Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Η ανάπτυξη της Ανατολικής Αττικής στην Περιφέρεια Αττικής

Του Αντώνη Γάκη , Αντιπροέδρου Νομαρχιακού Συμβουλίου Ανατολικής Αττικής, υπ. Διδάκτορα Παντείου Πανεπιστημίου

Η κατάργηση  της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης  και η ενσωμάτωση της Ανατολικής Αττικής σαν υποπεριφέρειας στην μεγαλύτερη Περιφέρεια από τις δεκατρείς, αυτής της Αττικής, με σχεδόν το μισό του πληθυσμού στα όρια της είναι μια πρόκληση αλλά και ένα στοίχημα που όλοι εμείς οι κάτοικοι αλλά και οι αυτοδιοίκητικοι που λειτουργούμε στα εκλεγμένα όργανα της πρέπει να κερδίσουμε.
Με την τελευταία  απογράφη του 2001 οι εκπρόσωποι της Ανατολικής Αττικής στη νέα περιφερειακή διοίκηση θα είναι 13-15 στους 101.
Αν όμως το δούμε  με σημερινά δεδομένα ή στα τέλη της θητείας του 2015 είναι μια  δυσανάλογη εκπροσώπηση αφού όλοι πολύ καλά γνωρίζουμε ότι ο πραγματικός πληθυσμός της Ανατολικής Αττικής έχει γιγαντωθεί σε απίστευτο βαθμό τόσο σε μονίμους κατοίκους όσο και σε παραθεριστές του 3ημερου που έχουν μετατρέψει την μακρινή κάποτε Ανατολική Αττική σε ένα νέο κέντρο που δημιουργεί νέες προοπτικές.
Αυτό σημαίνει ότι τα θέματα της περιοχής μας  δεν θα μπορούν να υπερασπιστούν  τόσο δυναμικά με την ισχνή εκπροσώπηση  του ούτε 15% στο νέο περιφερειακό συμβούλιο.
Θέματα όπως τα ΧΥΤΑ, οι οδικοί άξονες οι χρήσεις γης τα διόδια στη βόρεια αττική, θα είναι αποτέλεσμα συζητήσεων της άνισης πλειοψηφίας των εκπροσώπων των Αθηνών και Πειραιά στο νέο περιφερειακό συμβούλιο.
Κάποιος ίσως να βλέπει μια πεσιμιστική διάθεση  στα γραφόμενα μου , αλλά καλυτέρα να προετοιμαζόμαστε για τα ενδεχόμενα σενάρια παρά να τα αντιμετωπίσουμε τελευταία στιγμή.
Δεν μπορούμε να γίνουμε η πίσω αυλή της υπόλοιπης  Αττικής.
Χωρίς αποχέτευση, χωρίς αστική συγκοινωνία χωρίς  υποδομές, ούτε ένα μέτρο γης να μην έχει μπει στο σχέδιο και με χιλιάδες αυθαιρετούχους - εγκλωβισμένους στην αυθαιρεσία του κράτους και των πράξεων τους συνάμα.
Αττικό Πανεπιστήμιο, Αττικό Νοσοκομείο προαστιακός μέχρι  το Λαύριο , εκσυγχρονισμός των λιμενικών υποδομών, κοινωνική πολιτική κοντά στον πολίτη και με πυξίδα τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.
Επαναχάραξη νέων χρήσεων γης και να ξεκινήσει  η διαβούλευση για την οριστική λύση των ιδιοκτητών αυθαιρέτων και  της προστασίας των δασών ταυτόχρονα.
Τα προβλήματα είναι πολλά αλλά όλοι μαζί θα δώσουμε  την απάντηση και τον αγώνα  για να κρατήσουμε το χαρακτήρα της Ανατολικής Αττικής όπως οφείλουμε.
Με οικολογική συνείδηση , περιβαλλοντική ευαισθησία αλλά και πράσινη ανάπτυξη με ισόρροπη πρόοδο διπλά και όχι πίσω από  το αθηνοκεντρικό κράτος.
Ανατολική Αττική μέρος για να ζεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york