Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

«ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ» - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ – ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

112

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ – ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

Η «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ» στo πλαίσιo του κοινωνικού της έργου και κατανοώντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη οικογένεια, διοργανώνει σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, τη λειτουργία Σχολής Γονέων, η οποία θα αναπτύξει δύο (2) προγράμματα:

1. Η Οικογένεια στη Σύγχρονη Εποχή, διάρκειας 25 ωρών με την παρακάτω ενδεικτική θεματολογία:

Δομή και λειτουργία της ελληνικής οικογένειας, ανάπτυξη και εξέλιξη από τη βρεφική ως την εφηβική ηλικία, γονεϊκοί ρόλοι, επικοινωνία και διαπροσωπικές σχέσεις, προβλήματα συμπεριφοράς των παιδιών, τρόποι πειθαρχίας και σωματική τιμωρία, η οικογένεια σε κρίση: διαζύγιο – πένθος - απουσία, προσαρμογή του παιδιού στο σχολείο, οικογένεια και σχολική επίδοση, οριοθέτηση τρόπου και χρόνου ενασχόλησης με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, ενίσχυση της κριτικής σκέψης και των μηχανισμών άμυνας του παιδιού ώστε να αντιστέκεται στα αρνητικά τηλεοπτικά πρότυπα.

2. Συνεργασία Εκπαιδευτικών - Οικογένειας, διάρκειας 25 ωρών με την παρακάτω ενδεικτική θεματολογία:

Συνεργασία εκπαιδευτικού - γονέων - παιδιού, επικοινωνία με γονείς και μαθητές, διάγνωση κλίσεων, αναγκών, ενδιαφερόντων μαθητών, επαγγελματικός προσανατολισμός, προώθηση της ισότητας των φύλων, ενίσχυση της κριτικής σκέψης, εξετάσεις, τρόποι αποτελεσματικής μελέτης, σχολική διαρροή, προβλήματα συμπεριφοράς μαθητών, επιθετικότητα, δειλία, πειθαρχία, συνεργασία γονέων- μεταναστών, βία στο σχολείο (Bullying).

**** Υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής και στα δυο (2) προγράμματα.****

Τα μαθήματα θα παραδίδονται από ειδικευμένους ψυχολόγους, είναι δωρεάν, θα πραγματοποιούνται μία (1) φορά την εβδομάδα στα γραφεία της Κίνησης και θα είναι διάρκειας δύο (2) ωρών το καθένα.

Η ημέρα πραγματοποίησης θα καθοριστεί μετά από συνεννόηση με τους ενδιαφερομένους. Τα μαθήματα απευθύνονται σε γονείς, εκπαιδευτικούς και επιστήμονες σχετικών γνωστικών αντικειμένων.

Δηλώσεις Συμμετοχής έως 15 Οκτωβρίου 2012

Αιτήσεις μπορείτε να υποβάλετε:

· Στα γραφεία της «ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ», Λεωφ. Πόρτο Ράφτη 32

· Μέσω fax στο 22990-84514

· Μέσω e-mail στο info@dynami-elpidas.gr

Πληροφορίες:

· κα Αγγελική Τεμπονέρα (κινητό 6972343265)

· fax: 22990-84514

· e-mail: info@dynami-elpidas.gr

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Πόρτο Ράφτη, 4/10/2012
«ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ»
το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
www.dynami-elpidas.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york