Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

«Ο Νηρέας δεν είναι ποσοστό, είναι παιδιά με δικαίωμα στην άθληση»!!! [ΒΙΝΤΕΟ]

pallinipress006

Με ανακοίνωση που εστάλη στο «Ζω Παλλήνη», ο σύλλογος του Νηρέα Γέρακα απαντάει στην Κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Παλλήνης, στην δική της απαντητική επιστολή στην προ ολίγων ημερών, στη συνέντευξη του προέδρου του συλλόγου, κύριου Χρήστου Παπαδόπουλου, στο «Ζω Παλλήνη» («Η πισίνα είναι άδεια και δεν την δίνουν στον «Νηρέα»).

Το δ.σ. του συλλόγου, λοιπόν, τοποθετείται με επιχειρήματα μέσω της ανακοίνωσης του και ουσιαστικά επιχειρεί να αποδείξει ότι ο Δήμος προσπαθεί να κάνει το άσπρο… μαύρο!

Γίνεται λόγος για «διαστρέβλωση της αλήθειας», για «υπαινιγμούς εγωιστικής συμπεριφοράς από μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΗΡΕΑ» καθώς επίσης και πως πραγματοποιείται προσπάθεια για «καλλιέργεια κλίματος αντιπαράθεσης μεταξύ αθλητών – μελών του Συλλόγου Νηρέα και των δημοτών που συμμετέχουν στα δημοτικά προγράμματα».

Απευθυνόμενοι στην δημοτική αρχή, αναρωτιόνται: «τι άλλαξε ξαφνικά και μας στερείτε το χώρο προπόνησης που εσείς μας είχατε εδώ και πολλά χρόνια παραχωρήσει και μάλιστα γιατί εφαρμόσατε αυτή σας την απόφαση από τον Σεπτέμβριο, όταν γνωρίζετε ότι ο μήνας αυτός είναι μήνας εγγραφών και η ενέργεια σας αυτή έχει τρομακτικά αρνητικές οικονομικές συνέπειες στο Σύλλογο, απειλώντας ακόμη και την βιωσιμότητα του;»…

Επισημαίνει επίσης πως «πολλοί γονείς αθλητών μας είναι πελάτες του κολυμβητηρίου και των άλλων εγκαταστάσεων, συμβάλλοντας στα έσοδα της Δημοτικής επιχείρησης» ενώ πέταξαν και το φαρμακερό βέλος… «Ο Νηρέας δεν είναι ποσοστό, είναι παιδιά και έχουν δικαίωμα στην άθληση»!!!

Καταλήγοντας στην ανακοίνωση του το δ.σ. του συλλόγου, τονίζει πως «υπάρχει αρκετός χώρος για ΟΛΟΥΣ τους αθλητές και του Νηρέα και του Δήμου (όποιος έχει μάτια βλέπει), ευελπιστούμε ότι η Κ.Ε.Α.Π.Π δεν θα αδιαφορήσει για τους αθλητές του συλλόγου ΝΗΡΕΑ που έχουν χαρίσει επί σειρά ετών πολλές επιτυχίες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δ.σ. του «Νηρέα» Γέρακα, που στάλθηκε στο «Ζω Παλλήνη»:
«Α.Ο. ΝΗΡΕΑΣ ΓΕΡΑΚΑ

Για του λόγου το αληθές.

Προκειμένου να ενημερώσουμε τους δημότες μας για το θέμα που προέκυψε όσον αναφορά τις διαδρομές στο κολυμβητήριο του Γέρακα θα σας καταθέσουμε τα παρακάτω δεδομένα και είναι στην κρίση του καθενός να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα…

Διαβάζοντας την απαντητική δημοσίευση της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου μας, στη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος του Συλλόγου μας, κύριος Χρήστος Παπαδόπουλος στην ιστοσελίδα «Ζω Παλλήνη», διαπιστώσαμε με έκπληξη, μια προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας αφήνοντας υπαινιγμούς για εγωιστική συμπεριφορά από μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του ‘ΝΗΡΕΑ’ καθώς και την καλλιέργεια κλίματος αντιπαράθεσης μεταξύ αθλητών – μελών του Συλλόγου μας Νηρέα και των δημοτών που συμμετέχουν στα δημοτικά προγράμματα.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ έντονα για την προσπάθεια σας να μας εμφανίσετε στους δημότες μας ως αντιπάλους και ότι θέλουμε ο Σύλλογος να λειτουργεί εις βάρους τους. Κάτι τέτοιο δεν είναι στην αθλητική μας κουλτούρα ούτε στην προσωπική φιλοσοφία κανενός εκ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Αυτό που μας προβληματίζει είναι τι άλλαξε ξαφνικά και μας στερείτε το χώρο προπόνησης που εσείς μας είχατε εδώ και πολλά χρόνια παραχωρήσει; Και μάλιστα γιατί εφαρμόσατε αυτή σας την απόφαση τόσο άμεσα ήδη από το Σεπτέμβριο, όταν γνωρίζετε ότι ο μήνας αυτός είναι μήνας εγγραφών και η ενέργεια σας αυτή έχει τρομακτικά αρνητικές οικονομικές συνέπειες στο Σύλλογο, απειλώντας ακόμη και την βιωσιμότητα του;

