Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ: 4η Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Υγείας

pallinipress020

4η Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Υγείας

Αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, η διοργάνωση από τον Δήμο προγράμματος στοματικής υγιεινής στις πρώτες τάξεις των Δημοτικών Σχολείων Κορωπίου (1η, 2η, 3η τάξη)

 

Σε σύσκεψη ενημέρωσης για το πρόγραμμα καλεί τους οδοντιάτρους Κορωπίου, ο πρόεδρος της Επιτροπής δημοτικός σύμβουλος, Σπυρίδων Κόλλιας, την Παρασκευή 22 Μαρτίου, στις 14:30 στο Δημαρχείο

 

Οι οδοντίατροι του Κορωπίου μπορούν να δηλώνουν εθελοντική συμμετοχή στο πρόγραμμα έως την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Συνεδρίασε την Τετάρτη 6 Μαρτίου, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Κρωπίας, η Δημοτική Επιτροπή υγείας με κύρια θέματα :

α) τον ορισμό επιστημονικού και διοικητικού υπευθύνου για το 1ο Δημοτικό Ιατρείο Κορωπίου στην Αγία Μαρίνα,

β) την ενημέρωση για την καταγραφή προβλήματος σίτισης στα σχολεία του Κορωπίου και τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου.

γ)την λήψη απόφασης για συμμετοχή του Δήμου Κρωπίας σε πρόγραμμα στοματικής υγείας και πρόληψης. Μετά από συζήτηση αποφασίστηκε η έναρξη δημοτικού προγράμματος στοματικής υγιεινής, που θα αναπτυχθεί στις τρεις (3) πρώτες τάξεις των δημοτικών σχολείων του Δήμου Κρωπίας, σε δύο φάσεις (πρώτη φάση, ενημέρωση στις τάξεις και δεύτερη φάση, οδοντιατρικός έλεγχος, καθαρισμός και όπου χρειάζεται φθορίωση). Για την έναρξη του προγράμματος απαιτείται η εθελοντική συμμετοχή των οδοντιάτρων του Κορωπίου. Για τον λόγο αυτό η επιτροπή απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στους οδοντιάτρους του Κορωπίου ενώ διοργανώνει σύσκεψη ενημέρωσης για την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013, στις 14:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου (Δημαρχείο Κρωπίας, 3ος Όροφος).Οι ενδιαφερόμενοι οδοντίατροι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή έως την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013 στο e-mail:grafeiodimoti@e-koropi.gr, koropi@hol.gr και στα τηλέφωνα 800-11 34600 (επιλογή 5)και 210-6625351(εσωτ.:304)

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της Επιτροπής υγείας, κ.Σπυρίδων Κόλλιας δήλωσε : «Καλώ τους οδοντιάτρους του Κορωπίου σε σύσκεψη ενημέρωσης την Παρασκευή 22 Μαρτίου στις 14:30μμ στο Δημαρχείο με σκοπό να μας βοηθήσουν στην υλοποίηση του προγράμματος παροχής μιας στοιχειώδους στοματικής φροντίδας στις κρίσιμες, πρώτες ηλικιακές ομάδες παιδιών. Ως επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος ορίζεται ο κ. Μιχάλης Καλαβρυτινός, οδοντίατρος, τον οποίο και ευχαριστούμε. Θα επαναλάβω για μια ακόμη φορά ότι η πολιτική βούληση του δήμου μας είναι μία: να βοηθήσουμε τους δημότες μας να αντέξουν σε αυτή την πρωτοφανή κατάρρευση του συστήματος υγείας. Στο πλαίσιο αυτό δεν πρέπει να παραμελήσουμε την πρόληψη υγείας ειδικά για τα παιδιά. Οι οικογένειες δεν αντέχουν πλέον οικονομικά και η πρόληψη βοηθάει. Σε κάθε δράση μας εξαντλούμε τα μέσα των δημοτικών δομών και υπηρεσιών που πρέπει να τεθούν σε άμεση λειτουργία καθώς και της συνεργασίας με κοινωνικές οργανώσεις και άλλους φορείς ή πρόσωπα για την παροχή κοινωνικής βοήθειας.

Στην Επιτροπή συμμετείχαν : Ο προεδρεύων της επιτροπής, δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Σπυρίδων Κόλλιας, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ.Ανδρέας Ντούνης, ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Κρωπίας και αντιπρόεδρος της Δ.Ε υγείας κ. Θεοφάνης Μιχαιρίνας, ο πρόεδρος του Δ.Σ του ΝΠΔΔ Σφηττός και δημοτικός σύμβουλος κ.Νικόλαος Γιαννάκος, η κ.Ελένη Αδάμ, δημοτική σύμβουλος υπεύθυνη πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο ιατρός–εθελοντής και επιστημονικής υπεύθυνος του Δημοτικού Ιατρείου κ. Αντώνης Γεωργάκης, o κ.Μιχάλης Καλαβρυτινός, οδοντίατρος, η αναπληρώτρια γραμματέας της Επιτροπής και δημοτική υπάλληλος κ.Χριστίνα Παπαχρήστου, η επιστημονική συνεργάτιδα σε θέματα οργάνωσης και διοίκησης Ο.Τ.Α, κ.Ελένη Κωστίδη και ο ειδικός συνεργάτης κ.Ιωάννης Κατιμερτζόγλου.

pallinipress021

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york