Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Παναγιώτης Μερτύρης: Το πόρισμα καταλογίζει ευθύνες που δεν μπορούν να μείνουν στο σκοτάδι, επειδή πιθανόν να το θέλουν κάποιοι. Το δημόσιο χρήμα και ιδιαίτερα το δημοτικό χρήμα είναι ιερό

mertiris

http://pallinipress.blogspot.gr/

Στον εισαγγελέα βρίσκεται πλέον το πολυαναμενόμενο πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Διοίκησης του Δήμου Παλλήνης, μετά τις πολύμηνες και κοπιώδεις προσπάθειες του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Παναγιώτη Μερτύρη.

Πρόκειται για ένα πόρισμα που καταγράφει πλήθος παρατυπιών της διοίκησης του Δήμου Παλλήνης και αφορούν τη διετία 2011-2012, τον πρώτο χρόνο δηλαδή που η δημοτική αρχή, του κ. Ζούτσου διοίκησε τον νέο ενιαίο δήμο Παλλήνης.

Μετά την ανακοίνωση από τον ίδιο τον δήμαρχο μέσα στο δημοτικό συμβούλιο της ολοκλήρωσης του πορίσματος και της αποστολής του στον εισαγγελέα, χωρίς όμως να αναφερθεί σε περισσότερα στοιχεία, μιλώντας γενικά και αόριστα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και υποψήφιος δήμαρχος κ. Παναγιώτης Μερτύρης ζήτησε διαχειριστικό έλεγχο, τόσο για τη συγκεκριμένη σχολική επιτροπή όσο και για το σύνολο του δήμου Παλλήνης!

Δυστυχώς ο Δήμαρχος αρνήθηκε τον διαχειριστικό έλεγχο και στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε η πρόταση του κ. Μερτύρη απορρίφθηκε με 16 δημοτικούς συμβούλους να ψηφίζουν κατά και 14 υπέρ,, κάτι που δείχνει τον έντονο προβληματισμό του συνόλου του δημοτικού συμβουλίου για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ταυτόχρονα ο δήμαρχος αρνήθηκε και μια δεύτερη πρόταση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, και συγκεκριμένα να συζητηθεί αναλυτικά το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών δημόσιας διοίκησης κεκλεισμένων των θυρών και να ενημερωθεί επαρκώς το δημοτικό συμβούλιο.

Μετά τα παραπάνω ο υποψήφιος δήμαρχος με το συνδυασμό «Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη, πόλεις για να Ζεις» κ. Παναγιώτης Μερτύρης δήλωσε: «Το πόρισμα καταλογίζει ευθύνες που δεν μπορούν να μείνουν στο σκοτάδι, επειδή πιθανόν να το θέλουν κάποιοι. Το δημόσιο χρήμα και ιδιαίτερα το δημοτικό χρήμα είναι ιερό και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να προσπαθήσει να συγκαλύψει ή να υποβαθμίσει τέτοια κρίσιμα θέματα.

Οι προτάσεις μου μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ήταν προς την κατεύθυνση να πέσει άπλετο φως σε μια υπόθεση που ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια τα του δήμου Παλλήνης και αφήνει σκιές σε πρόσωπα και πρακτικές. Σε στιγμές οικονομικής κρίσης οι αιρετοί οφείλουν να δίνουν το παράδειγμα και να προωθούν ενέργειες που να αναδεικνύουν την αξιοπιστία του Δήμου και της Δημοτικής Αρχής και να παρέχουν την βεβαιότητα στους δημότες ότι από τα χρήματά τους δεν πάει χαμένο ούτε ένα ευρώ!

Εμείς και σήμερα αλλά και αύριο θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε την νομιμότητα και να πορευόμαστε με σεβασμό απέναντι στον πολίτη του Δήμου Παλλήνης».

http://poleisgianazeis.gr/?p=131

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york