Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

…..ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ (σκέψεις ενός ψηφοφόρου)

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ3Προς όλους τους οραματιστές/οραματίστριες,

Όσο περνούν οι μέρες τόσο πιο πολύ βομβαρδιζόμαστε από όμορφα οράματα για καλύτερη ζωή για καλύτερες γειτονιές, λύσεις στο αποχετευτικό, στην ανεργία, στην παρακμή.  Δραστήριοι άνθρωποι όλων των βαθμίδων γεμάτοι όρεξη, με ήθος, με ιδέες όλοι θα δώσουν λύσεις στα προβλήματα που καίνε αυτόν τον τόπο.  Όλα γενικά και αόριστα….  

Τελικά το να θέλει κάποιος αρκεί ή το ερώτημα είναι αν πραγματικά ΜΠΟΡΕΙ;

Το γεγονός ότι σαν κοινωνία έχουμε αποδεχτεί την νομιμοποίηση της μίζας, την διαφθορά καθώς και τον εύκολο πλουτισμό εις βάρος του συμπολίτη μας δεν τα αγγίζει κανείς, παραμένουν άβατο, κανείς δεν τολμά να τα ανατρέψει! 

Οι σχέσεις των ανθρώπων άλλαξαν, τα παλιά χρόνια οι σχέσεις βασίζονταν στο «δούνε και λαβείν» οι οποίες μετατράπηκαν σε «πάρε - δώσε» αποδεικνύοντας το μεγάλο αλισβερίσι.

Ή ηθική κρίση προηγήθηκε της οικονομικής.  Όλοι συμφωνούν στην αλλαγή νοοτροπίας, ακόμα και οι πολιτικοί, αλλά μέχρι εκεί.  Πάντα μένουμε στην επιφάνεια των πραγμάτων και αποφεύγουμε την εκ βάθους ανάλυση την οποία ξέχασαν επιμελώς να μας την καλλιεργήσουν.

Μας αποκόψανε από τις ρίζες μας την ιστορία μας την πίστη μας τον πολιτισμό μας με αποτέλεσμα να μπορούν να μας διαχειρίζονται εύκολα πλέον ως μάζα.  Έχουμε φθάσει στο σημείο να φοβόμαστε να μιλήσουμε για τις αξίες και τα ιδανικά μας ακόμα και μέσα στα ίδια μας τα σχολεία μην τυχόν και φέρουμε κάποιον αλλοδαπό/αλλόθρησκο σε δύσκολη θέση!

Ποιος θα τολμήσει να μιλήσει για τιμιότητα και δικαιοσύνη!

Κύριοι, το μυστικό για την πραγματική ανατροπή των πραγμάτων βρίσκεται στην ηθική διαπαιδαγώγηση των πολιτών (αξίες, δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα, δίκαιο κλπ.).  Αν πραγματικά θέλετε να υπάρχει μέλλον σε αυτόν εδώ τον τόπο φροντίστε να αποκηρύξετε τις μίζες, τους κομπιναδόρους, την διαφθορά και τα λαμόγια.

Ταυτόχρονα προστατεύστε και ενισχύστε πρώτα απ΄ όλα την ελληνική οικογένεια, το κύτταρο της κοινωνίας μας, που είναι διαλυμένη και κατά δεύτερον αλλάξτε τα σχολεία τα οποία έχουν περιοριστεί μόνο στην στείρα προσέγγιση των πραγμάτων, καλλιεργήστε στα παιδιά έννοιες όπως κοινό καλό, αγάπη, αλληλεγγύη, προσφορά, συνεργασία, ευημερία συνόλου. 

Το να φτιάξουμε το χαλασμένο πεζοδρόμιο και το σπασμένο παγκάκι δεν ωφελεί τίποτα και κανέναν.  Μην παραμένετε στην επιφάνεια…

Οράματα από άφθαρτους σε διεφθαρμένο πλαίσιο δεν έχουν κανένα όφελος και καμία προοπτική.  Αντιθέτως εγκλωβίζουν ακόμα περισσότερο όλους μας σε μια αρρωστημένη «εικονική» πραγματικότητα.

«Μια τεχνική πρόοδος χωρίς χαλινό ηθικής δεν οδηγεί στα ύψη αλλά στην άβυσσο…..»

“Οι Έλληνες διογκώνοντας το «εγώ» τους λειτουργούν σαν τον καρκίνο.  Προκαλούν το θάνατο.  Όμως αυτό που δεν έχει γίνει συνείδηση είναι ότι μαζί με τον άνθρωπο πεθαίνει κι ο καρκίνος”  Σαράντος Ι. Καργάκος – Ιστορικός Συγγραφέας

Σκέψεις ενός ψηφοφόρου

ΝΜ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york