Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΥΡΛΗΣ:Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος Παλλήνης

| |

Επιστολή προς τους Δημότες Γέρακα, Παλλήνης και Ανθούσας

Αγαπητές δημότισσες, αγαπητοί δημότες,

Έχουμε την τύχη να ζούμε σε ένα προάστιο της Αττικής, που μας παρέχει δυνατότητες για μία πραγματικά ποιοτική καθημερινότητα. Η Ανθούσα, ο Γέρακας και η Παλλήνη μετά τις δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου και την εφαρμογή του Καλλικράτη, θα αποτελέσουν μία ενιαία διοικητική οντότητα, αλλά πρέπει να διατηρήσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους στο πλαίσιο του νέου Δήμου. Ωστόσο, όπως γνωρίζουμε όλοι οι δημότες, αντιμετωπίζουν προβλήματα που απαιτούν άμεση λύση. Προβλήματα, που μας αφορούν όλους, σε όποια γειτονιά του Δήμου κι αν κατοικούμε.

Καταρχήν, το μείζον πρόβλημα της αποχέτευσης. Ένα ζήτημα που μας απασχολεί όλους και μας αφορά όλους. Γι' αυτό πρέπει να τεθεί σε απόλυτη προτεραιότητα από τη νέα Δημοτική Αρχή.

Η επέκταση κάθε οικιστικής ζώνης, η οργανωμένη με συγκεκριμένα κριτήρια δόμηση, η ορθολογική αξιοποίηση των εμπορικών δρόμων και τα μεγάλα έργα υποδομής πρέπει να αποτελέσουν βασικούς άξονες ανάπτυξης του νέου Δήμου.

Επίσης, η διατήρηση του πράσινου, η προστασία του περιβάλλοντος, η ανακύκλωση και η καθαριότητα είναι μερικά μόνο από τα στοιχήματα που οφείλει να θέσει και να κερδίσει η νέα ηγεσία του Δήμου.

Οι υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις πρέπει να αξιοποιηθούν στο έπακρο προς όφελος των δημοτών και να επεκταθούν σε κάθε γειτονιά του ενιαίου Δήμου. Ακόμη, οι χώροι πολιτισμού μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διδασκαλία εικαστικών τεχνών, μουσικής, θεάτρου και χορού, δίνοντας τη δυνατότητα στους δημότες να εκφραστούν και στα νέα παιδιά να εντοπίσουν και κατ' επέκταση να αναπτύξουν τα ταλέντα τους.

Ακολουθώντας την πάγια ευρωπαϊκή πρακτική, ο νέος Δήμος πρέπει να επενδύσει στο διαδίκτυο και τις νέες τεχνολογίες, ώστε να διευκολύνει τη συναλλαγή των πολιτών με τις δημοτικές υπηρεσίες, απαλλάσσοντάς τους από το βάρος χρονοβόρων διαδικασιών.

Τέλος, η νέα Δημοτική Αρχή οφείλει να φροντίσει το σωστό φωτισμό όλων των δρόμων και των δημοσίων χώρων, αλλά και για την αγαστή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, ώστε να αυξηθούν οι περιπολίες σε όλες τις γειτονιές του Δήμου. Γιατί η ασφάλεια των κατοίκων της Ανθούσας, του Γέρακα και της Παλλήνης αποτελεί χρέος μας.

Αγαπητοί δημότες, θέτω τον εαυτό μου στην διάθεση του Δήμου μας, είμαι έτοιμος να μεταφέρω την Ευρωπαϊκή μου εμπειρία στον νέο Δήμο ώστε να μπορέσουμε σε Ευρωπαϊκά πρότυπα να αναπτύξουμε και να διαφυλάξουμε την περιοχή μας.

Με την νεανική μου ορμή,

Την επιστημονική μου κατάρτιση,

Την ευρωπαϊκή μου εμπειρία,

Ζητώ την στήριξη σας ώστε μαζί με όλα τα αξιόλογα στελέχη του συνδυασμού μας και τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου μας Σπύρο Κωνσταντά να κάνουμε τον Δήμο μας έναν από τους πιο σύγχρονους της Ευρώπης.

Με εκτίμηση,

Ιωάννης Κ. Σμυρλής
Πολιτικός Επιστήμων-Διεθνολόγος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Παλλήνης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york