Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Δήμος Παλλήνης: Εκεί που ο… κοντινός δρόμος μπορεί να αποδειχθεί πολύ μακρύς…

|

Η παγωμάρα που υπήρξε στο επιτελείο του Παναγιώτη Μερτύρη όταν άρχισαν μετά τις 9 το βράδυ να καταφθάνουν τα αποτελέσματα από τα εκλογικά τμήματα της Παλλήνης, της Ανθούσας αλλά κυρίως του Γέρακα, μπορεί μέχρις ενός σημείου να ήταν δικαιολογημένη.

Όμως μια πιο προσεκτική ανάγνωση των αποτελεσμάτων δείχνει ότι η φράση «μπορούμε ακόμη και τώρα», που χρησιμοποίησαν κάποιοι στενοί συνεργάτες του υποψηφίου δημάρχου, κάθε άλλο παρά εκτός πραγματικότητας είναι.

Η αλήθεια είναι ότι ο ενθουσιασμός των προηγούμενων ημερών – με τις εκπληκτικές σε όγκο και παλμό συγκεντρώσεις – δεν συνάδει με το αποτέλεσμα.

Η πολιτική όμως – και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο – δεν παίζεται μόνο σε επίπεδο εντυπώσεων αλλά και στο παρασκήνιο.

Και όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα ο Θανάσης Ζούτσος κινήθηκε αποτελεσματικά στο παρασκήνιο ενώ ο Παναγιώτης Μερτύρης υστέρησε σημαντικά στον τομέα αυτόν.

Βέβαια την εβδομάδα αυτή τα πράγματα, κάθε ώρα και κάθε μέρα, θα είναι εντελώς διαφορετικά αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες του notioanatolika.gr οι διεργασίες για συμπράξεις και στηρίξεις από πλευράς των υπολοίπων υποψηφίων δημάρχων έχουν ήδη ξεκινήσει.

Και βέβαια όχι μόνο από την πλευρά του Π. Μερτύρη αλλά και από αυτήν του Θ. Ζούτσου αφού από το 44,53% μέχρι το 50%+1 ψήφο ο δρόμος είναι αρκετά μακρύς και δύσκολος όσο κι αν μοιάζει... κοντινός.

Όπως είναι φυσικό, σημαντικό ρόλο θα παίξει το τι θα πράξει ο τρίτος του α' γύρου, ο Κώστας Μπάκας ο οποίος κατόρθωσε να φθάσει στο 14,38%.

«Εάν προσέξετε το ποσοστό του κ. Μπάκα θα δείτε ότι αποτελεί... άθροισμα της απώλειας του κ. Μερτύρη ως συνεχιστή της παράταξης Κωνσταντά το 2010 αλλά και της απώλειας που υπέστη ο κ. Ζούτσος επίσης από το 2010» παρατήρησε στο notioanatolika.gr κορυφαίος πολιτικός επιστήμονας ο οποίος γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στην περιοχή και του ζητήθηκε να εκφέρει άποψη με βάση τους αριθμούς.

Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να σημαίνει για ορισμένους ότι ο κ. Μπάκας χρησιμοποιήθηκε από τον κ. Ζούτσο αφενός για να πλαγιοκοπήσει τον κ. Μερτύρη με τη βοήθεια και του διαγραμμένου από την παράταξη Μερτύρη Σπ. Κωνσταντά, αφετέρου για να απορροφήσει τις απώλειες Ζούτσου (έστω αυτό το περίπου 4,50% σε σύγκριση με το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου του 2010).

Εάν λοιπόν ο κ. Μπάκας απαντήσει στο... ερώτημα που τίθεται θεωρώντας ότι το ποσοστό αυτό έχει να κάνει με τις ικανότητες του ίδιου και των συνεργατών του, τα πράγματα αλλάζουν τροπή.

Το ίδιο ερώτημα – τι δηλαδή θα πράξει – ισχύει και για την παράταξη του κ. Βολιώτη στην οποία μετέχουν άνθρωποι όπως η Μ. Λεβαντή και ο Τ. Μπουντουβάς οι οποίοι ανεξάρτητα από τη μη εκλογή τους έχουν μιαν ιδιαίτερη δυναμική και παρέμβαση.

Μπορεί λοιπόν με βάση τους αριθμούς τα πράγματα να φαντάζουν πολύ δύσκολα, σίγουρα όμως δεν είναι ακατόρθωτα για την παράταξη Μερτύρη χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζεται πως ο Θ. Ζούτσος έχει τον πρώτο λόγο.

«Όχι όμως και τον τελευταίο» παρατήρησε στο notioanatolika.gr στέλεχος της παράταξης Μερτύρη.

 

πηγή notioanatolika.gr

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york