Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ: Νέος πολυχώρος Πολιτισμού για την Παλλήνη και τους κατοίκους της

 ............
Ένα όνειρο χρόνων έγινε  επιτέλους πραγματικότητα για τους Παλληνιώτες!

  Το Οινοποιείο  Πέτρου, από ένα εγκαταλελειμμένο και υποβαθμισμένο επί πολλά χρόνια κτίσμα, μετατράπηκε με πρωτεργάτη τον Δήμαρχο κ. Σπύρο Κωσταντά, σε έναν πολυχώρο Πολιτισμού, με σύγχρονη αίθουσα εκδηλώσεων, Δημοτική βιβλιοθήκη και Μουσείο Οίνου.
Πρόκειται για ένα  κτίσμα ταυτισμένο με την Ιστορία  και την παράδοση της πόλης  και των παλαιών κατοίκων της, που μετά από σκληρές δικαστικές μάχες αλλά και επίπονες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής αποδόθηκε στον Δήμο Παλλήνης.
Τα εγκαίνια του  νέου πολυχώρου πολιτισμού και ο  αγιασμός τελέστηκαν το Σάββατο 30 Οκτωβρίου  το απόγευμα, όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους αναβαθμισμένους χώρους του Οινοποιείου και να θαυμάσουν την αίθουσα εκδηλώσεων που είναι εξοπλισμένη με σύγχρονη οπτικοακουστική υποδομή.
Μετά τον αγιασμό  στο εξωτερικό χώρο του Οινοποιείου, οι επισκέπτες εισήλθαν στην κεντρική αίθουσα, για να παρακολουθήσουν ένα εξαιρετικό video με την ιστορία του Οινοποιείου  και των ιδρυτών του, του Ιωάννου και της Μαρίας Πέτρου, η οποία ήταν και εκείνη που κληροδότησε το κτίσμα στο Ελληνικό Δημόσιο.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος, κ, Σπύρος Κωνσταντάς, ιδιαίτερα συγκινημένος, περιέγραψε τις προσπάθειες του  τα προηγούμενα χρόνια προκειμένου  το Οινοποιείο Πέτρου να αποδοθεί στον Δήμο Παλλήνης αλλά και να εξευρεθούν τα χρήματα για να μετατραπεί σε έναν χώρο ξεχωριστό, ένα χώρο πολιτισμού και γραμμάτων. Έκανε ιδιαίτερη μνεία στην οικογένεια Πέτρου και στους ιδρυτές του Οινοποιείου οι οποίοι  έκαναν, με τον ξεχωριστό οίνο που παρήγαγαν, γνωστή την Παλλήνη στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η πρόεδρος του συλλόγου των παλαιών κατοίκων «Ο ΠΑΛΛΗΝΕΥΣ» κα Μελπομένη Πέτρου και ανιψιά της Μαρίας Πέτρου, με μια ενδιαφέρουσα ομιλία ανέδειξε την προσωπικότητα των ιδρυτών , καθώς και το επιχειρηματικό τους προφίλ, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να παράγουν ένα αξιόλογο προϊόν όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για το εξωτερικό.
Στην συνέχεια το τμήμα παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου παρουσίασε και ανέδειξε για άλλη μια φορά το ταλέντο και τις ικανότητες των μελών του , με αποτέλεσμα να καταχειροκροτηθεί από το κοινό.
Η περιήγηση των παρευρισκομένων στους χώρους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης αλλά και σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Οινοποιείου ολοκλήρωσε μια βραδιά που θα μείνει αξέχαστη στους Παλληνιώτες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york