Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Αδιέξοδο στο 1ο Δημοτικό Σχολείο του Πόρτο Ράφτη

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ


Πόρτο Ράφτη, 17/1/2014

Αρ. Πρωτ. 07/2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Οι γονείς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πόρτο Ράφτη όντας σε αδιέξοδο σας ενημερώνουμε σχετικά με τα συσσωρευμένα προβλήματα του Σχολείου των παιδιών μας. Πρώτιστο η

έλλειψη εκπαιδευτικών, που ακυρώνει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη υποχρέωση της πολιτείας για παροχή Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας.

«Λευκό» Διήμερο…

Στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας στις 17/1/2014αποφασίσαμε ομόφωνα τα παρακάτω:


1) Απέχουμε μαζί με τα παιδιά μας για ένα διήμερο, την Τρίτη 21/1 και την Τετάρτη 22/1/2014, από αυτό το σχολείο που δεν είναι αντάξιο ούτε των μαθητών ούτε των εκπαιδευτικών του αλλά και ούτε της κατηγορίας του ως ΕΑΕΠ.


2) Την Τρίτη 21/1/ 2014, συμμετέχουμε μαζί με τα παιδιά μας στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών και των γονέων όλων των σχολείων Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης με αντίστοιχα προβλήματα από όλη την Αν. Αττική που θα πραγματοποιηθεί προς το Υπ. Παιδείας.


3) Την Τετάρτη 22/1/2014 καλούμε όλους τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης στο χώρο του Σχολείου μας, ώρα 8:30, ώστε να τους ενημερώσουμε και για τα υπόλοιπα σοβαρότατα προβλήματα του Σχολείου μας, οπως το κτιριακό ( για όσους δεν το γνωρίζουν, το σχολείο μας στεγάζεται –προσωρινά…– σε ενοικιαζόμενο κτίριο με αίθουσες προκάτ για 9 χρόνια!).


4) Την Τετάρτη 22/1/2014 επίσης μεταβαίνουμε πάλι, γονείς και παιδιά, στην Διεύθυνση Α’βάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής, όπου θα προχωρήσουμε σε συμβολική κατάληψη του χώρου, διεκδικώντας την άμεση τοποθέτηση εκπαιδευτικών στο σχολείο μας.


5) Προχωρούμε σε άσκηση όλων των νόμιμων ένδικων μέσων προς το Υπ. Παιδείας.


ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΟΧΗ

ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΣ ΦΥΛΑΞΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ


ΙΣΤΟΡΙΚΟ:

Α) Από διμήνου απουσιάζει η κύρια δασκάλα μίας τάξης, λογώ σοβαρού προβλήματος υγείας, και μέχρι σήμερα δεν έχει τοποθετηθεί αντικαταστάτης της, αλλά ούτε και υπάρχει, όπως μας ενημέρωσαν, προοπτική τοποθέτησης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα εύρυθμης λειτουργίας όλου του Σχολείου και, το σημαντικότερο, να κινδυνεύουν τα παιδιά να χάσουν τη χρονιά τους.

Β) Μία δασκάλα Αγγλικών απουσιάζει από 8/1/14 λόγω εγκυμοσύνης. Υπόψη ότι είναι η δεύτερη δασκάλα Αγγλικών που αλλάζει από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Γ) Δεν έχει τοποθετηθεί δάσκαλος Μουσικής (κάποιες λίγες ώρες καλύπτονται από μουσικό άλλου σχολείου που συμπληρώνει ωράριο διδάσκοντας λίγες μόνο ώρες στο σχολείο μας)

Δ) Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς έχουν αλλάξει τρεις φορές η κύρια δασκάλα ενος τμήματος, δύο φορές η δασκάλα Αγγλικών – που, όπως φαίνεται, θα γίνουν τρεις –, δύο φορές η δασκάλα των Γαλλικών και δύο η εκπαιδευτικός Φυσικής αγωγής

Ε) Μόλις προχθές τοποθετήθηκε δάσκαλος υπεύθυνος για τη λειτουργία του ολοήμερου, μέσω ΕΣΠΑ, πράγμα που, όπως γνωρίζουμε, είναι δεσμευτικό εμποδίζοντας την απασχόληση του συγκεκριμένου δασκάλου στην πρωινή ζώνη για αναπλήρωση της κύριας δασκάλας που λείπει λόγω ασθενείας.


Ο Σύλλογός μας μαζί με τους γονείς έχει κάνει παραστάσεις στην Διευθύντρια Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής χωρίς μέχρι σήμερα να έχει δοθεί λύση.


Στις 17/1/2014 το Δ.Σ. του Συλλόγου μαζί με γονείς και παιδιά συναντήθηκε και πάλι με την Διεθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της επέδωσε νέα καταγγελία με όλα τα ανωτέρω προβλήματα ζητώντας λύση. Η απάντησή της ήταν ότι δεν έχει τη δυνατότητα κάλυψης των κενών αυτών γιατί δεν διαθέτει προσωπικό, παραπέμποντάς μας στο Υπουργείο Παιδείας, ως αρμόδιο για τη διαχείριση προσωπικού (προσλήψεις, αποσπάσεις κ.λπ).

Στη συνέχεια μεταβήκαμε στο Υπουργείο Παιδείας, όπου ο Σύλλογος κατέθεσε παρόμοιο έγγραφο, και με πολλές δυσκολίες μας επέτρεψαν να καταθέσουμε και τις ατομικές καταγγελίες μας. Μετά από επιμονή μας να συναντήσουμε κάποιον αρμόδιο για να του εκθέσουμε και προσωπικά τα προβλήματα, μας παρέπεμψαν στον Γραμματέα του Υφυπουργού κ .Κεδίκογλου ο οποίος άκουσε τα προβλήματά μας και του επιδώσαμε αντίγραφο του σχετικού εγγράφου μας. Όπως όμως μας ενημέρωσε, το Υφυπουργείο είναι αναρμόδιο για τη διαχείριση του προσωπικού, και ο ίδιος αυτό το οποίο μπορούσε να κάνει ήταν να ενημερώσει τον Υφυπουργό και αυτός με τη σειρά του τον Υπουργό που ασχολείται αποκλειστικά με τις προσλήψεις εκπαιδευτικών.


Ως άνθρωποι και ως γονείς, δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε άλλο αυτή την κατάσταση και μέσω των οργάνων μας, αλλά και ατομικά ο καθένας, θα διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο το στοιχειώδες δικαίωμα των παιδιών μας για την προσωπική και κοινωνική τους ανάπτυξη, το συνταγματικό (…ακόμη) δικαίωμά τους στη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία. Μπορεί τα νούμερα και οι δείκτες να ευημερούν, αλλά πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι, εμείς αλλά κυρίως τα παιδιά μας


Από το Δ.Σ.

 

 

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york