Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Μεγαλύτερη η αστυνόμευση στις Αχαρνές

Την εντατικοποίηση των αστυνομικών επιχειρήσεων στις Αχαρνές προανήγγειλαν, ουσιαστικά, σε κοινή συνέντευξη τύπου την Τρίτη, ο δήμαρχος Αχαρνών Παναγιώτης Φωτιάδης και ο διοικητής του τμήματος Ασφαλείας στις Αχαρνές Παύλος Λουκάτος.

Οι δύο άντρες συμφώνησαν ότι έχουν μειωθεί τα ποσοστά εγκληματικότητας το τελευταίο διάστημα, την ίδια ώρα που έχουν αυξηθεί οι έλεγχοι και οι επιχειρήσεις σε σημεία της πόλης που αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα παραβατικότητας. Οπως σημειώθηκε, τους επόμενους μήνες θα ενισχυθούν οι παρεμβάσεις της αστυνομίας με στόχο να επικρατήσει και να εδραιωθεί αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους της πόλης.

Ο δήμαρχος Αχαρνών εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα των επιχειρήσεων ζητώντας την ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας και τη συνέχιση των αστυνομικών επιχειρήσεων.

Οπως επισήμανε, στις Αχαρνές, υπάρχουν τρία σημεία τα οποία «χωλαίνουν» από την εγκληματικότητα. Ο λόγος για τις περιοχές της Αυλίζας, της Αγίας Σωτήρας και της οδού Κύπρου που θεωρούνται στέκι χρηστών, οι οποίοι φτάνουν στις Αχαρνές από άλλα σημεία του λεκανοπεδίου. Ο κ. Φωτιάδης ζήτησε από τον κ. Λουκάτο να υπάρξει μηνιαίος σχεδιασμός επιχειρήσεων και καθημερινή δίωξη των ανθρώπων που φέρνουν το έγκλημα στην πόλη.

Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι στους στόχους της Δημοτικής Αρχής είναι και η καταγραφή των αυθαίρετων κτισμάτων στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας καθώς και η έκδοση πρωτοκόλλων κατεδάφισης. «Πρέπει να καταλάβουν, όλοι, ότι ο Δήμος είναι αποφασισμένος. Στη πόλη δεν υπάρχει θέση για εγκληματίες», τόνισε χαρακτηριστικά. «Στον Δήμο έχουμε καταφέρει να διαθέτουμε δύο Αστυνομικά Τμήματα, ένα Τμήμα Ασφαλείας (θα ιδρυθεί κι ένα δεύτερο) όπως και την υποδιεύθυνση Δυτικής Αττικής. Επίσης, πρωτοβουλίες της αστυνομίας όπως οι πεζές περιπολίες και οι περιπολίες με τις μηχανές της ομάδας «Δέλτα» ξεκίνησαν από τη περιοχή», σημείωσε ο κ. Φωτιάδης, ανακοινώνοντας μια ακόμη συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για παρεμβάσεις σε προβληματικές περιοχές. Εξέφρασε, μάλιστα, την εμπιστοσύνη του τόσο στη διοίκηση όσο και στα άτομα του τμήματος ασφαλείας.

Από την πλευρά του, ο διοικητής του Τ. Α Παύλος Λουκάτος αναφέρθηκε στην ενίσχυση του Τμήματος Ασφαλείας με επιπλέον προσωπικό (αριθμεί, πλέον, 45 αστυνομικούς) καθότι έτσι αποκτήθηκε η ικανότητα για διεξαγωγή εκτεταμένων και πολλαπλών παρεμβάσεων κατά της εγκληματικότητας. Από την πλευρά του,

Προανήγγειλε την αύξηση της παρουσίας των αστυνομικών στα σημεία εισόδου των τοξικομανών και ευχαρίστησε τον Δήμο για την άψογη συνεργασία, ενώ χαρακτήρισε ήρωες τους άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι η συνέντευξη του δημάρχου Αχαρνών και του διοικητή του τμήματος Ασφαλείας παραχωρήθηκε με αφορμή την πετυχημένη επιχείρηση στην περιοχή της Αυλίζας που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη.


Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york