Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΗΣ WWF «Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ»

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΗΣ WWF «Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ»

Και κοινωνικός ο φετινός χαρακτήρας της

Ο Δήμος Μαρκοπούλου συμμετέχει και φέτος στη δράση της WWF «Η Ώρα της Γης», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Μαρτίου 2013 και ώρα 20.30 και αφορά τη συντονισμένη συμβολική αποχή, πολιτών, φορέων και ολόκληρων πόλεων σε όλο τον κόσμο, από τη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος, για μια ώρα.

Στην εκστρατεία αφύπνισης και διαμαρτυρίας, ενάντια στην κατάχρηση των ενεργειακών πόρων του πλανήτη, ο Δήμος συμμετέχει, κλείνοντας τα φώτα στο Δημαρχείο Μαρκοπούλου, στο Δημοτικό Υποκατάστημα Πόρτο Ράφτη, στο ΚΕΠ Μαρκοπούλου και στα ΚΑΠΗ Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη αντίστοιχα.

«Κυριακή της Ανταλλαγής»

Για το 2013, η WWF αποφάσισε να προχωρήσει η εκστρατεία ένα βήμα παραπέρα, υιοθετώντας το διεθνές σκεπτικό της δέσμευσης «Θα το κάνω, ΑΝ το κάνεις», το οποίο βασίζεται στη δημιουργία προκλήσεων, που ωφελούν πολλαπλασιαστικά το περιβάλλον, την κοινωνία, αλλά και την ίδια μας την καθημερινότητα.

Με παρακαταθήκη τη θερμή ανταπόκριση του κόσμου, στις «Κυριακάτικες Πεζοδρομήσεις», ο Δήμος Μαρκοπούλου φιλοδοξεί να καθιερώσει και την «Κυριακή της Ανταλλαγής», στα πλαίσια της παγκόσμιας περιβαλλοντικής καμπάνιας της WWF «Η Ώρα της Γης», η οποία εμπλουτίζεται από φέτος και με κοινωνικές δράσεις.

Καλούμε όλους τους δημότες, την Κυριακή 7 Απριλίου και ώρα 11.00 – 13.00, στην είσοδο του Δημαρχείου, στην πρώτη διοργάνωση της «Κυριακής της Ανταλλαγής», για να «ανακυκλώσουν» αντικείμενα, ρούχα, βιβλία κ.α., ανταλλάζοντάς τα, με εκείνα που πραγματικά χρειάζονται.

Προϋπόθεση για να συμμετάσχουν στην «Κυριακή της Ανταλλαγής», είναι να χαρίσουν τρόφιμα ή χρήσιμα αντικείμενα, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μαρκοπούλου. Το Περιβάλλον και η Κοινωνική Αλληλεγγύη, είναι υπόθεση ΟΛΩΝ μας!

146

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york