Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Η ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του αντιδημάρχου Χαϊδαρίου

Με αναλυτική ανακοίνωσή της, η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται στο περιστατικό σύλληψης του αντιδημάρχου Χαϊδαρίου Μάριου Λιακόπουλου, που αντιμετωπίζει κατηγορίες για εκβίαση και δωροδοκία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθη χθες (27-07-2013), 45χρονος αιρετός υπάλληλος Ο.Τ.Α., σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παθητική δωροδοκία και απόπειρα εκβίασης.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία 52χρονου ιδιοκτήτη καντίνας σε περιοχή της Αττικής, σύμφωνα με την οποία ο 45χρονος απαίτησε εκβιαστικά από τον ίδιο το χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ, προκειμένου να μην προβεί στη σφράγιση της καντίνας του. 

Σε προγραμματισμένη συνάντηση, χθες το απόγευμα, ο 45χρονος αφού αρχικά βεβαιώθηκε ότι δεν υπάρχει πελάτης στην καντίνα του 52χρονου, έλαβε από αυτόν το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ. Ακολούθως, συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, ενώ σε έρευνα που έγινε στον 45χρονο και στο όχημά του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο συλληφθείς είχε απαιτήσει χρηματικό ποσό (5.000) ευρώ από έτερο ιδιοκτήτη καντίνας, προκειμένου να ανανεώσει την άδεια της καντίνας του, η οποία είχε λήξει στις αρχές του 2013. 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210 – 8779700 με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Zougla.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york