Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Βάζει "φωτιές" το Δημοψήφισμα (ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ)



Ανέβηκαν οι τόνοι στην εκπομπή «Πρόσωπο με Πρόσωπο» με τον Νίκο Χατζηνικολάου για τις ραγδαίες εξελίξεις που πυροδοτεί το δημοψήφισμα που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός αναφορικά με την νέα δανειακή σύμβαση.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης με παρέμβαση του στην εκπομπή διευκρίνισε ότι η το ερώτημα του δημοψηφίσματος θα είναι το περιεχόμενο της υπό διαμόρφωση δανειακής σύμβασης. «Ο λαός θα κληθεί να επιλέξει αν θέλει ή όχι τη δανειακή σύμβαση. Αν η δανειακή σύμβαση με βάση την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου γίνεται αποδεκτή ή όχι». Όπως εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών το Σύνταγμα με βάση το άρθρο 44 επιτρέπει στην κυβέρνηση να διενεργήσει δημοψήφισμα για κρίσιμο εθνικό θέμα χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως περιορισμός στο ερώτημα.

Επιπλέον, διευκρίνισε ότι μόνο για νομοσχέδιο που έχει ψηφιστεί από τη Βουλή και τεθεί σε δημοψήφισμα απαγορεύεται το ερώτημα για δημοσιονομικά θέματα.

Για την ημερομηνία διεξαγωγής ο Χάρης Καστανίδης είπε ότι με βάση τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί μπορεί να πραγματοποιηθεί κοντά στο τέλος του Ιανουαρίου. «Είναι μικρότερη η αβεβαιότητα του δημοψηφίσματος από το σενάριο των εκλογών» σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών.



Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης απάντησε στον υπουργό Εσωτερικών σε υψηλούς τόνους. «Θα ήταν πιο έντιμο να παραιτηθείτε και να φύγετε και όχι να εκβιάζεται τον ελληνικό λαό. Αυτή τη στιγμή κάνετε έναν ωμό εκβιασμό Δεν μπορείτε αυτή τη στιγμή να παίζετε σε μία ζαριά τη χώρα. Με την αναποτελεσματικότητα σας έχετε φτάσει αυτή τη στιγμή τη χώρα στο έσχατο σημείο. Να παραιτηθείτε και να φύγετε». Παράλληλα ο Γιάννης Μιχελάκης είπε ότι ο πρωθυπουργός είναι «γαντζωμένος στο τιμόνι και τρέχει με 200 χλμ στο γκρεμό».

Ο γραμματέας κεντρικής επιτροπής ΛΑΟΣ, Άδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε στον Χάρη Καστανίδη και υπογράμμισε ότι «υπάρχει ένα κόμμα που σας λέει να γίνει επιτέλους στην Ελλάδα κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Μην τα βάζετε όλα σε ένα τσουβάλι επειδή εσείς δεν κάνετε καλά τη δουλειά σας. Παίζετε την Ελλάδα κορώνα γράμματα για να μην χάσετε την καρέκλα σας. Αυτό είναι πολιτικός καιροσκοπισμός. Αυτή είναι η αλήθεια και αφήστε τις υποδείξεις στα κόμματα».



Θύελλα αντιδράσεων για το δημοψήφισμα

Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σημείωσε ότι «η κυβέρνηση πάλεψε και ήρθαμε με μία συμφωνία που δίνει μία διέξοδο στη χώρα εφόσον υλοποιηθεί σωστά. Για να πετύχει η οποιαδήποτε βιωσιμότητα αυτής της προσπάθειας θα πρέπει να υπάρξει λαϊκή υποστήριξη». Επίσης ανέφερε ότι υπάρχει μία «υποκριτική στάση» της αντιπολίτευσης καθώς περιμένει από την κυβέρνηση να βγάλει «τα κάστανα από τη φωτιά» και να μην αναλαμβάνει ο καθένας τις ευθύνες του.

«Το μείζον θέμα για τη χώρα είναι αν αυτή την προσπάθεια μπορούμε να τη συνεχίσουμε και πρέπει ο ελληνικός λαός να απαντήσει. Είναι η ώρα να τοποθετηθούμε όλοι πάνω σε αυτό» σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών και σημείωσε ότι το δημοψήφισμα δεν είναι πολιτικός εκβιασμός.

«Εφόσον ο ελληνικός λαός πει όχι στο δημοψήφισμα λογικά δρομολογούνται πολιτικές εξελίξεις. Όταν μια κυβέρνηση θέτει ένα τέτοιο ερώτημα είναι λογικό ότι η έκβαση του ερωτήματος έχει και ανάλογες πολιτικές εξελίξεις» υπογράμμισε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου .



Για το κείμενο στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ που τάσσεται κατά της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σημείωσε ότι «η τοποθέτηση αυτή είχε να κάνει για ένα μονομερές κούρεμα ή για μία μονομερή αναδιάρθρωση».



Από την πλευρά του ο Γιάννης Μιχελάκης κάλεσε τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές. « Ο κ. Παπανδρέου είναι και επικίνδυνος και αδίκαστακτος παίζει τη χώρα σε μία ζαριά. Σπρώχνει τη χώρα σε μία καταστροφή. Η λύση είναι μία: Να φύγει. Θα ήταν η πιο έντιμη λύση να πάμε σε εκλογές»



Το μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, Μάκης Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι «ο στόχος είναι να αλλάξει πλαίσιο πολιτικού εκβιασμού η κυβέρνηση». «Το δημοψήφισμα συσκοτίζει την πραγματική πολιτική συζήτηση. Τις πραγματικές διαφορές. Γιατί ποιες είναι οι δυνάμεις του ΟΧΙ; Από στελέχη της ΝΔ μέχρι το δικό μας όχι. Αλλά αυτά τα όχι είναι διαφορετικά».



Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑΟΣ, Άδωνις Γεωργιάδης αναρωτήθηκε «είναι η Ελλάδα ένα πράγμα που μπορούμε να το παίξουμε στο στοίχημα;». «Ο κ. Παπανδρέου επειδή κατάλαβε ότι ο ελληνικός λαός δεν τον θέλει αποφάσισε να κάνει μία κίνηση που είναι η μεγαλύτερη καιροσκοπική κίνηση των τελευταίων ετών. Συνδέει το μέλλον της χώρας με την παραμονή του στην εξουσία». Επιπλέον ο Άδωνις Γεωργιάδης κάλεσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσουν την κυβέρνηση.



Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ, Παναγιώτης Σκουρλέτης ζήτησε πρόωρες εκλογές. «Η σημερινή πρωτοβουλία του πρωθυπουργώ για το δημοψήφισμα έχει τα χαρακτηριστικά μίας άτακτης υποχώρησης. Έχει στοιχεία πολιτικού τυχοδιωκτισμού και πάση θυσία θέλει αυτή τη στιγμή να κερδίσει χρόνο. Ουσιαστικά ο πρωθυπουργός σύρεται σε εκλογές κάτω από το βάρος της κοινής γνώμης».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york