Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Παρουσίαση Σχεδίου Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών

Με μεγάλη επιτυχία οργανώθηκε στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου ημερίδα με θέμα την παρουσίαση του εγκατασταθέντος Πλαισίου Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ, έχει ενταχθεί στην «Κοινωνία της Πληροφορίας» και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το αντίστοιχο πρόγραμμα.


Στόχος του έργου είναι η πρόληψη και η αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και ιδίως των δασικών πυρκαγιών που απειλούν την περιοχή και η διαφύλαξη του περιβάλλοντος. Το σύστημα παρέχει εργαλεία υποστήριξης διαδικασιών, χειρισμού, πρόληψης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών. Παράλληλα είναι δυνατή η παρακολούθηση των λειτουργιών του συστήματος από κάθε χρήστη του internet ενώ κάθε εξουσιοδοτημένος ΟΤΑ, υπηρεσία ή φορέας θα μπορεί να χρησιμοποιεί το σύστημα.

Το έργο περιλαμβάνει την εγκατάσταση συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης, το οποίο ενσωματώνοντας Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών, βάσεις δεδομένων και δυνατότητα χρήσης του internet παρέχει την δυνατότητα χρήσης τους για καταγραφή κινδύνων, σχεδίαση και αντιμετώπιση από τους Δήμους και Κοινότητες της περιοχής.

Στην ομιλία του ο Νομάρχης Λ. Κουρής επεσήμανε «ότι με το σύστημα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών που παρουσιάζεται σήμερα κάνουμε ένα ακόμη βήμα προκειμένου να μπορούν όλοι οι εμπλεκόμενοι να αντιμετωπίζουν πιο άμεσα κα πιο αποτελεσματικά φυσικές καταστροφές που συμβαίνουν στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής.»

Την ημερίδα παρακολούθησαν ο βουλευτής Ν. Καντερές, οι Δήμαρχοι Αγ. Στεφάνου Π. Βοριάς, Κερατέας Σ. Ιατρού και Καλυβίων Π. Φιλίππου, οι Αντινομάρχες Αθ. Αυγερινός, Γ. Ξηντάρας, η Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ανατ. Αττικής Μ. Κατσιμίχα, η Γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αγγ. Γκιόκα, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Δ. Μάρκου και Θ. Γρίβας, στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Λιμενικού Σώματος, των Δασικών Υπηρεσιών και των Αστυνομικών Διευθύνσεων, στελέχη των ΟΤΑ της Ανατολικής Αττικής, εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων και τοπικών φορέων καθώς και άλλοι εμπλεκόμενοι δημόσιοι και ιδιωτικοί οργανισμοί.

Κατεβάστε την παρουσίαση σε μορφή Acrobat PDF κάνοντας κλικ εδώ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york