Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

MEΣΟΓΕΙΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

MEΣΟΓΕΙΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012, 19:00

Μια εκδήλωση του Ελληνικού Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού με την υποστήριξη του Δήμου Κρωπίας και τη συνεργασία της Χορευτικής Ομάδας του ΝΠΔΔ Σφηττός

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα, θα παρουσιαστούν Μεσογείτικοι Παραδοσιακοί Χοροί στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κρωπίας ( Βασιλ. Κωνσταντίνου 47)

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει, σύντομες εισηγήσεις με αναφορά στην σημασία και αξία του χορού ως, τέχνης ,τρόπου ζωής και ως μέσο έκφρασης συναισθημάτων, αυτοάμυνας, ψυχοσωματικής υγείας, χοροθεραπείας κλπ. Στην συνέχεια οι εισηγήσεις θα εστιάσουν στον Παραδοσιακό χορό και στην εξέλιξη του Χορού στα Μεσόγεια με λαογραφικά στοιχεία, ύστερα από έρευνα που έχει διεξαχθεί από το Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού σ΄όλα τα χωριά των Μεσογείων. Όλες οι εισηγήσεις θα συνοδεύονται από προβολή παλαιών φωτογραφιών σχετικά με τον χορό.

Τέλος, η χορευτική ομάδα του ΝΠΔΔ "ΣΦΗΤΤΟΣ" θα χορέψει τους μεσογείτικους χορούς υπό την διδασκαλία της κας Ευαγγελίας Ιερωνυμάκη, η οποία θα κάνει συσχετισμό του κάθε χορού με τις ομοιότητες, τις παραλλαγές και διαφορές που υπάρχουν σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

Την πρωτότυπη αυτή εκδήλωση την διοργανώνει το Ελληνικό Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού με την υποστήριξη του Δήμου Κρωπίας και τη συνεργασία της Χορευτικής Ομάδας του ΝΠΔΔ «Σφηττός»

106

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york