Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Πρόταση του Ηλ. Λάσκαρη στη Διοίκηση της Συμμαχίας για τον Πολίτη

pallinipress028 Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης (8 Μαρτίου 2013) στο Συμβούλιο Διοίκησης της Συμμαχίας για τον Πολίτη σχετικά με την απόφαση των 4 δημοτικών συμβούλων να υπερψηφίσουν τον προϋπολογισμό, διασώζοντας την μειοψηφία της δημοτικής αρχής, ο τοπικός σύμβουλος Σταμάτας της παράταξης κ. Ηλίας Λάσκαρης κατέθεσε την παρακάτω πρόταση.

Η πρόταση αυτή, που μεταξύ των άλλων ζητούσε την αποπομπή και παραίτηση των 4 δημοτικών συμβούλων συγκέντρωσε 7 ψήφους (και την αποδοχή 1 επίσης μέλους της Διοίκησης, που δεν είχε όμως δικαίωμα ψήφου). 1 ψήφο συγκέντρωσε η πρόταση αποπομπής μόνο της κυρίας Παπαπαναγιώτου σαν επικεφαλής της δημοτικής ομάδας, 7 ψήφους συγκέντρωσε η πρόταση παραμονής των δημοτικών συμβούλων και υπήρξε και 1 λευκό.

ΠΡΟΣ ΤΟ

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ της Δημοτικής Παράταξης

«Συμμαχία για τον Πολίτη»

ΠΡΟΤΑΣΗ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Διαισθανόμενος πλήρως την ευθύνη μας

1. Να περισώσουμε το κύρος και την αξιοπιστία της Παράταξης μας, που έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα από τη στάση της Δημοτικής Ομάδας κατά την ψήφιση του Προϋπολογισμού του Δήμου Διονύσου, μετά την επίδειξη ασέβειας των Δημοτικών Συμβούλων προς τις αποφάσεις του Συμβουλίου Διοίκησης,

2. Να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις της Παράταξης με την Κοινωνία και τους Δημότες, οι οποίες έχουν κλονισθεί συθέμελα από τις συνεχείς παλινωδίες και τις αντιφάσεις μεταξύ λόγων και έργων και

3. Να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις της Παράταξης με τις υγιείς αυτοδιοικητικές δυνάμεις του τόπου και τους ενεργούς πολίτες, οι οποίες τορπιλίστηκαν εξαιτίας των ως άνω ενεργειών και με τις οποίες δυνάμεις θα συνεχίσουμε να προσβλέπουμε σε μία ισότιμη και ειλικρινή συνεργασία για την δημιουργία μίας νέας, ευρείας πλειοψηφικής παράταξης, που θα αντιπαρατεθεί επιτυχώς με τη σημερινή αναξιόπιστη, ανίκανη κι επικίνδυνη για το Δήμο μας Διοίκηση,

Θέτω προς συζήτηση και ψηφοφορία την παρούσα πρόταση, η οποία αναλύεται ως εξής:

Α. Να απαιτήσει το Συμβούλιο την άμεση παραίτηση σύσσωμης της Δημοτικής Ομάδας. Σε περίπτωση μη παραιτήσεώς των, να αποδοκιμασθεί δημόσια η στάση τους κατά την τελευταία συζήτηση και ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό, να επιβεβαιωθεί η πολιτική μας στάση επί τη βάσει των έξι σημείων που διατυπώσαμε δημόσια ως προαπαιτούμενα για την ψήφιση του και να ανακοινωθεί ότι θέτουν εαυτούς εκτός Παράταξης. Πιστεύω ότι το μείζον δεν είναι μία υποβαθμισμένη παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά η αναβαθμισμένη παρουσία μας στην Κοινωνία.

Β. Να εκδοθεί άμεσα δημόσια ανακοίνωση της Παράταξης, η οποία, εκτός των ανωτέρω, θα διατυπώνει εκ νέου την προσήλωση μας στις αρχές και αξίες επί των οποίων οικοδομήθηκε η Παράταξη μας και τη συνέχιση της προσπάθειας μας για εποικοδομητική αντιπολίτευση, με στόχο την εξυπηρέτηση των δημοτών και την προστασία των συμφερόντων τους από τη φαύλη διοίκηση που ασκεί η σημερινή Δημοτική Αρχή.

Γ. Να επιβεβαιώσει το Συμβούλιο την προσήλωση μας στην στρατηγική συνεργασιών, όπως έχει χαραχθεί μέχρι σήμερα, πάνω σε ισότιμη και ειλικρινή βάση και να ανακοινωθεί δημόσια η επιβεβαίωση αυτή.

Δ. Μετά τις ανωτέρω ενέργειες να συνέλθει εκ νέου το Συμβούλιο Διοίκησης για να συζητήσει και να λάβει αποφάσεις για την εκπόνηση ενός νέου σχεδίου ανασυγκρότησης της Παράταξης και τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης.

Πιστεύω ακράδαντα ότι με την ψήφιση της παρούσας πρότασης, η Παράταξή μας «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ», θα καταφέρει να αναβαπτισθεί στα μάτια της Κοινωνίας και θα ανακτήσει τον πρωταγωνιστικό της ρόλο, που με πρωτοφανή βιαιότητα απώλεσε από πράξεις και παραλείψεις των Δημοτικών Συμβούλων της.

Σταμάτα, 08/03/2013

Ηλίας Δ. Λάσκαρης

Σύμβουλος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york