Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Απάντηση Υπ.Εσωτερικών, Περιβάλλοντος για την Αντιπυρική Προστασία

Απάντηση στην κοινοβουλευτική ερώτηση σχετικά με την επιχορήγηση των ΟΤΑ για τα μέτρα αντιπυρικής προστασίας τα οποία πρόκειται να ληφθούν την φετινή χρονιά με αφορμή την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, έλαβε ο Βουλευτής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Καντερές.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Καντερές, ο οποίος είναι μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, σε δήλωση του είχε επισημάνει ότι «Στις δασικές περιοχές της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής υπάρχουν μεγάλες ποσότητες καύσιμης ύλης, που δεν απομακρύνθηκαν και ο δείκτης επικινδυνότητας είναι πολύ μεγάλος, δεδομένου ότι οι ετησίες (μελτέμια) άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους...

...Πρέπει να δοθούν τα απαραίτητα κονδύλια ώστε να προχωρήσουν οι Δήμοι και οι Κοινότητες σε άμεσες ενέργειες για την προστασία των δασικών εκτάσεων. Μετά την πύρινη κόλαση του περασμένου έτους, τα εναπομείναντα δάση της Αττικής αποτελούν τους τελευταίους πνεύμονες οξυγόνου. Οφείλουμε να τα προστατεύσουμε. Το περιβάλλον δεν αντέχει μία ακόμα καταστροφή.»

Ο αρμόδιος Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γεώργιος Ντόλιος, στην απάντηση του τονίζει μεταξύ άλλων, ότι υπάρχει ειδική δράση για την Πολιτική Προστασία, που προβλέπει την ενίσχυση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού στον τομέα της πυροπροστασίας των δασών με ετήσια επιχορήγηση κατά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Ντόλιος αναφέρει, ότι «για το 2010 εκδόθηκε από το Υπουργείο απόφαση κατανομής ποσού συνολικού ύψους 23 εκατομμυρίων ευρώ. Για τους Δήμους των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων του Νομού Αττικής η απόφαση προβλέπει τις εξής πιστώσεις:

*
Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Αττικής 1.139.900 Ευρώ,
*
Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δυτικής Αττικής 381.000 Ευρώ,
*
Νομαρχιακό Διαμέρισμα Αθηνών 1.045.600 Ευρώ και τέλος
*
Νομαρχιακό Διαμέρισμα Πειραιώς 422.100 Ευρώ,

Ο κ. Καντερές, σε δήλωση του τόνισε, ότι: «Βρισκόμαστε λίγες μόλις ημέρες πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου. Η αντιπυρική προστασία της Αττικής αποτελεί υψίστης σημασίας ζήτημα. Ελπίζω να είναι επαρκή τα κονδύλια ώστε να καλύψουν όλες τις ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για μια αποτελεσματική αντιπυρική προστασία των δασών μας. Εύχομαι το φετινό καλοκαίρι, που από οικονομικής πλευράς διαφαίνεται δύσκολο για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, να περάσει από περιβαλλοντικής άποψης όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα με λιγότερες πυρκαγιές σε ολόκληρη την χώρα. »

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york