Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ 5+ : ‘Ο Μανώλης Τσαλικίδης και η αυτοδιοικητική του πορεία’

Magical Snap - 2014.03.16 22.01 - 001

Είναι σήμερα σημαντικό να διαπιστώνει κανείς τη συνέπεια μεταξύ λόγων και πορείας ζωής. Παραθέτουμε λοιπόν αποσπάσματα από την ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Μανώλη Τσαλικίδη στο Λαγονήσι, τα οποία υποστηρίζονται από ένα πλούσιο βιογραφικό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μ.Τ :΄΄Η απόφασή μου να κατέβω υποψήφιος δήμαρχος αποτελεί μια συγκροτημένη επιλογή που μέσα της περικλείει όλα τα αναγκαία και απαραίτητα στάδια της μετάβασης για να φτάσει κανείς να διεκδικεί έναν μεγάλο Δήμο σε μια τόσο δύσκολη και κρίσιμη εποχή΄΄.

Το 2002 εξελέγη για πρώτη φορά Κοινοτικός Σύμβουλος και στις εκλογές του 2006 εξελέγη Πρόεδρος της Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας.

Μ.Τ : ΄΄ Στις εποχές που ζούμε θα πρέπει να νιώθουμε ασφαλείς, όχι με αποκλειστικό κριτήριο μια στενή εντοπιότητα, αλλά με αυτούς που γνωρίζουν και αναγνωρίζουν σε κάθε περιοχή του Δήμου μας τα προβλήματα, τις αγωνίες, αλλά και τις δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα΄΄

Από τις 1-1-2011 μέχρι και σήμερα είναι αντιδήμαρχος του Δήμου Σαρωνικού.

M.T : ΄΄Η εμπειρία στη άσκηση της διοίκησης και στην παραγωγή έργου είναι ο πολύτιμος σύμμαχος, ώστε να μη χαθούν ευκαιρίες, να μη χαθεί χρόνος, να μη χαθεί μια πενταετία που συνοδεύεται από το εξίσου πολύτιμο εργαλείο του ΕΣΠΑ.΄΄

Είναι πτυχιούχος της Σχολής Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει ασχοληθεί σε επιστημονικό επίπεδο με ζητήματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και έχει εκπονήσει τις παρακάτω μελέτες :

- “Τοπική Αυτοδιοίκηση και Κοινωνική Πολιτική”, Αθήνα, 1999. Με τη συνεργασία του Καθηγητή Μιχάλη Σπουρδαλάκη.

- “Ενδοκομματική Δημοκρατία και Ελληνικό Σύνταγμα”, Αθήνα, 1999. Με τη συνεργασία του Καθηγητή Μιχάλη Σπουρδαλάκη.

- “Οι γυναίκες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση”, Αθήνα 2001. Με τη συνεργασία της Καθηγήτριας Μάρως Μαλούτα-Παντελίδου.

- “Οι Δημοτικές Εκλογές του 1998 και τα Πολιτικά Κόμματα”: Αλλαγές – Τάσεις - Προοπτικές, Αθήνα, 2002. Με τη συνεργασία του Καθηγητή Ηλία Νικολακόπουλου.

Υπήρξε τη περίοδο 2005-2006 μέλος της Επιτροπής Νεολαίας και Πολιτισμού της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ) και σήμερα μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΠΕΔΑ.

Είναι μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των Επιστημονικών Συναντήσεων Ν.Α. Αττικής και ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Μελετών Ανατολικής Αττικής.

Επειδή μια παράταξη είναι το ανθρώπινο δυναμικό της…Είναι οι προγραμματικές της δεσμεύσεις…Είναι όμως και η γνώση, η συνέπεια και η εμπειρία του επικεφαλής της…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york