Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

: Σύσκεψη στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής για τα προβλήματα των Κέντρων Υγείας.

pallinipress013

Σύσκεψη στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής για τα προβλήματα των Κέντρων Υγείας.

Σε σύσκεψη με αντικείμενο την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην περιοχή ευθύνης της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, μετά από πρόσκληση του Υποδιοικητή κ. Σωτήρη Ζώτου, συμμετείχαν την Τρίτη 12 Μαρτίου, από το Δήμο Σαρωνικού ο Δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος σε θέματα υγείας Μανώλης Τσαλικίδης, από το Δήμο Κρωπίας ο Δήμαρχος Δημήτρης Κιούσης, από το Δήμο Λαυρεωτικής ο Αντιδήμαρχος Σταύρος Ρόζης, ενώ ο Δήμος Μαρκοπούλου δεν εκπροσωπήθηκε παρόλο που είχε λάβει πρόσκληση.

Στη σύσκεψη ο Υποδιοικητής της 1ης ΥΠΕ κ. Ζώτος, ενημέρωσε αρχικά τους εκπροσώπους των Δήμων ότι έχει ζητήσει να έρθει η διοικητική ευθύνη των Κέντρων Υγείας στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να μπορέσει να υπάρξει καλύτερος συντονισμός και οργάνωση της λειτουργίας τους.

Παράλληλα, ανέπτυξε τις βασικές προτάσεις της 1ης ΥΠΕ όσον αφορά στην εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των Κέντρων Υγείας της περιοχής και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, που είναι οι ακόλουθες:

1. Σε ό,τι αφορά στην πρωινή λειτουργία τους (1η βάρδια), να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα τα Κέντρα Υγείας κάτι που σημαίνει ότι εκεί που χρειάζεται θα αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες που παρέχουν (γιατροί, εργαστήρια).

2. Η 2η βάρδια να λειτουργήσει επικουρούμενη από βασικές παρεχόμενες υπηρεσίες (πχ. εργαστηριακές και ακτινολογικές εξετάσεις).

3. Δήλωσε ότι εξετάζει όλες τις λύσεις, ενώ η πρόταση των εκπροσώπων των δήμων είναι η εκ περιτροπής εφημερία ενός Κέντρου Υγείας ανά μήνα. Όσον αφορά στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου, συμφωνήθηκε από όλους τους εκπροσώπους των δήμων να εφημερεύει σε 24ωρη βάση, εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών (χιλιομετρική απόσταση, λιμάνι κτλ.).

Τέλος, ο κ. Ζώτος ενημέρωσε ότι έχει ζητήσει και περιμένει άμεσα να λάβει ορισμένα τελευταία στοιχεία από τους διευθυντές των Κέντρων Υγείας για να καταλήξει στην τελική του απόφαση, η οποία, όπως δήλωσε, θα ισχύσει από την 1η Ιουνίου 2013.

Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι του Δήμου Σαρωνικού, ανεξάρτητα από τα θέματα της εφημερίας, υπέβαλαν εκ νέου αίτημα για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Καλυβίων με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό για να λάβουν τη διαβεβαίωση από τον κ. Ζώτο ότι θα δοθεί στο προσεχές διάστημα απάντηση ώστε να λυθεί το ταχύτερο δυνατό το πρόβλημα.

Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί ότι με έγγραφη απάντησή της η 1η ΥΠΕ Αττικής δίνει τέλος στη φημολογία των τελευταίων ημερών σχετικά με το κλείσιμο του Κέντρου Υγείας Καλυβίων λόγω της απουσίας του από το οργανόγραμμα του Νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή που φέρει την υπογραφή του Υποδιοικητή της 1ης ΥΠΕ κ. Ζώτου: «Η φημολογία για κλείσιμο Κέντρων Υγείας ή συρρίκνωση της λειτουργίας τους δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και βεβαίως δεν αφορά τις ενέργειες της Διοίκησης της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας που σκοπό έχουν την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχουν τα Κέντρα Υγείας της περιοχής ευθύνης της. Όλα τα Κ.Υ. έχουν δικούς τους οργανισμούς που αναφέρονται στη συστατική τους πράξη και δεν εμφανίζονται στους οργανισμούς των Νοσοκομείων ευθύνης τους».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york