Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Κολυμβήθρα του Σιλωάμ οι δημοτικές εκλογές στο Διόνυσο;


του  Παναγιώτη Μ. Σταθόπουλου

Συμβούλου Επικοινωνίας

 

Απομένουν κάτι λιγότερο από 7 μήνες μέχρι τις δημοτικές εκλογές του Μαϊου και το δημοτικό σκηνικό στο Διόνυσο αναδιατάσσεται. Όλες οι δημοτικές κινήσεις που γνωρίζουμε αλλά και όσες διαμορφώνονται τώρα, παίρνουν θέση στην αφετηρία και προετοιμάζονται εντατικά για μια καλή εκκίνηση και ακόμη καλύτερη κούρσα μέχρι το νήμα.

 

Αξίζει να ασχοληθούμε με μια ιδιαίτερη κατηγορία αυτοδιοικητικών στελεχών. Είναι αυτά που συνέβαλαν καθοριστικά στην ανάδειξη του σημερινού δημάρχου στην εξουσία και τον στήριξαν αδιατάρακτα μέχρι τώρα σε όλες τις κρίσιμες καμπές και αποφάσεις. Τώρα, εκτιμώντας τις εξελίξεις και την διαφαινόμενη ήττα του, διαρρέουν δεξιά κι αριστερά ότι επανεκτιμούν την στάση τους στις επόμενες εκλογές.

 

Τα στελέχη αυτά ευθύνονται στο ακέραιο για την παρακμιακή πορεία του Δήμου, αφού συνέβαλαν καθοριστικά στην διαμόρφωση της από κορυφαίες θέσεις. Τώρα, διαπιστώνοντας ότι τελειώνουν τα ψέματα κι έρχεται η ώρα του λογαριασμού, αναζητούν εναγωνίως δεξιά κι αριστερά στηρίγματα για να συνεχιστεί η παρουσία τους σε πρωταγωνιστικό ρόλο και μετά τις δημοτικές εκλογές.

 

Οι πολίτες, όμως, δεν ξεχνούν ότι συνολικά αυτή η δημοτική αρχή ευθύνεται για

 

την αδιαφάνεια,

την στασιμότητα και παρακμή του Δήμου,

την αδιαφορία για την καθημερινότητα των δημοτών,

την διάσταση λόγων και έργων,

την αποθέωση των πελατειακών σχέσεων και του ρουσφετιού,

την σπατάλη,

την περιφρόνηση των θεσμών,

την περιθωριοποίηση των πολιτών και των συλλογικών τους εκφράσεων,

την ενός ανδρός αρχή.

 

Οι δημοτικές εκλογές στον Διόνυσο δεν είναι η κολυμβήθρα του Σιλωάμ για κανέναν, που όψιμα θα αποπειραθεί να κατέβει από το τραίνο και να απογαλακτισθεί την τελευταία στιγμή από τα πεπραγμένα του καθεστώτος που διοικεί τον Δήμο. Γιατί οι αρχές και οι αξίες δεν είναι υπόθεση a la carte για να τις ανακαλύπτουμε την παραμονή των εκλογών αλλά διαχρονική υπόθεση.

 

Οι δημοτικές εκλογές στον Διόνυσο δεν είναι, επίσης, η κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα ηγετικά στελέχη των κομμάτων (ιδιαίτερα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ), που τις εντάσσουν ανομολόγητα στους γενικότερους πολιτικούς σχεδιασμούς του «νέου»δικομματισμού. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει υποφέρει διαχρονικά από παρόμοιες πρακτικές για να ανεχθεί τη διαιώνιση τους και στις σημερινές συνθήκες.

 

Οι πολίτες δεν είναι υπήκοοι για να τον ακολουθούν τυφλά τις όποιες επιλογέςηγετικών κομματικών παραγόντων ανάλογα με την εποχή.

 

Η Πόλη και ο Δήμος δεν έχουν ανάγκη από

οπορτουνιστές ηγέτες και τεχνικούς της εξουσίας

αλλά προσωπικότητες με

 

αρχές και αξίες,

ειλικρίνεια,

έμπνευση,

όραμα,

σταθερότητα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york