Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Μάθημα Α΄ Βοηθειών από την Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαρκοπούλου

download

Μάθημα Α’ Βοηθειών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 9 Μαρτίου 2013 και ώρα 6 το απόγευμα, με πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαρκοπούλου, στον ημιώροφο του ΚΑΠΗ Μαρκοπούλου.

Στα πλαίσια της προσπάθειας για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση, σχετικά με επείγοντα περιστατικά υγείας, καθώς επίσης και για την καλύτερη προετοιμασία αντιμετώπισής τους, ο εκπαιδευτής του ΕΚΑΒ κος Παναγιώτης Λάμπρου, προσέφερε ένα δωρεάν δίωρο μάθημα Α’ Βοηθειών, το οποίο παρακολούθησαν, τόσο μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας, όσο και απλοί δημότες.

Όσοι παρακολούθησαν το ενδιαφέρον μάθημα, απέκτησαν εξαιρετικά χρήσιμες γνώσεις αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών υγείας, όπως λιποθυμίας, ρινορραγίας, τραυματισμών, εγκαυμάτων, κρίσεων επιληψίας και πνιγμού από ξένο σώμα (μέθοδος Heimlich), ενώ έμαθαν τη σωστή θέση ανάνηψης για άτομο που έχασε τις αισθήσεις του και τον τρόπο ακινητοποίησης σε φορείο.

Το μάθημα παρακολούθησε και ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαρκοπούλου και τέως Αντιδήμαρχος κος Κων/νος Μαγγανάς.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Εθελοντική Ομάδα, ευχαριστούν θερμά τον κο Παναγιώτη Λάμπρου, εκπαιδευτή του ΕΚΑΒ και Πρόεδρο της Εθελοντικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.ΟΜ.Α.Κ.), για το δωρεάν μάθημα που προσέφερε.

Η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαρκοπούλου, επιφυλάσσεται να διοργανώσει πολύ σύντομα νέο μάθημα Α’ Βοηθειών, με ανοιχτές πόρτες για οποιονδήποτε θελήσει να το παρακολουθήσει.

download (1)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york