Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Γρήγορος και στις εγκαταλείψεις ο Σταθακόπουλος

|

Ο Άγγελος Σταθακόπουλος συμμετείχε στο 2ο International Kartgrandprix Trophy που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του 10ου Easykart International Grand Finals. Η πενθήμερη γιορτή του kart πραγματοποιήθηκε στο Castelletto di Branduzzo, έξω από το Milano και συμμετείχαν περισσότεροι από 280 οδηγοί προερχόμενοι από 26 χώρες! Οι τρεις πρώτες μέρες της διοργάνωσης κύλησαν εξαιρετικά, με τον Σταθακόπουλο να σημειώνει σταθερά κορυφαίους χρόνους στις ελεύθερες δοκιμές. Δεν είχε όμως την τύχη με το μέρος του, αφού όταν ξεκίνησαν τα προκριματικά, άρχισαν και οι δυσκολίες. Στο 1ο προκριματικό σκέλος αντιμετώπισε την πρώτη και μοναδική μηχανική βλάβη της χρονιάς και εγκατέλειψε μόλις στον 4ο γύρο. Η εγκατάλειψη αυτή είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει το 2ο προκριματικό σκέλος από την 24 η θέση και με τον εφεδρικό κινητήρα. Μέσα σε 10 μόλις γύρους κέρδισε 11 θέσεις και τερμάτισε 13ος αλλά η εγκατάλειψη του 1ου σκέλους «τον χρέωσε» με πολλούς βαθμούς ποινής. Ξεκινώντας τον τελικό από την 22η θέση δεν πρόλαβε να δει κατά πόσο θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του στη διάρκεια των 20 γύρων. Πριν ακόμα πάρει εκκίνηση δέχθηκε συνεχόμενα χτυπήματα με αποτέλεσμα να σπάσει μέρος της ζάντας και φυσικά να εγκαταλείψει. Ταχύτατος τις πρώτες μέρες, ταχύτατες και οι εγκαταλείψεις σε προκριματικό και τελικό!

Castelletto_Mondiale11_02«Μετά από μια δύσκολη και επιτυχημένη χρονιά στο Ιταλικό Πρωτάθλημα, πήγα στο Castelletto με πολύ καλή διάθεση και με μοναδικό στόχο να διασκεδάσω τη φανταστική αυτή εμπειρία της συμμετοχής σε έναν ακόμα Παγκόσμιο Τελικό. Όλα ξεκίνησαν πολύ καλά αφού οι χρόνοι μου τις πρώτες μέρες, στις ελεύθερες δοκιμές, ήταν κορυφαίοι. Δοκίμασα πολλές διαφορετικές λύσεις και ό,τι κι αν έκανα ήμουν σταθερά μέσα στην πρώτη πεντάδα. Βελτίωσα πολύ τους χρόνους που είχα σημειώσει στην πίστα αυτή τον Μάρτιο, στον 1ο αγώνα της χρονιάς και με ευκολία σημείωνα καλύτερους χρόνους και από αυτούς που έγιναν και στο περσινό 1ο International Kartgrandprix Trophy. Δυστυχώς, όλα τα προβλήματα ήρθαν μαζεμένα, στην πιο κρίσιμη στιγμή. Ο αγώνας μου ουσιαστικά τελείωσε πολύ νωρίς αφού η εγκατάλειψη στο προκριματικό σκέλος δεν άφηνε περιθώρια αισιοδοξίας για ένα καλό αποτέλεσμα. Ήθελα όμως να ολοκληρώσω τον τελικό για να μετρήσω τις δυνάμεις μου με τους πρωταγωνιστές και να επαναλάβω τους καλούς χρόνους των δοκιμών. Δεν είχα αυτή τη δυνατότητα αφού για 2ο συνεχόμενο αγώνα, μετά την Pomposa, οι επαφές και τα σπρωξίματα μου στέρησαν κάθε ελπίδα. Δε φανταζόμουν ποτέ ότι θα μπορούσα να εγκαταλείψω στο γύρο της προθέρμανσης! Έτσι είναι οι αγώνες και δεν είναι δυνατό να αλλάξω κάτι. Ακόμα κι έτσι, ευχαριστήθηκα πολύ τη συμμετοχή μου στο 2ο International Kartgrandprix Trophy και τελικά, είμαι ευχαριστημένος αφού οι χρόνοι μου ήταν πολύ καλοί και έδειξαν ότι θα μπορούσα και πάλι να παλέψω για μια θέση στην τριάδα. Κρατώ όλα τα θετικά της χρονιάς, θα αναλύσω τα προβλήματα που αντιμετώπισα, και τώρα, θα οργανώσω τη συμμετοχή μου για το 2012. Το σίγουρο είναι ότι με περιμένει ένας χειμώνας με έντονη προετοιμασία. Πιστεύω πως τα αποτελέσματα και η γενικότερη παρουσία μου άφησαν ικανοποιημένους τους υποστηρικτές μου, που χωρίς αυτούς δε θα μπορούσα να διακριθώ για μια ακόμα χρονιά στο δυσκολότερο πρωτάθλημα Kart, το Ιταλικό!»

Η προσπάθεια του Άγγελου Σταθακόπουλου υποστηρίχθηκε για 6η χρονιά από τη Superfast Ferries που διαθέτει στόλο 5 υπερσύγχρονων επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων που δραστηριοποιούνται μεταξύ Ελλάδας-Ιταλίας και Πειραιά-Ηρακλείου και είναι μέλος της Attica Group προσφέροντας σύγχρονες και υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, την ομάδα Spirit Rubicone Corse Kartfriends και το racingdesign.gr που επιμελήθηκε τη δυναμική αγωνιστική εμφάνιση του kart σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Castelletto_Mondiale11_05
Castelletto_Mondiale11_06

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york