο κυβερνητικό έργο. Σήμερα άλλωστε στο Πρωθυπουργικό γραφείο αναμένονται οι προτάσεις των υπουργών για την κατανομή των αρμοδιοτήτων στα χαρτοφυλάκιά τους, όπως ο ίδιος ζήτησε με επιστολή του την περασμένη εβδομάδα.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός θέλει να κλείσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα θέματα που αφορούν στη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού προκειμένου να προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα το σχέδιο των αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης - ως ένα μήνυμα αποφασιστικότητας προς τις Βρυξέλλες και την τρόικα.

Ωστόσο στο Μέγαρο Μαξίμου κρατούν χαμηλούς τόνους ως προς τις δυνατότητες που έχει σε αυτή τη φάση η Ελλάδα να ενταχθεί στο σχέδιο της ισπανό - ιταλικής λύσης από τη στιγμή που η χώρα μας έχει ήδη προχωρήσει σε «κούρεμα» του χρέους της μαζί μάλιστα με ένα δεύτερο μνημόνιο.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στη ΝΕΤ τόνισε χαρακτηριστικά:

«Όσο περισσότερα κάνουμε στον τομέα των διαρθρωτικών αλλαγών τόσο περισσότερα μπορούμε να πετύχουμε στη συνέχεια, συμπεριλαμβανομένης και της μείωσης του δημοσίου χρέους, με βάση τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην ΕΕ. Αν προχωρήσουν τα πράγματα θεωρώ ότι σε μια επόμενη φάση μπορούμε να πούμε ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί και η περίπτωση των ενισχύσεων που δόθηκαν και στο δικό μας τραπεζικό σύστημα, με την προηγούμενη προσέγγιση»...
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis

 
Free Host | lasik surgery new york