Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Αυτή είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη: Ο κομβικός ρόλος των τεχνοκρατών

Ισορροπημένο σχήμα στο οποίο αντικατοπτρίζονται αφενός η εμπειρία των παλαιών και δοκιμασμένων πολιτικών στελεχών και αφετέρου το πνεύμα της ανανέωσης που φέρνουν τα πολλά νέα πρόσωπα από την αγορά και την κοινωνία αποτελεί το πρώτο υπουργικό συμβούλιο που συγκρότησε ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με όσα είχε διακηρύξει ο κ. Μητσοτάκης, η επιλογή των προσώπων που μετέχουν στη σύνθεση της κυβέρνησης του έγινε με κριτήριο «ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση». Στο νέο σχήμα, το οποίο απαρτίζεται από 51 υπουργούς και υφυπουργούς, έχουν αξιοποιηθεί 21 εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα- 18 εκ των οποίων τεχνοκράτες, με τα οποία σηματοδοτούνται τα ανοίγματα που έχει κάνει ο νέος πρωθυπουργός σε ανθρώπους που κινούνται εκτός των κομματικών τειχών της Νέας Δημοκρατίας.

Τρεις από τους νέους υπουργούς, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο Κυριάκος Πιερρακάκης και η Λίνα Μενδώνη έχουν κεντροαριστερή προέλευση, ενώ αρκετές είναι οι εκπλήξεις με νέους υφυπουργούς, οι οποίοι δεν έχουν πολιτικές καταβολές, αλλά έχουν διακριθεί, εντός και εκτός Ελλάδος, στους τομείς που καλούνται να υπηρετήσουν.

Η μοναδική παραφωνία που υπήρξε στην τελική συγκρότηση της λίστας των υπουργών και υφυπουργών που εδώ και μέρες είχε αποφασίσει ο νέος πρωθυπουργός ήταν η διαφωνία της Όλγας Κεφαλογιάνη με την πρόταση να αναλάβει το υπουργείο Τουρισμού. Η ίδια ήταν προετοιμασμένη να αναλάβει το υπουργείο Πολιτισμού και, εν τέλει, στη θέση της έγινε υπουργός ο Χάρης Θεοχάρης.

Τη σύνθεση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη ανακοίνωσε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Η ανακοίνωση έγινε ακριβώς στις 19:00 το απόγευμα της Δευτέρας 8 Ιουλίου, έξι ώρες μετά την ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού.


Σύνθεση της νέας κυβέρνησης


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york