Γνωρίζετε επίσης ότι ο Νηρέας είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και λαμβάνει για επιδότηση από το Δήμο που καλύπτει μόλις το 4% του ετήσιου προϋπολογισμού του;

Επίσης γνωρίζετε σεβόμενοι τη συμφωνία με την Κ.Ε.Α.Π.Π. δεν διαθέτει ακαδημίες με αποτέλεσμα να μην έχει επαρκή δεξαμενή αθλητών.
Πρακτικά λοιπόν όταν μειώνονται οι εγγραφές λόγω αλλαγής των συνθηκών άθλησης από μέρους σας πλήγεται οικονομικά ο σύλλογος αφού βασίζεται στις συνδρομές των μελών του αποκλειστικά.

Άλλωστε το 80% των αθλητών μας είναι δημότες Παλλήνης και ως εκ τούτου, το να συνεχίσετε να μας παρέχετε ίδιες συνθήκες προπόνησης εναρμονίζεται με την πολίτική που υπερασπίζεστε ενώ το αντίθετο, το να μας εξωθείτε να αθλούμαστε σε άλλα κολυμβητήρια και να μας αντιμετωπίζετε σαν ξένους, θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν συνάδει με την αθλητική σας πολιτική…

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ επίσης ότι πολλοί γονείς αθλητών μας είναι πελάτες του κολυμβητηρίου και των άλλων εγκαταστάσεων, συμβάλλοντας στα έσοδα της Δημοτικής επιχείρησης.

Προκειμένου να ενημερωθούν οι συνδημότες μας παραθέτουμε τα παρακάτω στοιχεία και ας βγάλει ο καθένας τα δικά του συμπεράσματα:

Θα σας αναφέρουμε αναλυτικά τα τμήματα που διατηρεί ο σύλλογος μας καθώς και τον χρόνο και χώρο που απαιτείτε για την καθημερινή προπόνηση του κάθε τμήματος ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του κάθε αθλήματος.

Κολύμβηση:
Αγωνιστική ομάδα.
Αποτελείται από 28 αθλητές/ριες, κάνει έξι προπονήσεις την εβδομάδα και χρειάζεται καθημερινά για να προπονηθεί τρείς διαδρομές για δύο ώρες την ημέρα.

Αγωνιστική Β΄
Αποτελείται από 12 αθλητές /ρίες κάνει τέσσερις προπονήσεις την εβδομάδα και χρειάζεται μία διαδρομή.

Πρωταγωνιστική ομάδα.
Αποτελείται από 33 αθλητές /ριες κάνει πέντε με έξι προπονήσεις την εβδομάδα και χρειάζεται για να προπονηθεί καθημερινά τουλάχιστον δύο διαδρομές για δύο ώρες.

Κατηγορία επίλεκτών
Αποτελείται από 25 αθλητές /ριες ,κάνει τέσσερις προπονήσεις την εβδομάδα και χρειάζεται για να προπονηθεί καθημερινά μία διαδρομή για μία ώρα και ένα τέταρτο.

Σχολή 1
Αποτελείται από 55 νέους αθλητές /ριες κάνει κατά μέσω όρο τρείς προπονήσεις την εβδομάδα και χρειάζεται μία διαδρομή για δύο ώρες και ένα τέταρτο. (3 σαρανταπεντάλεπτα)

Σχολή 2
Αποτελείται από 35 αθλητές /ριες κάνει κατά μέσω τρείς προπονήσεις την εβδομάδα και χρειάζεται καθημερινά μία διαδρομή για δύο ώρες.

Ακαδημία υδατοσφαίρισης
Αποτελείτε από 15 αθλητές και χρειάζεται καθημερινά μια διαδρομή για μία ώρα.

Τεχνική κολύμβηση
Αποτελείται από 15 αθλητές και αθλήτριες κάνει κατά μέσο όρο πέντε προπονήσεις την εβδομάδα και χρειάζεται τουλάχιστον δύο διαδρομές για δύο ώρες καθημερινά.

