Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

«Και οι 21 ήταν… απαράδεκτοι»

Με «άδεια χέρια» έφυγαν οι κάτοικοι της 4ης Πολεοδομικής Ενότητας (Π.Ε.) Νέας Μάκρης από την αίθουσα Δημοτικών Συμβουλίων την περασμένη Παρασκευή, όπου παρακολούθησαν τη συνεδρίαση περί: ενημέρωσης για την πρόοδο της πράξης εφαρμογής του σχεδίου.
Ο αρμόδιος μελετητής κ. Αλεξόπουλος και οι συνεργάτες του, εξήγησαν στο Σώμα και το ακροατήριο ότι, στάθηκαν μεν, συνεπείς κι ετοίμασαν τη μελέτη της πράξης εφαρμογής στο χρονικό πλαίσιο της παράτασης που τους είχε δοθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, πέρσι το Μάϊο, πλην όμως, οι υπηρεσίες της νομαρχίας επέστρεψαν το φάκελο στο Δήμο, καθώς διαπιστώθηκαν λάθη και παραλείψεις. Η νέα διορία για τη σύνταξη του φακέλου εκπνέει στις 27 Φεβρουαρίου, οπότε και οι μελετητές υποσχέθηκαν ότι, θα είναι όλα έτοιμα. Από εκεί και πέρα, στις αγωνιώδεις ερωτήσεις των παρευρισκόμενων, καθώς και του προέδρου της επιτροπής ιδιοκτητών της 4ης Γειτονιάς Κυριάκου Τσιέρη, για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των διαδικασιών, οι απαντήσεις τόσο της διοίκησης του δήμου όσο και των μελετητών ήταν ασαφείς, με το χρόνο ολοκλήρωσης να φαντάζει απροσδιόριστος.
«Ολα εξαρτώνται από την ποσότητα και την ποιότητα των ενστάσεων που θα κατατεθούν μετά τις αναρτήσεις» τόνισε ο δήμαρχος κ. Λουίζος.
Σύσταση των μελετητών προς τους ενδιαφερόμενους πολίτες ήταν να επιδεικνύεται ιδιαίτερη προσοχή στη σύνταξη των δικαιολογητικών, αλλά και οι υπάλληλοι στην τεχνική υπηρεσία να μην δέχονται φακέλους που δεν είναι πλήρεις, έτσι ώστε να μην επιστρέφονται ως ελλιπείς από τη νομαρχία.

