Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Δήμος Διονύσου, και τώρα τι;

Τίποτα δεν έχει αλλάξει

και τίποτα δεν είναι όπως παλιά

pallinipress026_thumb[2] Ο κουρνιαχτός, που προκάλεσε η απόπειρα των 4 δημοτικών συμβούλων της Συμμαχίας για τον Πολίτη κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, να αναδιατάξουν με βίαιο πολιτικά τρόπο το δημοτικό σκηνικό, δεν έχει ακόμη κατακάτσει.

Η ενέργεια τους αυτή, καλά προετοιμασμένη και μεθοδευμένη συστηματικά εδώ και καιρό, δεν ήταν κεραυνός ένα αιθρία. Ο προϋπολογισμός ήταν απλά το πρόσχημα, όπως πριν από αυτόν ήταν η στελέχωση των νομικών προσώπων και παλιότερα άλλα θέματα, που δεν είναι της παρούσης να αναφερθούν.

Αποσκοπούσε να δώσει στήριξη, «για το καλό των δημοτών», όχι στη δημοτική αρχή αλλά σε μια από τις 3 δρώσες στο εσωτερικό της δυνάμεις, που γνώριζαν καλά ότι, αντιμετωπίζει την τελευταία περίοδο πρόσθετες σοβαρές δυσκολίες, οι οποίες δεν είναι τούτη τη στιγμή ακόμη ορατές δια γυμνού οφθαλμού αλλά σύντομα θα αποκαλυφθούν.

Γι΄αυτό και αδιαφόρησαν πλήρως για τις συλλογικές αποφάσεις των θεσμικών οργάνων της παράταξης, για τη μετατροπή της σε συμπληρωματική δύναμη στήριξης μιας ετοιμόρροπης εξουσίας. Σε πλήρη αναντιστοιχία με την στρατηγική της. Που όλο το προηγούμενο διάστημα κατήγγειλε με δριμύτητα, σταθερά και τεκμηριωμένα σαν βλαπτική για τα συμφέροντα των δημοτών την ασκούμενη πολιτική.

Γι΄ αυτό και αδιαφόρησαν πλήρως για τις συνέπειες, που θα είχε η αυτονόμηση τους, στην αξιοπιστία και το κύρος μιας ολόκληρης παράταξης, που με πολύ κόπο κατάκτησε τα τελευταία χρόνια. Επεδίωξαν στοχευμένα τη βίαιη μετάλλαξη και ακύρωση της φυσιογνωμίας και στρατηγικής της σαν αυτόνομης δύναμης και την μετέτρεψαν σε στήριγμα, χωρίς καμιά προγραμματική προϋπόθεση, της πιο ανίσχυρης ομάδας από αυτές που συνυπάρχουν στο εσωτερικό της δημοτικής αρχής. Και το πέτυχαν προσωρινά, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που δικαιολογημένα θα είχε αυτή η πρωτοβουλία τους στο εσωτερικό της Συμμαχίας για τον Πολίτη.

Ο Μάρξ έλεγε στις μέρες του: Στην πολιτική μπορεί κάποιος να συμμαχήσει για ένα δεδομένο στόχο και με τον διάβολο τον ίδιο, μόνο που θα πρέπει να βεβαιωθεί ότι εξαπατά το διάβολο, αντί να εξαπατά ο διάβολος τον ίδιο.

Τίποτα από αυτά δεν τηρήθηκε στην περίπτωση μας, όπως αποκαλύπτει η προσεκτική ανάγνωση των διαδραματισθέντων. Και δικαίως η κοινωνία βοά για όσα συνετελέσθησαν εν μια νυκτί. Αλλά εδώ ισχύει το, αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με εμάς, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.

Ούτως ή άλλως, αυτή η εξέλιξη ανέδειξε ανάγλυφα πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη ριζικής αναδιάταξης του σημερινού δημοτικού σκηνικού και συσχετισμού δυνάμεων για την αντιστοίχιση του με τις σύγχρονες ανάγκες των πολιτών. Όχι η μεταμφίεση του σε χρεοκοπημένες καρικατούρες ενός οριστικά ξεπερασμένου παρελθόντος. Που με βίαιο και χοντροκομμένο τρόπο προσπαθούν να διατηρήσουν ανέπαφο οι δυνάμεις της συντήρησης, της αδράνειας, της κομματοκρατίας και αναξιοπιστίας. Οι δημιουργικές δυνάμεις αυτής της κοινωνίας, που τέμνουν οριζόντια όλα τα αυτοδιοικητικά σχήματα που δρουν στο δήμο Διονύσου, έχουν τώρα το λόγο!

Παναγιώτης Μ. Σταθόπουλος

πρώην υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Συμμαχίας για τον Πολίτη

Σύμβουλος Επικοινωνίας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york