Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Εθελοντική εκστρατεία συλλογής φαρμάκων στο Κορωπί

Εθελοντική εκστρατεία συλλογής φαρμάκων

υγειονομικού υλικού, παραφαρμακευτικών προϊόντων

αλλά και ειδών σωματικής και στοματικής υγιεινής

στη είσοδο του Κοινωνικού Φαρμακείου στην πλατεία Ελευθερίας

(απέναντι από το Δημαρχείο Κρωπίας επί της κεντρικής λεωφόρου Βασιλ. Κωνσταντίνου 47)

Καθημερινά 10:00-14:30

426 Η δημοτική επιτροπή υγείας και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κρωπίας ανακοινώνει την έναρξη εκστρατείας συλλογής φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και παραφαρμακευτικών προϊόντων για την ενίσχυση του Δημοτικού Κοινωνικού Φαρμακείου. To Κοινωνικό Φαρμακείο είναι μια νέα δομή και λειτουργεί με την υποστήριξη του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ «ΚΩΣΤΗΣ ΜΠΑΛΛΑΣ». Αποτελεί προϊόν συνεργασίας της ΜΚΟ «Κωστής Μπάλλας», του Δήμου Κρωπίας και της Κοινωφελούς Επιχείρησης στο πλαίσιο του προγράμματος «"ΑΓΓΕΛΟΣ" –ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ».Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και απευθύνεται σε ευπαθείς ομάδες (απόλυτης φτώχειας, ανέργους κα.).

Καθημερινά από 10:00 έως 14:30 στην είσοδο του Κοινωνικού Φαρμακείου, σε ειδικό χώρο, οι δημότες θα μπορούν να αφήνουν φάρμακα ευρείας κυκλοφορίας τα οποία δεν τα χρησιμοποιούν πλέον καθώς και υγειονομικό υλικό (βαμβάκι, καθαρό οινόπνευμα, οξυζενέ, αποστειρωμένες γάζες κα.) και παραφαρμακευτικά προϊόντα (ταινίες-σκαρφιστήρες μέτρησης σακχάρου, αποσυμφορητικά μύτης, σιρόπια-καραμέλες για το λαιμό κα.).

Επιπλέον, η Δημοτική Επιτροπή Υγείας και η ΚΕΔΚ (φορέας υλοποίησης) ανακοινώνει ότι υπάρχει η ανάγκη για συμπλήρωση της κοινωνικής βοήθειας που δίνεται μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου με είδη υγιεινής και καθαριότητας όπως: σερβιέτες, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, οδοντικό νήμα, σαπούνι, σαμπουάν, μπατονέτες και άλλα είδη σωματικής υγιεινής.

Καλεί γι’ αυτό τους δημότες να αφήνουν στην είσοδο του Κοινωνικού Φαρμακείου και τέτοια είδη για την ενίσχυση της κοινωνικής βοήθειας σε συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη.

Τα φάρμακα είναι απαραίτητο να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις :

1. Να μην έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης τους.

2. Να μην είναι στη λίστα των φαρμάκων ειδικής συνταγογράφησης - μονόγραμμη και δίγραμμη συνταγή ή κινολόνες (λίστα φαρμάκων του Ν.1729/87, ναρκωτικά φάρμακα, για καρκινοπαθείς κα.).

3. Αν πρέπει να διατηρούνται σε ψυγείο, να έχει τηρηθεί η προβλεπόμενη συντήρησή τους.

Οι φαρμακοποιοί του Δημοτικού Κοινωνικού Φαρμακείου θα ελέγχουν τις παραπάνω προϋποθέσεις ενώ για οποιεσδήποτε πληροφορίες για τα είδη των φαρμάκων που εντάσσονται στην ειδική συνταγογράφηση και δεν μπορούν να συλλέγονται, οι δημότες μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο, 210-662 36 51 ή να προσέρχονται στο γραφείο του Δημοτικού Κοινωνικού Φαρμακείου στην Πλατεία Ελευθερίας(απέναντι από Δημαρχείο Κρωπίας, Λ. Βασιλ. Κωνσταντίνου 47) τις ώρες 10:00-14:30.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york