Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Γιώργος Πάντζας: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

pantzas

Ακόμα και τώρα η παρούσα τρικομματική κυβέρνηση έπαιξε το ίδιο βιολί με αυτό που έπαιξαν οι προδοτικές κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου. Για άλλη μια φορά εκβίασαν τον ελληνικό λαό, συνδέοντας την ψήφιση των σκληρών μέτρων με μια από τις δόσεις που είχαν προ πολλού αποφασίσει να εκταμιεύσουν. Μία δόση η οποία θα πάει για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την αποπληρωμή των δανείων. Μία δόση που θα περάσει αλλά δεν θα αγγίξει τον ελληνικό λαό που ταλαιπωρείται βάναυσα την τελευταία τριετία από τις γκανγκστερικές και φασιστικές πολιτικές των ελληνογερμανικών κυβερνήσεων.

Σε αυτό το πολεμικό κλίμα σκέφτομαι να συμφωνήσω σε ένα και μόνο σημείο με τον Πρωθυπουργό της εξαθλίωσης. Ότι δηλαδή τα μέτρα που ψηφίστηκαν από την Βουλή είναι τα τελευταία μέτρα για την χώρα. Όχι γιατί ο κ. Σαμαράς με έχει πείσει για την συνέπεια των λόγων του- το αντίθετο- αλλά γιατί είμαι βέβαιος ότι δεν θα υπάρξει άλλη μνημονιακή κυβέρνηση να πάρει μέτρα. Είμαι πεπεισμένος ότι ο πολιτικός αφανισμός της συγκυβέρνησης είναι κοντά. Είναι κοντά να πάνε σπίτια τους τα πολιτικά ‘’παράσιτα’’ τα οποία πρεσβεύουν την πολιτική της εξόντωσης των κοινωνικών κεκτημένων. Το ψέμα και η εξαπάτηση με το οποίο χρόνια τώρα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εκβίαζαν την ψήφο του ελληνικού λαού προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα αφεντικά τους, το βρώμικο κεφάλαιο, και το ανιστόρητο και άφιλο κλιμάκιο των υπαλληλίσκων της Τρόικας, συμπεριλαμβάνεται στον επίλογο της παρούσας συγκυρίας.

Και μέσα σε όλα αυτά η ΔΗμοκρατική Μείωση της ΑΡετής – ηθικής (ΔΗ.Μ.ΑΡ) ενώ ψήφισε παρών με παραφωνίες συνεχίζει και στηρίζει την κυβέρνηση και συμμετέχει σε αυτή. Ο απόλυτος παραλογισμός! Αναρωτιέμαι εάν στην θέση του κ. Κουβέλη ήταν ο Τσιριμώκος τι θα έκανε; Όπως επίσης αναρωτιέμαι σε όλα αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα που κολλάει η Αριστερά σας κύριοι της ΔΗΜ.ΑΡ;

Το κοινωνικό ολοκαύτωμα των μέτρων περιλαμβάνει απολύσεις στον δημόσιο τομέα, κατάργηση επιδομάτων, κατάργηση πενθήμερης εργασίας, μείωση μισθών και συντάξεων, φόρος στην αγροτική γη και μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ, κατάργηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας είναι μόνο μερικά μέτρα που συνθέτουν την πολιτική της ανέχειας και της φτώχιας και θα μπορούσε άνετα να αποτελεί περίπτωση που χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης όλων αυτών που τα επικροτούν.

Με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, τύπου Μεϊμαράκη, ο οποίος κατέλυσε και ερμήνευσε κατά το δοκούν τον κανονισμό της Βουλής στην αίτηση αντισυνταγματικότητας του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθούν να επιβάλουν τον κοινωνικό και εργατικό αφανισμό. Προσπαθούν να επιβάλουν την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του κατώτερου μισθού ο οποίος θα γίνεται από τον εκάστοτε υπουργό. Δηλαδή ο εκάστοτε υπουργός θα καταργεί την εθνική συλλογική σύμβαση των συνδικάτων και της ΓΣΕΕ και θα ορίζει κατά βούληση τον κατώτατο μισθό. Κάτι που από το 1935 έχει θεσμοθετηθεί και δεν έχει ανατραπεί ούτε από τις δύο δικτατορίες που ταλαιπώρησαν τον ελληνικό λαό αλλά ούτε και από την προδοτική κυβέρνηση Τσολάκογλου.

Πρόκειται για ένα θανάσιμο χτύπημα του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος από τους οικονομικούς δολοφόνους του καπιταλιστικού συστήματος. Πρόκειται για ένα πακέτο μέτρων με πολεμικό χαρακτήρα που στήνει στο απόσπασμα τον ελληνικό λαό. Πρόκειται για ένα πακέτο μέτρων με το οποίο η τρικομματική κοινοπραξία του μνημονίου, παραδίδει τη χώρα ενέχυρο στους δανειστές.

Σε όλα αυτά όμως υπάρχει απάντηση. Και η απάντηση είναι αυτή της ανατροπής μέσα από την λαϊκή ετυμηγορία. Έχει έρθει η ώρα οι κύριοι της συγκυβέρνησης να κάνουν την χάρη στον άνεργο, στον συνταξιούχο, στον μισθωτό, στον οικογενειάρχη, στην νεολαία μας και στον κάθε έλληνα πολίτη να του αδειάσουν την γωνιά, όπως λέει ο λαός μας. Να μας αδειάσουν την γωνιά οι τοκογλύφοι δανειστές και τα αφεντικά τους γιατί αυτοί είναι που κυβερνούν σήμερα. Είναι μονόδρομος η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής μέσω εκλογών. Μόνο έτσι θα πάρουμε πίσω την πατρίδα από τον εχθρό - εφιάλτη του Μνημονίου. ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ.

Γιώργος Πάντζας

Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Ε.Κ.Μ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york