Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΛΑΙΑΣ ΦΩΚΑΙΑΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ WI-FI ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Δωρεάν ασύρματη ευρυζωνική πρόσβαση στο διαδίκτυο  απολαμβάνουν εδώ και λίγο διάστημα οι πολίτες και οι επισκέπτες της  Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας, μετά την ολοκλήρωση του Δημόσιου ασύρματου δικτύου (Wi-Fi).
Η περιοχή που καλύπτει το δίκτυο Wi-Fi είναι  το κέντρο της πόλης (πάρκο  Κοινοτικού καταστήματος, Πλατεία Φωκαέων  Αμερικής, Πλατεία  Ελευθερίας, παιδική χαρά, Λιμάνι, κεντρική παραλία από το Λιμεναρχείο μέχρι και το Ξενοδοχείο Plaza Resort).
Η χρηματοδότηση  του έργου, με την εγκατάσταση  του απαραίτητου εξοπλισμού και  λογισμικού, εξασφαλίστηκε μετά από  έγκριση της πρότασης που υπέβαλε  η Κοινότητα το Φεβρουάριο του 2009  στην «Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ» στο πλαίσιο της προκήρυξης του έργου «Public Hotspots – Ανάπτυξη Δημόσιων Σημείων Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο» και ειδικότερα στο Μέτρο 4.2 «Ανάπτυξη Υποδομών Δικτύων Τοπικής Πρόσβασης», Έργο του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και η οικονομική συμμετοχή της ήταν μηδενική.
Όπως αναφέρει ο Κοινοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Λάμπρου ο οποίος είχε την ευθύνη της υλοποίησης του έργου:
«Στόχος μας είναι  να παρασχεθεί η δυνατότητα ευρυζωνικής  πρόσβασης στο  Διαδίκτυο σε πολυσύχναστους χώρους Δημόσιου ενδιαφέροντος στην Κοινότητά μας, όπως σε χώρους αναμονής-μετακίνησης, αναψυχής και εκδηλώσεων και γενικά σημεία  υψηλής  επισκεψιμότητας. Μέσα από τα σημεία αυτά, οι πολίτες (τελικοί χρήστες), που κινούνται ή/και βρίσκονται στους παραπάνω χώρους θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε πηγές πληροφόρησης και σε λοιπές διαδικτυακές υπηρεσίες». 
Η δημιουργία των σημείων ασύρματης ευρυζωνικής  πρόσβασης στο Διαδίκτυο συμβάλει:
·         Στην ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας σε περιοχές, όπου παρατηρείται σημαντική υστέρηση
·         Στην αύξηση της χρήσης του Διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών από τους πολίτες
·         Στην διαθεσιμότητα του Διαδικτύου μέσω ασύρματων μεθόδων πρόσβασης, κάνοντάς το έτσι προσιτό σε κατηγορίες χρηστών που δεν βρίσκονται απαραίτητα σε κάποιο σταθερό χώρο.
·         Στην αξιοποίηση από τους πολίτες των διαδικτυακών υπηρεσιών και πηγών πληροφόρησης που είναι διαθέσιμα μέσα από το Διαδίκτυο.
 
Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή 
αυτής της εικόνας.
www.palaiaphokaia.gr 
Καλώς ήλθατε στο νέο  διαδικτυακό τόπο
της Κοινότητας Παλαιάς  Φώκαιας!
Η Κοινότητα Παλαιάς  Φώκαιας κάνει ένα ακόμα βήμα προς τη σύγχρονη εποχή, με τη δημιουργία του νέου διαδικτυακού της τόπου!
Δημιουργεί έναν δίαυλο επικοινωνίας με τους πολίτες, υπηρετώντας τις προσταγές της δημοκρατίας για διαρκή λογοδοσία των εκλεγμένων προς τους εκλέγοντες.

Ωστόσο, πέρα από  την ενημέρωση των πολιτών για τα διοικητικά τεκταινόμενα, η ιστοσελίδα της Κοινότητάς μας έχει και έναν ακόμα εξίσου σημαντικό στόχο: την ολοκληρωμένη παρουσίαση της πόλης μας.
Με ένα «κλικ» στο
www.palaiaphokaia.gr μαθαίνουμε για τη σπουδαία ιστορία των προγόνων μας, βρίσκουμε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την πρόσβαση και τη διαμονή στην πόλη, ενημερωνόμαστε από τον οδηγό αγοράς.
Η Παλαιά Φώκαια είναι  ένας τόπος που αξίζει κάποιος  να επισκεφθεί. Πολύ περισσότερο είναι  ένας τόπος που αξίζει κάποιος να γεννηθεί, να μεγαλώσει και να ζήσει.
Μια όμορφη πόλη!

Τις εικόνες και  την αισθητική αυτής της όμορφης  πόλης, προσπαθήσαμε να αποτυπώσουμε στην ιστοσελίδα μας.
Καλή σας πλοήγηση!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york