Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

68η Επέτειος του Ολοκαυτώματος του Κορωπίου

107

68η Επέτειος του Ολοκαυτώματος του Κορωπίου

Την Tρίτη 9 Οκτωβρίου 2012 θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για την 68η μαύρη επέτειο του ολοκαυτώματος της πόλης του Κορωπίου (9-10-1944, 47 Νεκροί , 400 σπίτια και κοινοτικά καταστήματα κατεστραμμένα λίγες ημέρες πριν την απελευθέρωση της Αθήνας). Με την υπ’ αριθμόν 275/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Κρωπίας ανακηρύχθηκε σε Μαρτυρική Πόλη. Στο πλαίσιο υλοποίησης της απόφασης έχει συγκροτηθεί η ανοιχτή επιτροπή έργου «Κορωπί-Μαρτυρική Πόλη» για την οργάνωση και τον συντονισμό των εργασιών καταγραφής, διάσωσης και ανάδειξης των γνωστών ή άγνωστων ιστορικών πηγών καθώς και άλλων τεκμηρίων. Ο Δήμος Κρωπίας, η Αντιδημαρχία Παιδείας-Πολιτισμού και το ΝΠΔΔ «Σφηττός» καλούν σε συμμετοχή στην Επιτροπή Έργου όσους δημότες το επιθυμούν και ιδιαιτέρως νέους και νέες, φοιτητές, πτυχιούχους, κατόχους μεταπτυχιακών διπλωμάτων ή διδακτορικών τίτλων. (Ε-mail : grafeiotypou@e-koropi.gr και Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού τηλ. : 210-662 23 24 εσωτ. 137)

Το πρόγραμμα :

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012 :

Ι. Ν. Αναλήψεως Κυρίου :

7.00 π.μ.-9.30π.μ.: Όρθρος & Θεία Λειτουργία

10.00 π.μ.: Τέλεση Δοξολογίας

Πλατεία 9ης Οκτωβρίου 1944 (Α΄ Κοιμητήριο)

11:00 π.μ.: - Επιμνημόσυνη Δέηση σε μνήμη νεκρών

- Προσκλητήριο νεκρών

- Κατάθεση Στεφάνου

- Όρκος Μνήμης Δ.Σ. Κρωπίας

- Τήρηση ενός λεπτού σιγής

- Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου

Συμμετέχει η Δημοτική Φιλαρμονική ΝΠΔΔ Σφηττός

Παραθέτουμε τη Διακήρυξη του Δ.Σ Κρωπίας όπως αυτή ψηφίστηκε στην ιστορική 26η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 9.10.2011

Η Διακήρυξη του Δημοτικού Συμβουλίου Κρωπίας

για το Ολοκαύτωμα του Κορωπίου

Σήμερα, 9 Οκτωβρίου 2011, στην 67η επέτειο του ολοκαυτώματος της πόλης μας, το Δημοτικό Συμβούλιο :

Διακηρύσσει μπροστά στους απογόνους των θυμάτων της 9ης Οκτωβρίου 1944 και το λαό του Κορωπίου, την απόφασή του να θυμάται πάντα και να τιμά τη θυσία τους.

Διακηρύσσει πως εκπροσωπεί όχι μόνον τους Κορωπιώτες στο σήμερα και στην προοπτική του αύριο, αλλά και τους Κορωπιώτες που έδωσαν τη ζωή τους στους αγώνες της πατρίδας μας για εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσύνη και ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Διακηρύσσει τη δέσμευσή του, μπροστά στη δυστυχία που βίωσε η πόλη μας, κατά τη γερμανική κατοχή, από τις αποτρόπαιες πράξεις των ναζιστικών μηχανισμών, να δώσει τη σύγχρονη μάχη για τη διεκδίκηση των ανεκπλήρωτων και απαράγραπτων δικαίων των πολιτών μας.

Δεσμεύεται, να μην αφήσει την τραγωδία της 9ης Οκτωβρίου 1944 να «στοιχειώνει» τον τόπο μας .

Διακηρύσσει την απόφασή του να περιφρουρήσει την ιερότητα της θυσίας και να προασπιστεί με θάρρος την ιστορική μνήμη για τις επόμενες γενιές.

Μπροστά στο «Δημόσιο Σήμα» των 47 εκτελεσμένων,

διακηρύσσει την προσήλωσή του στον αγώνα για να δικαιωθεί το Κορωπί που θυσιάστηκε στις 9 Οκτωβρίου 1944 στο βωμό της εθνικής απελευθέρωσης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york