Το συγκεκριμένο άθλημα λόγω χρήσης του μονοπέδιλου εγκυμονεί μεγάλο κίνδυνο τραυματισμού.

Σύνολο
Σύνολο για τα προγράμματα της κολύμβησης , τεχνικής κολύμβηση και ακαδημία υδατοσφαίρισης απαιτούνται το ελάχιστο 22 ώρες την ημέρα από Δευτέρα έως Σάββατο και μας παραχωρούνται μόνο 17.

Υδατοσφαίριση (water polo)
• Δραστηριοποιείται ομάδα μίνι παίδων αποτελούμενη από 25 αθλητές.
• Ομάδα κατηγορίας παίδων αποτελούμενη από 25 αθλητές.
• Ομάδα κατηγορίας εφήβων αποτελούμενη από 30 αθλητές.
• Ομάδα νέων ανδρών – ανδρών αποτελούμενη από 28 αθλητές.

Στο συγκεκριμένο άθλημα οι αθλητές καταλαμβάνουν όλη την πισίνα από τις 21:00 έως 23:00 καθημερινά καθώς και το Σάββατο 13:00 – 15:00 & 17:00-19:00 και παρόλο τον λίγο χώρο που υπάρχει, κάνουνε προπόνηση και οι τέσσερις ομάδες μαζί.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι οι απαιτήσεις του Συλλόγου δεν είναι παράλογες. Και φυσικά δεν μας αφαιρέθηκε μόνο μία και δύο ώρες όπως εσείς ισχυρίζεστε.

Για αυτό δηλώνουμε:

Ο Νηρέας δεν είναι ποσοστό. Είναι παιδιά και έχουν δικαίωμα στην άθληση

Επιμένουμε ότι υπάρχει αρκετός χώρος που μπορεί να μας παραχωρηθεί (όποιος έχει μάτια βλέπει) και ευτυχώς υπάρχουν πολλά…

Το ποσοστό χρήσης με τα δικά μας μαθηματικά δεν ξεπερνά το 26% (να σας ενημερώσουμε ότι η πισίνα λειτουργεί από της 7:00 εώς τις 21:00 καθημερινά για τα δημοτικά προγράμματα).

Ακόμη θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τις θέσεις μας προκειμένου να μην δημιουργηθούν λάθος εντυπώσεις.

Ο σύλλογος μας σέβεται την προσπάθεια διατήρησης λειτουργίας των εγκαταστάσεων και όλα αυτά τα χρόνια συνεργάστηκε προς αυτή την κατεύθυνση ακόμη και όταν κάναμε προπόνηση κάτω από δύσκολες συνθήκες ( 24-25 βαθμούς C θερμοκρασία νερού το χειμώνα ) με κίνδυνο να τραυματιστούν οι αθλητές μας, προκειμένου να εξοικονομηθεί ενέργεια.

Ως αναφορά των μαζικό αθλητισμό στις μικρές ηλικίες επιτρέψτε μας να έχουμε άλλη άποψη και στο μέλλον είμαστε πρόθυμοι να το συζητήσουμε.

Όσο για τη συνεργασία που επικαλείστε και την προώθηση ταλαντούχων παιδιών από τα δημοτικά προγράμματα στο Σύλλογο δεν μας διέφευγε, απλά δεν είναι άξιο σχολιασμού. Στα 11 χρόνια λειτουργίας του Νηρέα η προώθηση παιδιών στο Σύλλογο μετριέται στα δάχτυλα ενός χεριού, ή ήρθαν με δική τους πρωτοβουλία.

Τελειώνοντας ευελπιστούμε ότι η Κ.Ε.Α.Π.Π δεν θα αδιαφορήσει για τους αθλητές του συλλόγου ΝΗΡΕΑ που έχουν χαρίσει επί σειρά ετών πολλές επιτυχίες.

ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ότι στο κολυμβητήριο του Γέρακα υπάρχει αρκετός χώρος για ΟΛΟΥΣ τους αθλητές και του Νηρέα και του Δήμου, αρκεί να διευθετηθεί δίκαια και όχι ευνοώντας ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ περιπτώσεις.

Και τα δύο μέρη έχουμε ως κοινό στόχο να γεμίζουμε τους αθλητικούς χώρους με νέους όσο γίνεται περισσότερους.

Λύσεις υπάρχουν, θέληση να υπάρχει και όλα τα προβλήματα λύνονται.

Με εκτίμηση
Το Διοικητικό Συμβούλιο
Του Νηρέα Γέρακα».

ΒΙΝΤΕΟαπό την αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου του ΑΟ Νηρέα κυρίου Χρήστου Παπαδόπουλου στο «Ζω Παλλήνη» την προηγούμενη εβδομάδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york