Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Η Σχολική Σύμβουλος της 55ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής Αττικής αξιώνει τη δίωξη των νηπιαγωγών που δεν παρευρέθηκαν σε σεμινάριο που οργάνωσε σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Η Σχολική Σύμβουλος της 55ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής , ξεπερνώντας κάθε όριο, με έγγραφο της αξιώνει, από τους Προϊσταμένους των Γραφείων της Δ/νσης Π.Ε. Ανατολικής Αττικής , τη λήψη διοικητικών μέτρων για τους νηπιαγωγούς της περιφέρειας της επειδή δεν παρευρέθηκαν σε σεμινάριο σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας για άλλη μια φορά καταδικάζει με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την επιμονή της συγκεκριμένης σχολικής συμβούλου να πραγματοποιεί τα σεμινάριά της σε χώρους ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, επιμονή που πραγματικά και δικαιολογημένα εγείρει πολλά ερωτήματα. Το σκεπτικό του Δ.Σ. για το θέμα έχει αναλυθεί σε προηγούμενες αποφάσεις του.

Η κ. σχολική σύμβουλος όμως δε μένει εκεί , επιμένει στις επιλογές της και προσπαθεί να τρομοκρατήσει τις συναδέλφους ζητώντας διοικητικά μέτρα εναντίον τους , χαρακτηρίζοντας τα σεμινάρια της υποχρεωτικά. Ποιος αλήθεια είναι αυτός που με διοικητικά μέτρα και με τον αυθαίρετο χαρακτηρισμό του «υποχρεωτικού» μπορεί να οδηγήσει τους εκπαιδευτικούς των δημόσιων σχολείων να συμμετέχουν σε ενέργειες που απαξιώνουν τον χαρακτήρα της δημόσιας εκπαίδευσης ενάντια στα πιστεύω τους και την ιδεολογία τους;

Πριν η κ. σχολική σύμβουλος απαιτήσει από τις συναδέλφισσες νηπιαγωγούς να κάνουν ακόμη και τριάντα πέντε χιλιόμετρα για να παρευρεθούν στο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο για το σεμινάριο της μπορεί να μας απαντήσει αν πρώτα η ίδια επισκέφτηκε έστω και μια φορά από τον Σεπτέμβρη του 2009 τα νηπιαγωγεία της περιφέρειας της όπως τα Νηπιαγωγεία Τύμβου , Κάτω Σουλίου , 2ο και 3ο Μαραθώνα , 1ο και 2ο Ν. Μάκρης , Ανατολής , 3ο Ραφήνας κτλ.

Καλούμε

o Το ΥΠΕΠΘ και τον Περιφερειακό Διευθυντή για μια άλλη φορά να πάρουν ξεκάθαρα θέση .Τα σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς δημόσιων σχολείων να γίνονται σε δημόσια σχολεία.
o Τη ΔΟΕ να αναδείξει το θέμα και να προσφέρει στις συναδέλφισσες συνδικαλιστική κάλυψη
o Τη Σχολική Σύμβουλο να αναθεωρήσει τη στάση της και να είναι μαζί με τους εκπαιδευτικούς και όχι απέναντι τους μέσα σε κλίμα συνεργασίας και κατανόησης .
o Τους συναδέλφους να μη νομιμοποιούν τέτοιες ενέργειες με τη συμμετοχή τους σε σεμινάρια σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια. Κανείς δε μπορεί να τους υποχρεώσει να παρευρεθούν σε χώρους εκτός του Δημόσιου Σχολείου υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι την ημέρα του σεμιναρίου θα είναι κανονικά στο σχολείο τους.
o Τα Δ.Σ. των Συλλόγων «Κ. Σωτηρίου» και «Σωκράτης» να πάρουν θέση για το θέμα των «διώξεων» που αξιώνει η Σύμβουλος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york