Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

EΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΩΡΩΠΟΥ ΣΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΙΚΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΚΑ - ΕΤΑΜ ΣΚΑΛΑΣ ΩΡΩΠΟΥ

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γιάννης Οικονομάκος απέστειλε την ακόλουθη επιστολή στον Διοικητή του ΙΚΑ -ΕΤΑΜ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο, με αφορμή την αναστολή λειτουργίας του παραρτήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Σκάλας Ωρωπού. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύντομα θα λειτουργήσει Γραφείο Ασφάλισης σε Δημοτικό κτίριο που θα εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους της περιοχής μας.

ΠΡΟΣ: κο.Ροβέρτο Σπυρόπουλο

Διοικητή ΙΚΑ ΕΤΑΑΜ

Αγ. Κωνσταντίνου 8 , 102 41 Αθήνα

ΤΗΛ: 210 - 52.15.442

Fax: 210 - 5229180

Κύριε Διοικητά,

2185 Στα διοικητικά όρια του Δήμου μας λειτουργούσε, εδώ και δεκαετίες, το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ. ΣΚΑΛΑΣ ΩΡΩΠΟΥ, εξυπηρετώντας χιλιάδες ασφαλισμένους του Ι.Κ.Α., κατοίκους των περιοχών Ωρωπού, Καλάμου, Μαλακάσας, Μαρκόπουλου Ωρωπού, με την απόφασή σας να τεθεί υπό αναστολή η λειτουργία του Παραρτήματος δημιουργείται ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα στον Δήμο μας, αφού οι ασφαλισμένοι του Ι.Κ.Α. θα πρέπει να διανύουν χιλιόμετρα για να μεταβούν στον Αγ. Στέφανο, προκειμένου να πραγματοποιήσουν και την πιο απλή συναλλαγή. Και καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό ιδιαίτερα για όσους εξ αυτών είναι συνταξιούχοι, ή άτομα με προβλήματα υγείας.

Το γεγονός ότι προβλέφθηκε η λειτουργία στα όρια του Δήμου μας Γραφείου Ασφάλισης εκτιμήθηκε από τον Δήμο μας ως θετική κίνηση, η οποία θα μειώσει, σε κάποιο βαθμό, τις αρνητικές συνέπειες της διακοπής λειτουργίας του Παραρτήματος Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ. Σκάλας Ωρωπού και γι΄ αυτό προσφερθήκαμε να παράσχουμε κάθε δυνατή διευκόλυνση για την λειτουργία του Γραφείου αυτού.

Σ΄ αυτά τα πλαίσια το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωρωπού αποφάσισε την διάθεση στο Ίδρυμα, χωρίς την καταβολή ενοικίου, αίθουσας σε δημοτικό κτίριο, στην οποία μπορεί να στεγασθεί το Γραφείο Ασφάλισης του Ι.Κ.Α. και είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε στην οργάνωσή του, πάντα στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας και των δεσμεύσεων που μας επιβάλλει η υφιστάμενη νομοθεσία λειτουργίας των Ο.Τ.Α.

Για να είναι, όμως, ουσιαστική η λειτουργία του Γραφείου αυτού και να συμβάλλει στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Ι.Κ.Α. της περιοχής μας, πρέπει από την πλευρά σας να προβλέψετε να υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιεί τουλάχιστον τις βασικές εργασίες.

Συγκεκριμένα θα πρέπει τουλάχιστον να μπορεί να θεωρεί τα Βιβλιάρια Ασθενείας, κατ΄ έτος, να γίνεται απογραφή ασφαλισμένων και εργοδοτών, να παραλαμβάνει δικαιολογητικά Παροχών (Ασθένειες, Φάρμακα, Νοσοκομειακά κ.λ.π.), να χορηγεί Ασφαλιστικές Ενημερότητες και Αποσπάσματα Λογαριασμών Ασφαλισμένων, να χορηγεί Βεβαιώσεις Εργοσήμου και να παραλαμβάνει κάθε είδους αιτήσεις των συμπολιτών μας – ασφαλισμένων στο Ι.Κ.Α.

Κύριε Διοικητά, δείχνουμε κατανόηση στην προσπάθεια για αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών του Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ., αλλά και εσείς από την πλευρά σας πρέπει να κατανοήσετε ότι δεν είναι δυνατόν οι κάτοικοι – ασφαλισμένοι στο Ι.Κ.Α. μιας τεράστιας περιοχής να μην διαθέτουν την δυνατότητα στοιχειώδους εξυπηρέτησης.

Ευελπιστώ ότι, στα πλαίσια της καλής συνεργασίας, θα υπάρξουν αυτές οι ρυθμίσεις οι οποίες θα αναδεικνύουν τον κοινωνικό ρόλο του Ιδρύματος και θα συμβάλλουν στην ουσιαστική εξυπηρέτηση των δημοτών του Δήμου μας,, ιδιαίτερα στην παρούσα δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york