Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Σοκ από τη δραματική έκκληση δασκάλας για παιδιά που πεινούν

pallinipress048 Σοκ έχει προκαλέσει  ανοιχτή επιστολή της  διευθύντριας του Δημοτικού Σχολείου Γόμφων στα Τρίκαλα Αικατερίνης Νικολαϊδου, με την οποία  κάνει έκκληση για να βοηθηθούν τα παιδιά των οικογενειών που έχουν χτυπηθεί από την κρίση.

Μάλιστα στην επιστολή της αναφέρει περιστατικό που έχει προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη. Γράφει : «Εδώ και λίγες μέρες όμως ενημερώθηκα από φίλη Νηπιαγωγό για το οικογενειακό δράμα που παίχτηκε και παίζεται στην τάξη της, τη θέα ενός σκελετωμένου μικρού παιδιού, ηλικίας 6 χρόνων, που μετά από απουσία πολλών ημερών εμφανίστηκε στο Νηπιαγωγείο σε άθλια κατάσταση. Αδυνατισμένο, καχεκτικό, με τρέμουλο σε όλο του το σώμα. Οι γονείς αυτού του μικρού παιδιού είναι άνεργοι. Ζουν σε μια τρώγλη. Τους λείπει ακόμη και το ψωμί. Κυριολεκτικά πεινούν. Το διαπίστωσα και η ίδια μετά από επίσκεψη στο σπίτι τους. Όμως δεν είναι μόνο αυτό το παιδί που υποσιτίζεται. Πολλά ακόμη παιδάκια που φοιτούν σε σχολεία και Νηπιαγωγεία, κυρίως του κέντρου των Τρικάλων, ζουν κάτω από δραματικές συνθήκες».

Η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Γόμφων απεθυνόμενη στους συναδέλφους της προτείνει να γίνει με απόλυτη εχεμύθεια και προσοχή μια πρώτη καταγραφή και διασταύρωση πληροφοριών για όλα τα παιδιά που κυριολεκτικά πεινούν, μετά από συνεργασία Διευθυντών – Συλλόγων Διδασκόντων.

Επίσης, προτείνει οι Σύλλογοι Δασκάλων – Νηπιαγωγών να συλλέξουν αυτά τα στοιχεία και στη συνέχεια να δημιουργηθεί μια ομάδα εκπαιδευτικών, η οποία να μπορεί να έρθει σε επαφή με διάφορους φορείς και οργανισμούς για τη συνεχή βοήθεια αυτών των παιδιών. Π.χ, μπορούν να έρθουν σε επαφή με τα μεγάλα σούπερ μάρκετ, τους εμπορικούς συλλόγους, τον Φαρμακευτικό Σύλλογο, τον Ιατρικό Σύλλογο, την Εκκλησία, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τη Νομαρχία, τους Δήμους, το Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης, την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας.

 

http://pallinipress.blogspot.gr/2013/03/blog-post_8733.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york