«Σύνθετο το πρόβλημα της 4ης»
Επιπλέον δε, αξιοσημείωτη είναι και η παρέμβαση που έκανε ο Φίλιππος Δημητρίου πρόεδρος του εξωραϊστικού συλλόγου της 4ης Π.Ε. αναφορικά με τη ζώνη πέριξ του κοιμητηρίου.
Ο κ. Δημητρίου ζήτησε να μάθει, πότε η συγκεκριμένη περιοχή θα μπει στο σχέδιο και πόσο θα επηρεαστεί το χρονοδιάγραμμα της πράξης εφαρμογής από τη διαδικασία ένταξης στο σχέδιο της περιοχής του κοιμητηρίου. Κι ενώ οι μελετητές εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα σημειωθεί καθυστέρηση από την υπόθεση του κοιμητηρίου, ξεκαθάρισαν πως θα πρέπει να γίνει αυτοτελής ανάθεση από το Δήμο για την εν λόγω μελέτη, καθώς είναι άσχετη με την υπόλοιπη εργασία, παρόλο που όπως ισχυρίστηκε ο μηχανικός, η μελέτη είναι έτοιμη και βρίσκεται στο γραφείο του κ. Αλεξόπουλου.
Σχετικά με το θέμα του κοιμητηρίου ο διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου κ. Μπρόκος ανέφερε ότι έχει δοθεί έγκριση από το υπουργείο Υγείας για επέκταση του σχεδίου πόλεως προς το κοιμητήριο μέχρι και τα 30 μέτρα από το μαντρότοιχο.
«Διαφορετική ανάγνωση» της απόφασης του υπουργείου Υγείας, φαίνεται πως κάνει ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Δημητρίου, ο οποίος δηλώνει σχετικά, τα εξής:
«Μετά τη λήψη αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (2007) περί επεκτάσεων του κοιμητηρίου και του σχεδίου πόλης προς το κοιμητήριο, το μεν πρώτο θέμα συνεχίστηκε με ενέργειες του Δήμου, ενώ το δεύτερο δεν προχώρησε καθόλου (ούτε και από το ΥΠΕΧΩΔΕ έχει έρθει κάποια απόφαση επεκτάσεως σχεδίου πόλης). Για το κοιμητήριο, προσκομίστηκε στο υπουργείο Υγείας υδρογεωτεχνική μελέτη της περιοχής, η οποία έγινε δεκτή με την υποσημείωση ότι, εγκρίνεται η επέκταση του κοιμητηρίου μέχρι τα 50 μ. από το υφιστάμενο σχέδιο. Σύμφωνα με τα παραπάνω δεν κατανοούμε για ποια επέκταση σχεδίου προς το νεκροταφείο μιλούν. Κατά τη γνώμη μας, το πρόβλημα της 4ης Π.Ε. είναι σύνθετο κι εκτιμούμε ότι θα είναι δύσκολο να γίνει η πράξη εφαρμογής πριν επιλυθεί το ζήτημα του νεκροταφείου, αφού εξαιτίας αυτού, μεγάλο τμήμα της Γειτονιάς παραμένει εκτός σχεδίου».
Στο τέλος της συνεδρίασης οι ιδιοκτήτες περιουσιών στην 4η «πολύπαθη» Γειτονιά, αποχώρησαν εμφανώς απογοητευμένοι, αφού αυτό που κατάλαβαν όπως είπαν, είναι ότι ούτε σ’ ένα χρόνο από τώρα, πρόκειται να έχει περαιωθεί η χρόνια ταλαιπωρία τους. Η πίκρα εν τω μεταξύ και η αγανάκτησή τους «και για τους 21» του Δημοτικού Συμβουλίου, ξεχείλιζαν, καθώς είναι πλέον, πεπεισμένοι όλοι «όλοι τους κοροϊδεύουν». «Δεν βρέθηκε έστω κι ένας Δημοτικός Σύμβουλος να… επαναστατήσει στα μισόλογα, τις δικαιολογίες και τις ασάφειες των μελετητών. Κανείς τους δεν νοιάζεται πραγματικά για μας! κανείς τους δεν υπερασπίζεται τα δικά μας συμφέροντα! Ντροπή τους!» κατέληξαν οι κάτοικοι.

«Ευχαριστώ, αλλά δε θα πάρω...»
Απαντώντας ο πρόεδρος της επιτροπής ιδιοκτητών της 4ης Γειτονιάς Κυριάκος Τσιέρης, στην πρόταση του δημάρχου Ιορδάνη Λουίζου, να συμμετέχει στην Πολεοδομική Επιτροπή της περιοχής αυτής, απέστειλε την ακόλουθη επιστολή: «Η πρόταση του δημάρχου κ. Λουίζου να συμμετέχω στην Πολεοδομική Επιτροπή της 4ης Γειτονιάς, με τιμά και τον ευχαριστώ. Όμως για προσωπικούς λόγους δεν την αποδέχομαι. Πάντα πίστευα κι εξακολουθώ να το πιστεύω (άλλωστε το είχα προτείνει χρόνια πριν στη Δημοτική Αρχή) ότι οι Επιτροπές μπορεί να βοηθήσουν στην καλύτερη αξιοποίηση των χώρων κοινής ωφέλειας κάθε Γειτονιάς και σε συνεργασία με την εκάστοτε Δημοτική Αρχή να συμβάλουν στη λύση προβλημάτων.
Χαίρομαι που η πρώτη Πολεοδομική Επιτροπή συστήνεται στην 4η Γειτονιά και εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο της».

πηγή και φωτό

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york